Zaostřeno na urinál

Zaostřeno na urinál

Kategorie: KOUPELNY

Ačkoliv je urinál určený především silnější polovině lidstva, jeho přednosti ocení také všechny ženy, které mají doma kromě manžela jednoho a více synů.

urinal-zavreny.jpgHistorie urinálu

 

Svět zná toto zařízení již od dob starých Římanů, přesto až v roce 1866 si jej nechal patentem posvětit Američan Andrew Rankin. Jeden exemplář je považován za zlomové dílo moderního umění, když byl v roce 1917 jako tzv. readymade vystaven dadaistou Marcelem Duchampem. A jednu z hlavních „rolí“ hraje v legendárním satirickém románě s názvem Zvonokosy dalšího Francouze Chevaliera. Vším tím byl a je vynález jménem pisoár, v západních zemích nazývaný spíše urinál.

 

Je samozřejmou součástí toalet v restauračních zařízeních, kancelářích či hotelech, jednoduše všude tam, kde se zdržuje více lidí mužského pohlaví, kteří by mohli mít náhlou potřebu. Vyskytuje-li se v domácnosti vyšší koncentrace mužů, proč nevyužít tohoto pomocníka a jeden pisoár si nenainstalovat také ve vlastní koupelně či na toaletě? Praktický a elegantní urinál Talya nabízí na českém trhu Sapho koupelny.

 

Praktičnosturinal-otevreny.jpg

 

Ačkoliv je urinál určený především silnější polovině lidstva, jeho přednosti ocení také všechny ženy, které mají doma kromě manžela jednoho a více synů, pravidelně ponechávající záchodové sedátko buď zvednuté, nebo sice nedotknuté lidskou rukou, zato  nevhodné k použití. Domácí pisoár usnadní nejen každodenní používání toalety a soužití členů rodiny, ale také uklízení celé koupelny. Správně se „trefit“ do pisoáru nedělá mužům takové problémy jako je tomu u záchodové mísy, jeho okolí proto nebude zasaženo jejich neúspěšnými „pokusy“. Díky speciálnímu vnitřnímu tvaru pisoáru je toto riziko sníženo na minimum. Ani estetické cítění členů domácnosti nemusí být pohoršeno pohledem do otevřeného pisoáru – stejně jako běžná mísa nabízí také urinál Tanya elegantní řešení v podobě poklopu.

 

Také pro ty, kteří litují zbytečných litrů drahocenné vody, které toaletou protečou při každém spláchnutí, bude pisoár ideálním pomocníkem. Urinály jsou vytvořeny tak, aby vodou šetřily, na každé spláchnutí potřebují mnohem méně vody než běžné toaletní mísy. Pisoár je vybaven speciálními tabletami, které neutralizují moč a osvěžují ovzduší v okolí. Ani obavy z instalace pisoáru nejsou na místě, jedná se o maximálně jednoduché zařízení – k napojení na vodovod i odpad je třeba stejné potrubí jako u umyvadla. Pro malé koupelny jsou ideální polozapuštěné pisoáry, které zabírají minimum místa. Svou praktičností urinál každého jistě brzo přesvědčí, že trocha prostorového nepohodlí za opravdový luxus ve vlastní koupelně opravdu stojí.

 urinal-detail.jpg

 

 

Technické parametry:

 

Urial včetně poklopu sifonu a montážní sady, zadní odpad napouštění, ideální výška přívodů nad dokončenou podlahou: odpad 42,5cm, přívod vody 87,5cm. Cena: 6.020,-Kč


Štítky



facebook  Doporuč přátelům


Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.

     



bydleti.cz


Životní styl