Steko s novou krbovou vložkou Venus

Steko s novou krbovou vložkou Venus

Kategorie: TEPLO DOMOVA

Společnost Steko představila novou krbovou vložku Venus, která je vybavena unikátní, vysoce funkční technologií sFlow. Ta zajišťuje maximální využití používaného paliva tak, aby do komína unikalo jen minimum vytvořeného tepla.



krb-Venus.jpgV dnešní době neustálého zvyšování cen za teplo jsme nuceni přemýšlet nad nejrůznějšími alternativami. V lepším případě své domy vybavujeme solárními panely a krby, v tom horším topíme v kamnech neekologickými palivy. Tento trend samozřejmě sledují i výrobci, a proto společnost Steko přichází s novou, úspornou technologií, která šetří jak vaši peněženku, tak i životní prostředí. Nové krbové vložky Venus jsou vybaveny technologií sFlow, která pomocí soustavy deflektorů spalin zajišťuje maximální využití paliva tak, aby do komína unikalo jen naprosté minimum vytvořeného tepla. To je předáváno do vytápěného prostoru a technologie sFlow s účinností 92 % tak plní funkci teplovzdušného výměníku. Pokud zrovna nepřikládáme, neodebírá krb z místnosti žádný vzduch a vůbec tak neovlivňuje klima v domě. Venus pracuje na principu bezroštového spalování, které zaručuje přirozené hoření ohně a snadné čištění topeniště.

 

Snadné je i ovládání. Jediným ovládacím prvkem vložky je táhlo regulační klapky. Tím lze usměrňovat přívod primárního a sekundárního vzduchu.

 

Jaká je technická výbava? Předností jsou jistě malé rozměry vložky Venus – 910 x 500 x 480 mm a hmotnost – pouhých 95 kg. Venus nabízí regulovatelný výkon 3 – 9 kW a průměr kouřového hrdla 150 mm. V základní verzi je vybavena topeništěm vyloženým šamotem a krbovými dvířky s keramickým sklem bez výsuvného mechanismu. Při instalaci lze použít podstavec, tento druh krbových vložek ale nabízí i nízkou zástavbu. Výhodou je možnost vybavení zařízení vzduchovou redukcí o průměru 80 mm pro přívod primárního vzduchu z exteriéru – tzv. turbo provoz. Venus svými technickými parametry splňuje všechny evropské normy pro krbové vložky na pevná paliva.

 

Technologie-sFlow.jpg


Štítky



facebook  Doporuč přátelům


Vaše názory

 Steko s novou krbovou vložkou  - Autor: frenk 11. 11. 2007

     



bydleti.cz


Životní styl