Tepelné čerpadlo: Získejte vytápění přesně podle svých potřeb

Tepelné čerpadlo: Získejte vytápění přesně podle svých potřeb

Kategorie: TEPLO DOMOVA

Možností, jak vytápět svůj dům, je celá řada. Jednou z nich je přitom tepelné čerpadlo. Vybírat můžete z několika typů, díky čemuž najdete řešení přesně na míru. Získáte tak ty nejlepší služby a tepelný komfort v domácnosti. 



Výhody tepelných čerpadel

Tepelné čerpadlo nemusí sloužit pouze k vytápění, zvládne totiž také chladit. A to dokonce až o 200 % oproti jiným zdrojům vytápění. Další značnou výhodou je, že můžete ušetřit mnoho financí. Náklady za energie se vám ročně mohou snížit průměrně o 60 %.

Celý systém tepelného čerpadla vyžaduje minimální údržbu, přičemž nabízí dlouhou životnost. A to až třicet let. Vzhledem k aktuální moderní době můžete i vytápění spravovat snadno ze svého chytrého telefonu. Teplotu v místnostech tak zvládnete komfortně ovládat i na dálku.

tepelné čerpadlo

Země/voda

Prvním typem tepelného čerpadla je země/voda. Vybírat můžete z různých výkonů, zejména dle toho, jak velká je plocha, kterou potřebujete vytápět. Tento typ čerpadla funguje na základě zemních kolektorů. Mnohdy se jedná o potrubí naplněné nemrznoucí směsí. To může být položeno na ploše zahrady. Pokud chcete ušetřit místo, lze ho instalovat i do vertikálních vrtů.

Potřebný prostor je velmi individuální, konkrétní informace tak získáte z návrhu projektu pro váš pozemek. Ať už se rozhodnete pro jakýkoliv typ čerpadla, získáte nezávislost na cenách energie a fosilních paliv. Navíc se jedná o ekologičtější způsoby vytápění.

Vzduch/voda

U tepelného čerpadla vzduch/voda je hlavním zdrojem venkovní vzduch. Není tak třeba provádět úpravy pozemku jako jsou vrty a podobně. Tento typ čerpadla pohodlně pokryje vaše potřeby vytápění, deka už tak nebude potřeba ani za chladných zimních večerů.

Při velmi nízkých teplotách je dobré mít i doplňkový zdroj tepla jako je kotel či třeba solární panely. Teploty na našem území však nebývají natolik nízké a po většinu roku se tak jedná o skvělý způsob vytápění.

Fotovoltaika

Pro opravdu komfortní bydlení se nabízí skvělé komplexní řešení v podobě fotovoltaiky s tepelným čerpadlem. Jedná se o vhodnou možnost pro celoroční vytápění. Během letního období je elektrická energie vyráběna hlavně díky fotovoltaice, zatímco v zimě pak využijete úsporné a komfortní vytápění tepelným čerpadlem.

Díky této kombinaci je tak postaráno o příjemné řešení v jednom. Řídící systém je velmi sofistikovaný a dokáže tak brát v potaz i předpověď počasí. Postará se tak o vytápění, přičemž zvládne samostatně i další důležitá rozhodnutí pro ideální vytápění.

Tepelná čerpadla nabízí mnoho výhod, přičemž záleží pouze na vás, pro jaký typ se rozhodnete. Pokud hledáte opravdu moderní řešení, jistě vás zaujme technologie kombinující fotovoltaiku a tepelné čerpadlo.

Zdroj obrázku: Studio Harmony / Shutterstock.com


Štítky



facebook  Doporuč přátelům


Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.

     



bydleti.cz


Životní styl