Vana nebo sprcha? Klasické koupelnové dilema

Vana nebo sprcha? Klasické koupelnové dilema

Kategorie: KOUPELNY

Neexistuje snad domácnost, která by si při plánování nové koupelny nebo před její rekonstrukcí nepoložila jednu z nejčastějších otázek - sprchový kout, nebo vanu? Jak se ale rozhodnout, když místa není nazbyt?



Jaký prostor máte k dispozici

Koupelna je frekventované míst, hned po kuchyni. Pro mnohé je koupelna zároveň oblíbeným místem pro relaxaci, proto pamatujte na to, že ve stísněné a spotřebiči zahlcené místnosti se nebudete cítit dobře.

Pro koho je koupelna určena

Tohle je jedna z nejzásadnějších otázek. Počet lidí, kteří se během dne v koupelně vystřídají i věková struktura obyvatel domácnosti hrají při zařizování koupelny roli. Rodiny s malými dětmi se totiž jen stěží obejdou bez vany. Podobné je to v případě, že máte pár let do důchodu. Ve starším věku jednoznačně oceníte bezbariérový přístup, který vám poskytne sprchový kout.

sprcha

Jak moc rekonstruovat

Tuto otázku si musí zodpovědět ti, kteří se chystají koupelnu rekonstruovat. Výměna staré vany za novou je relativně jednoduchá. Pokud však měníte celkové uspořádání koupelny a měníte vanu za sprchový kout, jde již o poměrně složitější a samozřejmě i finančně náročnější projekt.

Rozpočet

S předchozí otázkou souvisí také vaše finanční možnosti. Levnější variantou je obvykle sprchový kout. Vana bývá většinou dražší záležitostí, obzvlášť pokud ji chcete využívat pro relaxaci a investujete do luxusnější verze s přídavnými funkcemi. Faktem ovšem je, že relaxační prvky nabízí i některé luxusnější sprchové kouty.

Kompromis 

Vana se zástěnou může být řešením pro ty, kteří v koupelně disponují malým prostorem. Jediným prvkem, kterého se v jejím případě musíte vzdát, je bezbariérovost sprchového koutu. Jinak se ale jedná o velmi praktické řešení.

vana

Rada na závěr

Než se definitivně rozhodnete, čím svou koupelnu vybavíte, navštivte koupelnové studio nebo showroom. Zde si konkrétní výrobky prohlédnete v klidu a na vlastní oči. Trendy v koupelnách se totiž neustále mění.


Štítky



facebook  Doporuč přátelům


Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.

     



bydleti.cz


Životní styl