Tepelné čerpadlo do radiátorů

Tepelné čerpadlo do radiátorů

Kategorie: TEPLO DOMOVA

Dnes topí do radiátorů všechna možná tepelná čerpadla. Ale jen některá tepelná čerpadla jsou vhodná pro topení do radiátorů.



Jiná mají, díky své konstrukci, propad výkonu a charakteristiky. Nejde o značku, jde o charakteristiku tepelného čerpadla. Měděný zemní kolektor je jeden ze dvou systémů tepelných čerpadel, který umí, i v zimě do radiátorů, topit topným faktorem vyšším než 5.

Je to opět dáno konstrukcí tepelného čerpadla. Měděný zemní kolektor to je přímé vypařování chladiva. Přímo po zahradě běhá chladivo. Bez mezipřestupů – výměníků. Tím roste účinnost, ale i spolehlivost. Protože to je jednoduchý a účinný systém.

Systém má pak nízké náklady na elektřinu a díky nízkému namáhání tepelného čerpadla i malé opotřebení a tím pádem i dlouhou životnost.

Životnost tepelného čerpadla

Nyní Vás asi napadne – co cena. Není to drahé? No, dnes není levné nic, ani plynofikace domu. Naopak, při plynofikaci domu těžko můžete uplatnit práci svépomocí, to vám asi žádná firma, ani revizák "neskousne". U tepelného čerpadla, dokonce i u měděného zemního kolektoru, lze použít i práci svépomocí. Samozřejmě pod dohledem odborné firmy. A tím lze investici do tepelného čerpadla " optimalizovat."

Radiátor

Srovnání s plynovým kotlem

Tepelné čerpadlo ve srovnání s plynovým kotlem, vám dává ovšem cca 3 x levnější teplo, máte – li podlahové topení, pak i vícekrát, a navíc zajišťuje levnou elektřinu pro celý dům. Pokud máte tepelné čerpadlo, získáváte tzv. ekotarif.

Nezávislost

Mnoho lidí čerstvého důchodového věku, nebo předdůchodového věku, dnes pořizuje tepelná čerpadla. Těžko si můžete představit, že v 75 letech budete topit dřevem. Topení dřevem dnes není ani levné, ani pohodlné. Dřevo již není levný odpad, dřevo se stalo obchodní komoditou. Oligarchové a šlechtici skupují lesy, občanovi patří zdarma již jen geotermální energie na jeho pozemku. Proč ji tedy nevyužít a nečerpat ji tepelným čerpadlem? Již Maryčka Magdonova měla problém se dřevem, vy ten problém můžete vyřešit jednou provždy.

Měděný zemní kolektor

Měděný zemní kolektor – to je posílení energetické soběstačnosti a nezávislosti. Ale i mladí lidé, i lidé v produkčním věku, dnes hledají topení bez starosti. Lidé dnes nemají tolik času, aby mohli ještě "napůl úvazku dělat doma Topiče elektrárenského". A právě měděný zemní kolektor umožňuje topit velmi levně, s dlouhou životností a nízkými náklady na servis. To je důvod, proč v Rakousku je 75 % tepelných čerpadel měděný zemní kolektor.

Měděný zemní kolektor je systém tepelného čerpadla silně nezávislý na přírodě. Nepotřebuje spodní vodu, jako systém voda voda, topí vysoce účinně i v tuhých mrazech. Bez elektrokotle.

Tepelná čerpadla mohou být různá. Levná drahá, značková i neznačková, ale i taková, která topí vysoce účinně i v zimě i do radiátorů a bez elektrokotle. A bez nároků na drahý servis. Jednoduchá a účinná tepelná čerpadla s měděným zemním kolektorem dodává a poskytuje servis a poradenství, firma SV Heating.

Autor: Ing. Pavel Sýkora
Zdroj: www.masterenergy.cz

Související články:
Nejlepší tepelné čerpadlo
Dotace na novostavby


Štítky



facebook  Doporuč přátelům


Vaše názory

 Video k článku  - Autor: Ing. Pavel Sýkora 18. 3. 2018

     



bydleti.cz


Životní styl