Keramické teplovodní vytápění

Keramické teplovodní vytápění

Kategorie: TEPLO DOMOVA

domperidone 10mg

domperidone sirop blog.globalmamas.org

Každé řešení v topenařině má své výhody a nevýhody. Je nutno hledat kompromis, ovšem můžeme najít i optimální řešení. Nejvýhodnější pro váš dům.



Historie podlahového vytápění

Úplně dávno, staří Římané, používali teplovzdušné podlahové vytápění. Hypokaust. Pak následovalo období hliněných podlah – udupaná hlína. Ta asi moc netopila.O mnoho později se začalo realizovat podlahové teplovodní vytápění zalité betonem. Beton byl snadno dostupný, a betonový. Napořád. Ovšem bylo nutno na něj pokládat nášlapnou vrstvu – podlahovou krytinu. Navíc betonová zálivka byla poměrně pracná a těžká. Zatěžovala svou váhou konstrukci budovy. Z hlediska regulace – betonová podlahovka představuje obrovskou tepelnou akumulaci, ovšem z hlediska regulace má zpoždění 4 – 6 hodin, dle tloušťky betonu.

Graf teplovodní vytápění

Anhydrit

V současné době je poměrně rozšířená zálivka podlahového vytápění anhydritem. Ten má dokonce vyšší tepelnou vodivost než beton, a lépe se reguluje. Ovšem taktéž vyžaduje podlahovou krytinu. I když, nyní se začíná používat probarvený anhydrit. Vypadá jako žula.

A nešlo by to bez zálivky podlahového vytápění? Šlo. Keramické teplovodní bezzálivkové vytápění.

Má tyto hlavní výhody:
1. malou akumulaci, Rychlou reakci. Keramická podlahovka reaguje v rozsahu cca 30 minut.
2. je lehčí, bez zálivky
3. menší stavební výška. Do 5,5 cm.

Navíc není nutná další podlahová krytina. Keramické dlaždice se lepí lepidlem k sobě, systém, pero drážka. Mají různý barevný odstín, není nutno je přikrývat další vrstvou podlahové krytiny. A je možné stavebnici snadno realizovat svépomocí.

Novinka - keramické teplovodní podlahové vytápění

Novinka - keramické teplovodní podlahové vytápění mění pohled na regulaci otopných soustav. Umožňuje rychlý zátop i rychlý útlum. Tedy lepší využití solárních zisků přes prosluněná okna, teplo z kuchyně při přípravě jídel, teplo z krbu a podobně. Takže kromě zvýšení tepelné pohody může i výrazně uspořit energie na vytápění.

Při realizaci svépomocí, můžete dělat místnost po místnosti. Nemusíte hned realizovat celé patro. Keramická podlahovka je pochůzná 48 hodin po slepení keramiky. Tedy velmi výrazně šetří i Váš čas při montáži svépomocí.

To je poměrně hodně výhod, pokud zvažujete keramickou podlahovku. A máte to rychle. A perfektně, a díky vysoké odolnosti keramiky jako podlahové krytiny, napořád.

Autor: Ing. Pavel Sýkora, energetický auditor
Zdroj: www.kodek.cz

Související články:
Průkazy energetické náročnosti budov
Hypokaust
Budeme stavět dům
 


Štítky



facebook  Doporuč přátelům


Vaše názory

 není někde nějaká fotka ?  - Autor: klobér 23. 4. 2011

     



bydleti.cz


Životní styl