Zimní zahrady. Teplo zdarma.

Zimní zahrady. Teplo zdarma.

Kategorie: TEPLO DOMOVA

Zimní zahrada může být vydatným zdrojem tepla zdarma pro Váš dům.



zimní zahrady 007.jpgZimní zahrada. Krásný, ale drahý doplněk moderního domu. Umožní Vám žít celoročně  na zahradě, přesto, že jste doma v teple.  Umožní pěstovat cizokrajné rostliny a dřeviny. Kávovník, banánovník, citrónovník, palmy,…V jarním, podzimním a zimním období Vám umožní „natankovat“ v tomto období nedostatkové světlo a sluneční záření. Naplní Vás optimismem, zažene podzimní chmury dlouhých temných  večerů.  Zimní zahrada může být vydatným zdrojem tepla zdarma pro Váš dům.

 

Ano, pokud je správně realizovaná.  Zimní zahrady se doporučuje realizovat směrem na východ, nebo západ. Pokud ji realizujete směrem k jihu, bude zimní zahrada zdrojem neskutečných problémů. Již od dubna se vám bude přehřívat. Bude neobyvatelná. Stejně jako zahrada na obrázku. Je součástí obývacího pokoje. O to je to horší. Byla v ceně 800.000,- Kč. Celé léto je neobyvatelná. + 30 oC. Rodinný dům má náklady na vytápění nízké, cca 16 000,- Kč, náklady na chlazení by však byly mnohem vyšší. zimní zahrady 007b.jpg

 

Je otázkou, jak uchladit vůbec tuto zimní zahradu. Podlahový otopný systém neposkytne dostatečný chladící výkon. Sám majitel si vypočítal, že by bylo nutno chladit výkonem 30 kW. K chlazení by šlo využít vzduchotechniku, nebo konvektory. Pokud by se instalovala klimatizace, je to k ničemu. Klimatizace má v létě nízký výkon a nízkou účinnost. Musí tlačit teplo do vzduchu, který je již teplý, v létě i + 35 oC. Proto klimatizace v létě špatně chladí. Mnohem účinnější by bylo tepelné čerpadlo voda voda, nebo země voda.  I náklady na chlazení je nutno hlídat. Nejen topení.

 

Autor: Ing. Sýkora

zdroj: www.studnyvrty.cz


Štítky



facebook  Doporuč přátelům


Vaše názory

 Zimní zahrady. Teplo zdarma. - Autor: jouda 13. 1. 2008
 Zimní zahrady. Teplo zdarma. - Autor: tru 13. 1. 2008

     



bydleti.cz


Životní styl