Variabilní systém vytápění

Variabilní systém vytápění

Kategorie: TEPLO DOMOVA

Společnost Karma Český Brod představuje kompletní systém vytápění s důrazem na alternativní zdroje energie



S kompletním a skutečně variabilním a úsporným systémem pro vytápění a ohřev vody přichází společnost Karma, tradiční český výrobce topidel. Systém vytápění Karma je založen na čerpání energie z různých tepelných zdrojů. Jednoznačnou prioritu před spalováním plynu mají v systému vytápění Karma především alternativní zdroje energie: solární energie, zplynovací kotel na dřevo či pelety, krb nebo krbová kamna s teplovodním výměníkem, tepelné čerpadlo apod. Teprve až po maximálním využití energetických možností zapojených zdrojů dodá potřebnou zbývající část energie plynový kondenzační kotel Karma SOLAR.

 

Karma svým zákazníkům nabízí ucelenou řadu komponent vytápěcího systému, díky kterým je možné maximálně využít potenciál jednotlivých zdrojů energie. Vzhledem k možnosti kombinace jednotlivých komponentů a vzhledem k možnosti volby optimálního způsobu vytápění tak lze radikálně snížit provozní náklady a zároveň vytápět a ohřívat vodu ekologicky.

 

Tři základní koncepty

 

Vytápěcí systém Karma vychází vstříc moderním trendům a je založen na třech základních konceptech:

 

- nejlepší využití alternativních zdrojů

- minimální použití tuhých paliv a plynu

- minimalizace energetický požadavků systému

 

„Důvodem pro vývoj nového komplexního systému vytápění byla snaha společnosti Karma poskytnout zákazníkům řešení, které jim bude ušito na míru a které bude stoprocentně řešit jejich potřeby,“ vysvětluje generální ředitel Karmy Pavel Janeček. „Výsledkem je stavebnicový systém, kdy si každý může po poradě s našimi odborníky pořídit jen ty prvky, které potřebuje, a nechat si je od Karmy dovézt a nainstalovat,“ dodává Pavel Janeček.

 

stavebnicovy-system-008.jpg

 

Výhody a fungování stavebnicového systému

 

Výhody a fungování stavebnicového systému lze ilustrovat na případu, kdy systém obsahuje všechny dodávané komponenty:

 

Jednotlivé části systému Karma:

 

1. Zplynovací kotel na dřevo FOREST - nahřívá vodu v akumulační nádrži

2. Plynový kondenzační kotel SOLAR – již jen dohřívá vodu z akumulační nádrže

3. Akumulační nádrž – voda v nádrži je vyhřívaná solárními kolektory, z kotle na dřevo, případně z dalších zdrojů

4. Sluneční kolektory Karma – nahřívají vodu v akumulační nádrži

5. Podlahové topení

6. Radiátory

7. Floor Kit – rozděluje topnou vodu do nízkoteplotního okruhu (podlahové topení) a vysokoteplotního (radiátory)

 

Výhody a fungování systému

 

1. Systém ohřevu vody je vyřešen dodáváním naakumulované teplé vody (ze solárních kolektorů, z kotle na pevná paliva) z akumulační nádrže přes plynový kotel. Ten využije teplou vodu z akumulační nádrže a přerozdělí ji dle požadavku systému do topení nebo ohřev teplé užitkové vody. Z tohoto důvodu není nutné z plynového kotle dohřívat akumulační nádobu, a proto dochází ke značným úsporám energie.

 

2. Automatický provoz topení i ohřevu teplé užitkové vody.

 

3. Akumulační nádrž je plněna pouze vodou z topného systému, z tohoto důvodu nemusí být vyrobena z nerezové oceli a je levnější.

 

4. Není problém s „legionelou“.

 

5. Není potřeba přídavné čerpadlo, dostačuje vestavné v kotli.

 

6. Nedochází k nebezpečí teplotní oscilace díky dvěma elektronickým řídícím modulům (kotel a solární systém), vzájemně komunikujícím, zabudovaným v kotli.

 

7. Kromě dvou trubek k akumulační nádrži solárního systému není potřeba žádného dalšího připojení.

 

8. Kromě teplotního senzoru akumulačního zásobníku solárního systému není potřeba žádného dalšího elektrického připojení.

 

9. Kotel pracuje se solárním systémem s vyšší prioritou. Solární systém zachycuje a akumuluje solární energii. Zapálení kotle nastává pouze tehdy, nemůže-li solární systém dodat dostatečnou teplotu.

 

10. Pomocí podlahové sady Floor Kit, která upravuje teplotu vody pro topné systémy, může být napájen jak vysokoteplotní topný systém (radiátory), tak i nízkoteplotní (podlahové vytápění).

 

11. Systém vytápění Solar je možné i časem stavebnicově postupně doplňovat od minimálního základu – plynového kotle s radiátory až po maximální sestavení systému dle uvedeného schématu.

 

Stavebnicový systém

 

Systém vytápění Karma je originální tím, že nabízí mnoho variant řešení topného systému. Jako stavebnice umožňuje postupné rozšiřování topného systému ze základní varianty až do kompletního topného systému. Vytápění a ohřev tak lze zvolit vždy co nejvýhodněji s ohledem na potřeby vytápění bytu či domu a s ohledem na možnosti investora.

 

stavebnicovy-system-008a.jpg

 


Štítky



facebook  Doporuč přátelům


Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.

     



bydleti.cz


Životní styl