Pokládka dlažby na terče je nejlepším řešením moderní doby pro terasy či balkony. Zjistěte, proč.

Pokládka dlažby na terče je nejlepším řešením moderní doby pro terasy či balkony. Zjistěte, proč.

Kategorie: TRENDY V BYDLENÍ

Nádherné designy, snadná údržba a jednoduchá pokládka. To jsou důvody, pro které je venkovní dlažba o tloušťce 2 cm tím nejlepším řešením pro exteriér. Dá se položit například na venkovní terasu, na balkon či k bazénu a nejčastěji se pokládá na terče. Pokládka dlažby na terče má řadu výhod. Jakých? Jaké může mít 2cm venkovní dlažba designy, a kolik stojí?



Dřevěná prkna, kamenné struktury či patchworkové vzory. I takové jsou designy 2cm dlažeb na terasu

První velkou výhodou 2cm venkovních dlažeb na terasy je doslova oslňující design. 2 cm venkovní dlaždice se vyrábějí v supermoderních továrnách nejnovějšími technologiemi výroby, které jim dokážou vtisknout ty nejkrásnější podoby. Jako například:

design přírodních materiálů – venkovní dlaždice jsou dokonce i na dotek svou strukturou nerozeznatelné od pravého dřeva či kamene

design kovu a betonu – dlažby mají opět dokonale vykreslenou strukturu těchto materiálů

netradiční designy – venkovní dlaždice mají patchworkové vzory, mohou také vypadat třeba jako abstraktní obraz namalovaný akvarelem, mít vzhled barevných dřevěných prken a další designy.

Některé 2cm venkovní dlažby se vyrábějí také v interiérovém provedení. S využitím venkovních dlažeb o tloušťce 2 cm a tradičních lepených dlaždic do interiéru ve stejném designu je možné dokonale sladit třeba venkovní terasu s obývákem nebo ložnici s balkonem.

dlažba

Venkovní dlažba Ekho imituje dřevo a vyrábí se v interiérovém i v exteriérovém provedení.

Jaké jsou ceny 2cm venkovních dlažeb a na kolik může vyjít pokládka?

Dlažba na terasu o tloušťce 2cm se dá pořídit již zhruba od 695 Kč/m² včetně DPH. Do exteriéru – na terasu, balkon či k bazénu, se používá také 1cm mrazuvzdorná dlažba, která se pokládá lepením. Nejlevnější 1cm venkovní dlažba se dá sehnat již zhruba od 300 Kč/m² včetně DPH.

Cena 1cm venkovní dlažby je sice nižší, ale její pokládka je dražší. U 2cm venkovní dlažby je to přesně naopak: Její cena je vyšší, ale pokládka je levnější. Co všechno ovlivňuje cenu venkovních keramických dlažeb? A na kolik orientačně vyjde pokládka 1cm a 2cm dlažby? To se dočtete v článku o cenách a pokládce venkovních dlažeb.

Pokládka 2cm dlažby na terče je ve srovnání s pokládkou 1cm lepené dlažby výrazně jednodušší. 2 cm dlaždice se pokládají na pevný podklad, jako například betonový nebo zhutněný štěrkový. Dlažbu zvládne položit i šikovný kutil.

pokládka dlažby

Pokládku 2cm dlažby zvládne i šikovný kutil.

Jaké jsou 3 největší výhody pokládky dlažby na terče?

1. Dlažba na terče není pevně spojena s podkladem jako lepená dlažba. U tohoto typu pokládky nehrozí poškození dlažby mrazem jako u lepené keramické dlažby. Investice do 2cm dlažby se vám tak v průběhu let mnohonásobně vrátí, protože nepopraská a nebude ji nutné měnit. Samozřejmě, ne vždy lepená dlažba popraská. Stane se tak jen v případě, že řemeslník neprovede všechny stavební úkony dostatečně kvalitně, a pod dlažbu se pak dostane voda, která zmrzne.

2. Dlažba na terče se dá pokládat i ve svažitém terénu. Existuje několik typů terčů, na které se dá 2cm dlažba položit. Jako například terče pod dlažbu s pevnou výškou, výškově nastavitelné nebo terče se samovyrovnávací hlavou, které umožňují automaticky kompenzovat sklon až do 5 % spádu. Více o terčích a jejich výhodách se dočtete v článku o použití terčů při pokládce.

3. Dlažba na terče je vhodná i pro terasy či balkony v patře. Dlažba má tloušťku pouhé 2cm (například oproti 4cm betonové dlažbě) a váží cca 45 kg/m2, což je méně než polovina hmotnosti betonových dlaždic. Tím pádem zatíží balkon či terasu v patře méně než betonová dlažba. Je jednoduše vhodná všude tam, kde se řeší každý centimetr a kilo navíc.

venkovní dlažba

Venkovní dlažba Stockholm v imitaci kamene se vyrábí v 1cm i v 2cm variantě.

2cm dlažba je odolná vůči mrazu a slunci a snadno se uklízí

2 cm dlažba je vždy dokonale mrazuvzdorná a odolná vůči extrémním teplotám – tuhému mrazu i ostrému slunci. I po letech si zachovává svůj původní tvar a barvy. Venkovní keramická dlažba je také nenasákavá, tedy zcela odolná vůči vodě a snadno se udržuje. Stačí ji vytírat vodou s přídavkem saponátu nebo prostředku na keramickou dlažbu. Pokud má dlažba na terasu vyšší protiskluz, je lepší umýt ji proudem tekoucí vody z hadice.

S výběrem mrazuvzdorné 2cm dlažby vám v M.B.KERAMICE poradí online i ve večerních hodinách

Zaujaly vás výhody 2cm keramických dlažeb a chtěli byste se o nich dozvědět více informací? Anebo jen získat inspiraci, či poradit s výběrem vhodného řešení pro vaši terasu, balkon nebo prostranství u bazénu? Kontaktujte specialisty z online chatu společnosti M.B.KERAMIKA. Rádi vám online i ve večerních hodinách poskytnou okamžitou odpověď na jakýkoliv dotaz a pošlou pro inspiraci fotografie nebo videa produktů či realizací zákazníků. Řadu mrazuvzdorných keramických dlaždic má firma skladem k okamžitému odběru.


Štítky



facebook  Doporuč přátelům



bydleti.cz


Životní styl