Teplo krbových kamen potěší i na pohled

Teplo krbových kamen potěší i na pohled

Kategorie: TEPLO DOMOVA

Po dalším razantním zdražování energií už má většina domácností o nákladech na vytápění docela přesný přehled. Výsledkem je, že stále více lidí opouští drahý zemní plyn a elektřinu a znovu se vrací k cenově dostupnému a lety ověřenému topení dřevem.



krbova-kamna-Trentino.jpgKrbová kamna Trentino Haas&Sohn mají systémem terciárního spalování, kdy je přehřátý vzduch znovu veden do spalovacího prostoru a účinnost spalování je tak podstatně vyšší při mnohem menší spotřebě paliva

 

Když si správně vyberete, nemusí být takový návrat ani nákladný ani náročný. Řešením jsou například krbová kamna s proskleným ohništěm, která zvládnou nejen kvalitní a úsporné vytápění a přitápění v chatách a chalupách, ale bez problémů vyhřejí i celý dům. Pokud si zvolíte krbová kamna s teplotním výměníkem, můžete je totiž s minimem nákladů napojit na stávající systém ústředního topení, tedy rozvod radiátorů.

 

Foto: 

Krbová kamna GRAND MAX Haas&Sohn jsou jedním z nejvýkonnějších modelů s výměníkem. Po napojení na stávající soustavu radiátorů v domě vytopí až 220 m3.

 

Za málo peněz hodně muziky

 

Ve prospěch krbových kamen hovoří především nízké pořizovací náklady, které se v brzké době vrátí ve formě ušetřených peněz za topení. Bezproblémová a jednoduchá je i instalace, před kterou vás na rozdíl například od krbů nečekají žádné velké stavební úpravy. Potřebujete jen pevnou a nehořlavou podlahovou krytinu a přístup ke komínu. Romantický pohled na živý oheň si tak můžete stejně dobře dopřát v rodinném domě, v městském bytě nebo na chalupě.

Foto: 

I když při výběru zdroje tepla dbáme především na funkčnost, moderní typy krbových kamen nabízejí i něco navíc. Nejsou „jen“ na topení, ale díky nápaditému a kvalitnímu designu mohou pěkně dozdobit interiér.

 krbová-kamna-Ecoline.jpg

Co musíte před výběrem vědět

 

Pro správný výběr krbových kamen je potřeba znát tah komínu a průměr kouřovodu, tedy otvoru ve zdi. Předem si také musíte dobře rozvážit, jak velký prostor budete chtít vytápět, abyste si vybrali výměník s odpovídajícím výkonem. Co možná nejpřesnějším odhadem si ušetříte řadu nepříjemností. Poddimenzovaný výkon vám neumožní vytopit všechny prostory dostatečně a pokud zvolíte příliš vysoký, přiděláte si zbytečnou práci. Kamna budou hřát příliš a vám nezbude nic jiného, než neustále přivírat přívod vzduchu. Z toho se vám budou nejen nadměrně špinit prosklené dveře krbu, ale především se bude zbytečně zanese komín.

 

Proto je dobré před nákupem požádat o radu svého kominíka a krbová kamna si vybírat výhradně u renomovaných prodejců, kteří vám dokáži odborně poradit.

 

Foto:

Až 83% účinnost hoření a minimum popela jsou devizy krbových kamen Ecoline, která oceníte především v menších chatách nebo chalupách a pro příležitostné přitápění jednotlivých obytných místnostech.

 

Zatopte si levně

 krbova-kamna-008.jpg

Přejít v dnešní době na vytápění dřevem je podle odborníků řešením nejen ekologickým, ale i nejúspornějším. Oproti vytápění zemním plynem se dá například v běžném domě ročně ušetřit i dvacet tisíc korun a při porovnání s topením elektřinou ještě více. Moderní krbová kamna totiž mají až 83% účinnost hoření, při kterém vzniká minimum popela. Některé moderní typy jsou vybaveny systémem terciárního spalování, kdy je speciálními tryskami předehřátý vzduch znovu veden do spalovacího prostoru. Tímto způsobem je možné zužitkovat i plyny, které by jinak běžně utíkaly do komína. Účinnost spalování je tak podstatně vyšší při mnohem menší spotřebě paliva.

 

Zdroj a foto: MOUNTFIELD


Štítky



facebook  Doporuč přátelům


Vaše názory

 Asi to psal "odborník" z Moun - Autor: lojza 12. 10. 2008

     



bydleti.cz


Životní styl