Nová generace tepelného čerpadla

Nová generace tepelného čerpadla

Kategorie: TEPLO DOMOVA

Nejvyšší řadu tepelných čerpadel Thermia - model Diplomat Optimum G2, uvádí na trh tuzemský distributor této švédské značky, společnost Climatec.



Thermia-Diplomat-Optimum-2.jpgModel Diplomat Optimum G2 je novou generací tepelného čerpadla s vysokou účinností a s atraktivním designem, disponující patentovaným systémem přípravy teplé vody. Pomocí nové ohřívací technologie je k dispozici větší množství vody za kratší dobu a to díky o 10 % vyšší účinnosti tepelného čerpadla, než u předchozího typu. Diplomat Optimum G2 totiž využívá k ohřívání vody nevyužité - zbytkové teplo.

 

Díky využití velkého zásobníku je teplá voda k dispozici rychleji a při vyšší teplotě, než je tomu za použití běžných metod ohřívání vody. Doba opětovného dohřátí zásobníku teplé vody byla při nejvyšší spotřebě snížena o více než polovinu, navíc na přání zvýší teplotu v topném systému.

 

Součástí čerpadla je rovněž spirálový kompresor speciálně vyvinutý společností Thermia. Technické řešení s řízením otáček dokáže vyčíst topné požadavky daného domu a řídit vytápění ještě účinněji než kdykoliv předtím. Pokud jsou nároky vysoké, tepelné čerpadlo pracuje intenzivněji, jsou-li nároky nízké, běží pouze na minimálních otáčkách. Díky tomu dokáže Diplomat Optimum G2 snížit náklady na vytápění domu o více než 75 procent oproti běžným způsobům vytápění.

 Thermia-Diplomat-Optimum.jpg

Čerpadlo ve stříbrném, nerezovém provedení, je možné pohodlně ovládat přes velký barevný LCD displej. Díky svým kompaktním rozměrům, vyžadujícím obvykle méně než půl čtverečního metru, nezabere Diplomat Optimum G2 více místa, než například chladnička.

 

Tepelné čerpadlo Thermia Diplomat Optimum G2 je k dispozici v celkem pěti výkonnostních verzích od 4,9 kW do 15,2 kW. Čerpadlo má zabudován rovněž elektrický topný článek se třemi různými výkonovými stupni (3, 6 a 9 kW), jako rezervní zdroj.

 

Cena švédských tepelných čerpadel Thermia systému země – voda začíná již na 144.800,- bez montáže a DPH.


Štítky



facebook  Doporuč přátelům


Vaše názory

 Co by na tom mělo být tak přev - Autor: chladiar 25. 8. 2008
 jestli toto je nová generace,  - Autor: low 26. 8. 2008
 Nová generace tepelného čerpad - Autor: Jiří Hanus 8. 9. 2008

     



bydleti.cz


Životní styl