Podpůrná síť pro pěstování zeleniny

Podpůrná síť pro pěstování zeleniny

Kategorie: ZAHRADA

Podpůrná síť pro pěstování zeleniny je další zajímavé zařízení pro zvýšení úrodnosti Vaší zahrádky.



Výrobci sítí uvádějí zvýšení úrody o 300 %. No, Úroda asi opravdu vzroste. Popínavé rostliny lépe využijí slunce, budou méně napadány plísněmi, hnilobou.

Podpůrná síť

Síť se zpravidla používá silonová, desetioká. Výška 1,2. Dlouhá je 10 m. Její další výhodou, je, že ji můžete použít opakovaně. Ideální je pro okurky při pěstování na vysokých záhonech. Okurky na vysokých záhonech rostou opravdu jako divé. A vysoké záhony jsou konstruovány pro provoz 4 - 5 let. Je tedy dobře, že i síť vydrží více let. Další výhodou, dnes ne nedůležitou je, že silonové sítě snižují požíratelnost vašich rostlin Slimáky. Rostliny jsou pro slimáky mnohem hůře dostupné. Podpůrná síť je tedy velmi výhodná pro pěstování okurek, fazolí, hrachu ale i jiných popínavých rostlin.

Podpůrná síť pro pěstování zeleniny

O kolik tedy bude vyšší úroda?

Vysoký záhon ji zvedne několikanásobně, podpůrná síť opět několikanásobně. Tedy budete mít bohatou úrodu. Například Akvaponický skleník, dle informací na internetu, zvyšuje úrodnost proti běžnému skleníku 10 x. Opravdu, na vysokých záhonech i akvaponických sklenících se urodí hodně.

Nejde o to, zda máte zahrádku velkou, nebo malou, jde spíše o to, jak ji dokážete využít.

Dobrou chuť.

Podpůrná síť

Autor: Ing. Pavel Sýkora
Zdroj: www.masterenergy.cz


Štítky



facebook  Doporuč přátelům


Vaše názory

 je to dobré, ta síť i na meloun ?  - Autor: Melounovec 15. 8. 2015

     



bydleti.cz


Životní styl