Jakou barvu vinylové podlahy zvolit, aby byl váš interiér dokonalý?

Jakou barvu vinylové podlahy zvolit, aby byl váš interiér dokonalý?

Kategorie: TRENDY V BYDLENÍ

Je důležité si uvědomit, že podlaha tvoří nedílnou součást interiéru. Pomocí správně zvolené barvy navodíte ve vašem domovu pohodovou atmosféru, ve které se vám bude dobře žít. I z toho důvodu jsou mezi lidmi mimořádně oblíbené vinylové podlahy, které se prodávají v mnoha barevných variantách. Všichni si tak mohou sladit domácnost do svého oblíbeného stylu.



Při výběru podlahy se zkrátka nevyplatí koukat pouze na funkčnost. Je však pravda, že ani v této disciplíně vinylové plovoucí podlahy rozhodně nezaostávají. Jedná se o podlahovou krytinu, která nabízí výborný poměr mezi cenou a kvalitou, snadno se pokládá a navíc je nadstandardně odolná, takže vám bude spolehlivě sloužit skutečně hodně dlouho.

Chtěli byste vinylové podlahy? Podívejte se do nabídky českého prodejce Plancher a vybírejte z mnoha vzorů a odstínů – zobrazit nabídku.

Více důvodů, proč zvolit právě vinylové podlahy se dočtete v tomto článku.

Světlá podlaha dodá místnosti vzdušnost

Pokud máte menší nemovitost, rozhodně začněte uvažovat o světlé vinylové podlaze. Proč? Důvod je prostý. Světlé barvy opticky zvětšují malé místnosti. Kromě toho působí svěže, čistě a vnáší do domácnosti pocit klidu a bezpečí.

Podobně se světlé vinylové podlahy také výborně hodí do prostor orientovaných na sever, do suterénních bytů a do starších domů s malými okny. Světlé barvy totiž odráží více světla, takže interiér doslova „rozsvítí“.

Další nespornou výhodou světlých vinylových podlah je velice dobrá kombinovatelnost s ostatními barvami. Díky tomu se před vámi otevírá téměř nekonečné množství barevných kombinací s nábytkem a dalšími doplňky. Bílá je navíc nadčasová, takže vám bude dělat v domácnosti parádu i v budoucnu.

podlaha

Tmavá podlaha interiér příjemně zútulní

Poslední roky si můžete všimnout trendu tmavých podlah, které do domácností vnáší nádech luxusu. Pokud stále hledáte inspiraci, rozhodně se koukněte do odborných časopisů, ve kterých uvidíte celou řadu povedených interiérů s tmavou podlahou. Některé z nich působí doslova božsky.

Místnosti s podlahou v tmavých barvách jsou velice útulné, ale při nedostatku světla mohou občas působit i trochu ponuře. Proto se v interiéru s tmavými podlahami určitě vyplatí zainvestovat do výkonného osvětlení, které rozvine potenciál vaší domácnosti na maximum. Potom si budete moci konečně naplno užívat pověstného tepla domova.

podlaha

Kombinace, které vám budou dělat radost

Jak se říká: „Všeho moc škodí.“ Pokud k bílým stěnám zvolíte světlou vinylovou podlahu, měli byste interiér doplnit tmavým nábytkem a barevnými bytovými doplňky. Docílíte tak úžasného výsledku, se kterým budete určitě spokojení i za několik let.

Podobně skvělého vzhledu dosáhnete i s tmavou vinylovou podlahou. Opět se ale musíte držet ověřených postupů. Přestože se kontrast využívá v designu velice často, k tmavým podlahám se zářivě bílé stěny moc nehodí. Mnohem lépe uděláte, když místnosti vymalujete pastelovými barvami.

Tak schválně. Jakou podlahou podtrhnete krásu vašeho interiéru?

Náš tip: Pokud chcete, aby pokládka proběhla bezchybně, doporučuje se obrátit na zkušeného podlaháře z Vašeho okolí
 

Mohlo by Vás zajímat:

Tipy na interiérové dveře jako stvořené pro krásné bydlení

7 tipů, jak vytvořit příjemný relaxační kout


Štítky



facebook  Doporuč přátelům


Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.

     



bydleti.cz


Životní styl