Moderní elektrický ohřívač vody sníží náklady na ohřev vody až o 10 %! Jak?

Moderní elektrický ohřívač vody sníží náklady na ohřev vody až o 10 %! Jak?

Kategorie: KUCHYNĚ

Nalijme si čistého vína. Lidé jsou zvláštní a nevyzpytatelní. Rychlé počítače, tablety, chytré telefony nebo hodinky jsme si bleskově zamilovali a neumíme si bez nich už představit každodenní život.



Někteří z nás se bohužel na moderních technologiích dokonce stali závislí. Na druhé straně si neuvědomujeme, že moderní ohřívač vody nám může ušetřit až 10 % nákladů na ohřev vody, a navíc – je ekologický! A to je škoda. Zvlášť při dnešních, rapidně rostoucích cenách energií.

Jak snížit náklady na ohřev vody?

Zlidovělé rčení „zraje jako víno“ neplatí absolutně. Zatímco za archivní ročník lahodného Bordeaux rádi zaplatíte a z konzumace si odnesete famózní zážitek, starý bojler vám příliš úsměvu na tváři nevykouzlí. Ba naopak platí, že čím starší, tím horší. S přibývajícím stářím bojleru se snižuje jeho výkonnost, dochází k plýtvání teplou vodou, a tím pádem i energiemi. A výsledek? Nejvíce to ve finále pocítíte na vlastní peněžence. Podobně zastarávají i elektrické průtokové ohřívače nebo plynové ohřívače vody.

ohřívač

Proto je dobré obměnit průtokový nebo zásobníkový ohřívač vody za novější model. Širokou nabídku najdete například u české značky Wterm, která se specializuje právě na elektrické ohřívače vody.

Elektrické ohřívače vody mohou být chytřejší, než my!

Moderní elektrické ohřívače vody ve svém oboru o nic nezaostávají za smartphony. Mají přehledný displej, skrz který si snadno a velmi přesně nastavíte požadovanou teplotu vody. Právě optimalizovaná práce a regulace teploty je hlavní předností dnešních ohřívačů vody.

Náročnější uživatelé si navíc mohou vybrat zásobníkový ohřívač vody (bojler), který mj. v čase monitoruje, kolik ohřáté vody a v jaké denní době spotřebováváte. Elektrický ohřívač vody na základě sebraných dat umí vyhodnotit, kdy teplou vodu pravidelně užíváte a zajistí tak v požadovaném čase dostatek zásob, abyste nebyli takříkajíc „na suchu“.

Dnešní ohřívače vody si získaly přízviska „inteligentní“ i v tom smyslu, že neohřívají víc vody, než je třeba. Co to znamená? Šetří peníze vám i životní prostředí celé společnosti. Zkrátka a dobře nedělají to, co je zbytečné. Ostatně uvědomte si, že když zásobníkový nebo průtokový ohřívač vody ohřívá vodu zbytečně, bezdůvodně se snižuje i jeho životnost a zvyšují se jeho provozní náklady.

Jako ze snu se pak jeví možnost, kdy ohřívač sám pozná, kdy se spustil noční proud, a tím pádem klesla sazba za spotřebovanou elektřinu. Tím spíš, pokud inteligentní ohřívač současně umí zajistit jednorázový rychloohřev i v době, kdy je blokovaný vysoký tarif.

Přečtěte si také náš článek „Šetřete místo i energie s úspornými bojlery Wterm SLIM ECO“


Štítky



facebook  Doporuč přátelům


Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.

     



bydleti.cz


Životní styl