Návrat keramiky do kuchyně

Návrat keramiky do kuchyně

Kategorie: KUCHYNĚ

Keramika se v kuchyni mnohokrát osvědčila jako ideální materiál. Prostor kolem dřezu je v kuchyni nejčastěji používaným pracovním místem a je vystaven největšímu opotřebení. To je důvod, proč by v něm měly být používány obzvlášť trvanlivé a snadno udržovatelné materiály.

Keramické dřezy jsou velmi odolné, ale zároveň nápadné a vyznačují se nadčasovou krásou. Jsou nejen vysoce odolné proti nárazu a poškrábání, naprosto necitlivé vůči horkým pánvím a hrncům, ale odolávají i běžným v domácnosti používaným chemikáliím. Keramika jako přírodní materiál je rovněž zdravotně nezávadná a hygienická: dřezy lze je využít k odkládání nebo zpracování syrových potravin, aniž by bylo nutno mít obavy o hygienu. Další výhodou keramických dřezů je jejich snadná údržba: dřez už není zapotřebí leštit, neboť díky speciálnímu hydrofobnímu povrchu CeramicPlus se na něm voda a nečistoty nedrží, ale jednoduše ihned odtékají. I obtížnou nečistotu a vodní kámen lze snadno odstranit prostředkem na mytí nádobí a vlhkým hadrem. Nejen že to usnadňuje každodenní práci, ale šetří to i životní prostředí a peníze.

 

Villeroy & Boch nabízí ke všem dřezům odpovídající kvalitní baterie. Aby byla harmonie barev v kuchyni dokonalá, jsou - v závislosti na modelu - dodávány dokonce ve stejné barvě, jako dřezy. Bez ohledu na to, zda se jedná o prostornou rodinnou kuchyni, prakticky zařízenou kuchyni nebo moderní kuchyni pro svobodné, použití keramického dřezu s sebou přináší odolnost i snadnou udržovatelnost, vyhovuje vysokým nárokům na hygienu, ale zároveň, vytváří individuální a estetický prostor k bydlení.

 

Vybíráme pro Vás dva nové keramické dřezy. Nechte se inspirovat:

 

 

Nová vášeň v kuchyni od Villeroy & Boch

 drezy-Passione.jpg

Keramický dřez Passione je působivý silou svého designu i funkčností

 

„Passione aneb úspěšné spojení vášně pro design a lásky k vaření“ – pod tímto mottem uvádí lifestylový výrobce Villeroy & Boch jeden z nové řady keramických kuchyňských dřezů. Smyslný název „Passione“ (překl. Vášeň) říká vše: dřez Passione si zamilují vášniví kuchaři, kteří se nemohou dočkat, až se dají do práce v kuchyni, stejně jako styloví milovníci designu čistých linií, kteří chtějí prostor kolem svého dřezu proměnit na jeviště.

 

Výraz elegantní vitality a neobvyklé uspořádání

 

Dřez Passione byl navržen pro skříňky o rozměru 60 cm a jeho designér Oliver Conrad mu dal moderní, minimalistický vzhled; je funkční a zároveň atraktivní. Obzvlášť nápadná je jeho dvojdílná odkapávací plocha: velká rovná plocha pozvolna přechází do prostorné misky, takže voda může volně odtékat. Toto neobvyklé uspořádání misek usnadňuje práci ve dřezu a zároveň propůjčuje Passione nezaměnitelný vzhled. 

 

Inteligentní příslušenství a baterie s důrazem na design

 

Příprava jídla, mytí nebo odkapávání nádobí – s Passione je možné provádět všechny tyto činnosti současně: například ve dřezu mýt zeleninu, na odkapávací ploše ji krájet a zároveň stavět sklenice k oschnutí na zadní odkapávací plochu. Passione je skutečně univerzální, zejména v kombinaci s odkapávačem vyrobeným z kvalitní nerezové oceli. Podle toho, kde jej potřebujete, může být použit jako odkapávací plocha a zároveň pracovní deska nebo jí může být zakryta odpadní miska s kartáčem či houbou na nádobí. Nad odkapávací plochu pak může být umístěna doplňková univerzální dřevěná deska.

 

Pro dokonalou harmonii barev v kuchyni je Passione k dostání ve všech barvách určených pro dřezy Villeroy & Boch. K dřezu Passione se velmi dobře hodí baterie Firbo ze stávající nabídky nebo nové značkové baterie Cassio a Modern Steel. Baterie Cassio, která se vyznačuje vyčnívajícím ramínkem se širokým, plynulým obloukem účinně zdůrazňuje rozmáchlé křivky dřezu Passione. Přímočará baterie Modern Steel naopak podtrhuje jeho vyváženou geometrii a dodá mycímu prostoru záměrně minimalistický a výrazný vzhled.

 

Nový přírůstek do řady dřezů Subway  

drez-Subway.jpg 

Subway 60 XL s extra velkou miskou, který splní i zvláštní požadavky

 

Věrné heslu „méně je někdy více“ jsou Subway 60 XL a ostatní dřezy řady Subway působivé jak silou svého čistého designu, tak funkčními výhodami: Subway 60 XL je velký dřez, který v sobě s optimálním výsledným efektem spojuje městský design a vysokou praktičnost. Mimořádně velká miska s úhlopříčkou 53 cm a velká odkapávací plocha jsou obzvlášť vhodné pro mytí velkých a objemných předmětů, jako jsou pečící plechy, pekáče, zapékací misky, mísy nebo jiné velké nádoby. Je určený pro kuchyňské skříňky s šíří 60 cm.

 

Široký výběr keramických dřezů luxusní řady

 

S tímto nejnovějším přírůstkem nyní řada Subway nabízí široký výběr keramických dřezů, které osloví především zákazníky se smyslem pro minimalistický design, milující osvědčené tvary a oceňující v kuchyni praktičnost. Můžete vybírat ze tří rozměrů, Subway 45 flat, Subway 50 flat a Subway 60 flat, s miskou vpravo, dodávaných v barvách White Alpin, Grani-creme a Graphite. Kromě toho, variantu Subway flat je možné zapustit do pracovní desky. Řadu dřezů Subway doplňuje příslušenství – vložné sítko, nerezový drátěný koš, otočné ovládání výpusti a univerzální, masivní hladká přípravná deska z buku s integrovaným žlábkem na šťávu.

Související články:
Nové moderní barvy pro kuchyni - 1.díl 
Nové moderní barvy pro kuchyni - 2.díl 


Štítky



facebook  Doporuč přátelům


Vaše názory

 Praskliny - Autor: Mirka 15. 2. 2017

     



bydleti.cz


Životní styl