Chcete ušetřit na vytápění Vaší domácnosti?

Chcete ušetřit na vytápění Vaší domácnosti?

Kategorie: TEPLO DOMOVA

Společnost Thermoil našla řešení, jak ušetřit náklady na vytápění domácností – tedy bytů, bytových domů, chat a chalup. Dosahuje toho využitím kotlů na extra lehký topný olej TOEL, který tato přední firma na českém trhu v oblasti vytápění, rovněž distribuuje. Thermoil současně zajišťuje projektování a montáž topných soustav, které toto v ČR méně obvyklé palivo využívají.



Jako jedna z mála českých firem dodává celý topný systém na klíč nebo rekonstruuje ten původní. Poměrně nízké náklady na rekonstrukci (např. kotle na pevná paliva) nebo srovnatelné náklady na pořízení nového topného systému se vyplatí nejen v současnosti, ale i v následujících desetiletích. TOEL má ve srovnání s uhlím a dalšími pevnými palivy vysokou výhřevnost (42,5 MJ/Kg, 36,13 MJ/litr). Účinnost kotlů spalujících TOEL je až 95 %, což je například o 15 % více než u nejmodernějšího kotle na uhlí (max. 80 % účinnost). Cena tohoto paliva se mění s cenami ropy, ze které se vyrábí, podobně jako je to s cenami pohonných hmot. Ceny TOEL ovlivňuje pozitivně také aktuální nízký kurs dolaru a eura vůči české koruně. Produkce TOEL díky dostatečným světovým zásobám ropy nebude omezována nejméně v nejbližších 40 ti letech, a tedy i jeho ceny budou v určitém rozmezí stabilní. TOEL jako palivo jistě osloví i občany, kteří dávají přednost ekologickému vytápění. Při spalování extra lehkého topného oleje uniká do ovzduší velmi nízké množství nečistot (má například jen stopovou koncentraci síry – 0,05%), a tak splňuje i náročné ekologické limityvytapeni-domácnosti-olej.gif.

 

Topné systémy Thermoil jsou připraveny i na budoucí přechod na jiná kapalná paliva, která mohou být v horizontu desítek let levnější. V českých podmínkách se o TOEL příliš nemluví, i když v Evropě je zcela běžným zdrojem tepla a i u nás s ním topí již tisíce domácností. Pohodlí, ekonomičnost a ekologičnost tohoto způsobu vytápění vede například k tomu, že v sousedním Německu a Rakousku ho využívá přibližně 40 % domácností.

 

Thermoil není jen dodavatelem topných systémů a paliv, ale disponuje také 24 hodinovým zákaznickým servisem. Provádí na požádání nebo automaticky po dohodě se zákazníkem servisní kontroly, povinná měření emisí, prohlídky komínů apod. Pravidelně komunikuje se svými zákazníky formou SMS, emailu a zákaznické webové stránky, kde lze zjistit především aktuální cenu TOEL a prognózu do budoucna. Tato služba umožňuje odběratelům paliva nakoupit ho v době, kdy je jeho cena nejnižší.

vytapeni-domacnosti-olej.jpg

 

„Nechal jsem se přesvědčit a vybudoval jsem s THERMOILem vytápění na jejich topný olej. Musím říct, že dneska, po dvou letech provozu, nelituji nákladů na pořízení nového kotle a palivových nádrží. Sám si reguluji spotřebu, takže jsem ušetřil nejen peníze, ale i čas, který mohu věnovat svým hostům a dalšímu rozšiřování mé klientely,“ říká zákazník Thermoil, Tomáš Hájek, majitel horského penzionu

 

„Sám využívám pro svůj dům teplo z TOEL a v posledních letech jsem si díky tomu ušetřil nejen starosti, ale i výraznou finanční částku za vytápění a ohřev vody. Nebojím se doporučit TOEL jako bezpečné a ekologické palivo pro byt, chatu nebo chalupu nejen svým přátelům, ale všem našim zákazníkům,“ říká Richard Richtermoc, uznávaný odborník v oblasti paliv a energií a jednatel firmy Thermoil.


Štítky



facebook  Doporuč přátelům


Vaše názory

 To je ale kravina. Spoustu sol - Autor: lan 29. 11. 2008
 Prodám nádobu na topný olej le - Autor: lou 12. 3. 2009

     



bydleti.cz


Životní styl