Šetřete v garáži

Šetřete v garáži

Kategorie: TEPLO DOMOVA

Správný systém vytápění je základním kamenem úspory energie. Jestliže tvoří součást vašeho domu i garáž, měli by jste věnovat pozornost otázce její správné izolace.



Obrázek bydlení_garáž_2Řešením, které zabrání úniku drahocenného tepla, jsou garážová vrata s kvalitní polyuretanovou výplní. Polyuretanová pěna se mezi oboustranný ocelový plášť vstřikuje pod tlakem a proto dokonale izoluje. Jednotlivé sekce, ze kterých se garážová vrata skládají, se v závislosti na způsobu výroby významnou měrou podílejí na tepelné izolaci. Neměly by být tenčí než 4 cm. Jen tato tloušťka vám zaručí požadované izolační vlastnosti.

 

Mimo samotných sekcí je nezanedbatelný i způsob utěsnění křídla vrat ke stěně garáže. Garážová vrata OLYMPS DOOR mají gumové těsnění upevněné ze všech čtyř stran – po obou stranách je uchycené na vodící dráze a ve spodní i vrchní části je zabudované přímo do hliníkového profilu. Těsnící guma ve spodní části poslouží i jako zvuková izolace a minimalizuje nerovnosti podlahy. Ani v této fázi však ještě nejsou garážová vrata kompletně zaizolovaná. Jestliže sekce tvoří pohyblivou část vrat, i přes mezery mezi nimi může unikat teplo.

 

Výrobce garážových vrat OLYMPS DOOR umístil těsnění přímo v horní časti sekcí do speciálně vytvarované drážky v oceli a touto důmyslnou mechanikou jsou zabezpečené výborné těsnící vlastnosti vrat. Spotřeba energie v garáži se nezvyšuje a mimo to má takový systém pozitivní vliv na hladký chod a trvanlivost garážových vrat. O izolačních vlastnostech vrat se nezapomeňte předem informovat u prodejců.


Štítky



facebook  Doporuč přátelům



bydleti.cz


Životní styl