Nové moderní barvy pro kuchyni -1.díl

Nové moderní barvy pro kuchyni -1.díl

Kategorie: KUCHYNĚ

Nové moderní barvy pro kuchyni: vytváření individuálních barevných akcentů pomocí barevné keramiky. Barva v kuchyni – a nejen barva zdí, podlah, předních ploch a pracovní desky linek, ale také barva dřezů a baterií.

Lifestylový výrobce Villeroy & Boch se tímto tématem zabývá již řadu let a ve spolupráci s renomovanými designéry barev pokračuje ve vývoji nových módních barev pro keramiku, které by bylo možno použít v široké paletě designů kuchyní. Ať se jedná o rodinu, zaměstnaný pár nebo moderního svobodného člověka, dnešní kuchyně slouží v domácím prostředí jako místo pro společnou práci i komunikaci. Jsou prostorné a otevřené a hodí se jako jídelní i obytné prostory, jak svým stylem, tak barvami.

kuchyn-barvy.jpg 

Villeroy & Boch nyní na Focus Küche & Bad představuje tři nové barvy keramiky pro kuchyňské dřezy a vybrané baterie, které byly navrženy ve spolupráci s odbornicí na barvy Dr. Hildegard Kalthegener, designérkou a lektorkou NCS (Natural Colour System), aby domácí zařízení a nábytek tohoto velkého výrobce kuchyní drželo krok s nejnovějšími barevnými trendy: řada barev Premium se nyní může pochlubit odstínem Espresso, silným hnědým odstínem ve vysoce lesklém provedení, matným modrošedým odstínem Ocean a konečně svěžím zeleným odstínem Lemon, také matným. Villeroy & Boch tedy opět inovuje svoji barevnou škálu, která má v budoucnu zahrnovat dva odstíny bílé a 17 atraktivních barevných odstínů keramiky – sedm v řadě Classic, osm v řadě Premium a dva odstíny v řadě Metallic – a nabídne tak atraktivní barevné řešení vyhovující téměř jakýmkoli požadavkům na zařízení bytu.

 

Espresso – silné, teplé a expresivní

 drez-Espresso.jpg

Nová barva keramiky Espresso je silná, teplá barva, která celou oblast dřezu velmi efektně podtrhuje. Barva Espresso byla navržena s ohledem na současné zařízení kuchyní, u něhož stále častěji vystupují do popředí tmavé barvy: tmavá podlaha a pracovní deska, například v barvě merbau nebo ořešáku, je kombinována se světlou přední plochou linky v bílé, smetanové nebo vanilkové, nebo naopak je tmavý nábytek z palisandru nebo dřeva zebrano doplněn světlou pracovní deskou a světlou podlahou. „Dřez Espresso“ vytváří harmonické spojení mezi architekturou a zařízením a dodává kuchyni konečný barevný dotek. Espresso se totiž hodí nejen pro kombinaci se středními a tmavými odstíny hnědé a s dřevem s výraznou strukturou, ale může být použito i k vytvoření efektního kontrastu ve světlé nebo pestrobarevné kuchyni. Dřez v barvě Espresso s vysokým leskem je vhodný jak pro vzdušný městský byt, tak pro klasickou venkovskou kuchyni, neboť tato expresivní barva může být v závislosti na zařízení a barevném prostředí použita k dosažení velmi elegantního i útulného a teplého prostředí.

 

Ocean – diskrétní šedomodrá elegance

 drez-Ocean.jpg

Nová barva Ocean diskrétně zdůrazňuje eleganci keramického dřezu v kuchyni rovných linií. Matná barva dřezů Ocean odvozená od modrošedé barvy oceli a barev moře velmi dobře ladí zejména s materiály, jako jsou světlá žula, středně tmavá až tmavá dřeva nebo matné sklo, a je proto velmi efektní v kombinaci s moderním stylem Metropolitan či útulným stylem Country. Ocean působí elegantně a výrazně, ale nikoli přehnaně chladně. Požadujete-li interiér ve stylu „tón v tónu“, tato zvýrazňující barva s modrým nádechem zdůrazní charakteristický vzhled šedého a šedomodrého přírodního kamene a zesílí odstíny kamene na pracovní desce. Barva Ocean může být kromě toho použita k vytvoření expresivních kontrastů s nyní oblíbenými středně tmavými až světlými dřevy, jako je třešeň, hrušeň, dub nebo javor.

 

Lemon – atraktivní, poutavá a moderní žlutozelenádrez-Lemon.jpg

 

Nová moderní barva Lemon učiní oblast dřezu skutečně nepřehlédnutelnou. Tato nová žlutozelená barva určená do kuchyně může být použita v kombinaci s šedými odstíny nebo odstíny dřeva, případně se sklem, k vytvoření jasně viditelného zvýrazněného bodu, a představuje proto svěží, živý kontrast k často nevýrazným nebo tmavým podlahám a předním plochám, např. tmavě hnědému ořešáku nebo dřevu makassar. Keramický dřez v barvě Lemon se také ideálně hodí do moderní světlé kuchyně k vytvoření nápadného barevného akcentu nebo úspěšnému sladění barevných předních ploch linky ve žlutozelených odstínech s celkovým uspořádáním kuchyně.

 

Související články:
Nové moderní barvy pro kuchyni - 2.díl

Návrat keramiky do kuchyně 


Štítky



facebook  Doporuč přátelům


Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.

     



bydleti.cz


Životní styl