Trendy ve sprchových koutech

Trendy ve sprchových koutech

Kategorie: KOUPELNY

Sprcha je nezbytná v každé moderní koupelně. Ať ráno nebo večer, po sportu či jen pro účely zchlazení – je pro většinu z nás sprcha samozřejmostí. Trendem letošního roku jsou otevřené sprchové kouty velikosti XXL s hlavovou sprchou, která umocní pocit volného prostoru, chybět by v dešťovém království neměly ani masážní trysky. V českých podmínkách je sprcha s rozměry vany stále výstředností, kterou si mohou dovolit jen šťastlivci s koupelnou dostatečných rozměrů.

„ Mezi mladou generací tzv. singles přibývá zákazníků, kteří si odpustí vanu a investují raději do masážní sprchy nebo multifunkční kabiny s párou,“ říká Markéta Pavlová, marketingová manažerka skupiny Villeroy & Boch. „Sprcha je rychlá a efektivní a na rozdíl od horké lázně umí organizmus probudit i příjemně zrelaxovat. “Sprchový kout volí hodně zákazníků do druhé koupelny, která slouží především rodičům nebo návštěvám. Nový trend zachytila společnost Villeroy & Boch a na letošním mezinárodním veletrhu sanitární keramiky ISH 2009 představila King size sprchové kouty designově i zákaznicky úspěšné řady Futurion a Squaro Superflat Walk-In. Díky bezkonkurenční výšce vaničky pouhých 10 cm a minimalistickému vzhledu sprchové zástěny působí celek i při úctyhodných rozměrech 140 až 180 cm velmi křehce a vzdušně. Pro ty, kteří pro své individuální koupelnové interiéry nechtějí uniformní design, nabízí Villeroy & Boch další novinku – barevné sprchové vaničky Squaro Colorline ve 4 odstínech nejčastěji prodávané dlažby téže značky, které se hodí do každého scénáře koupelny.

 

Tři nové obdélníkové sprchové vaničky ve velikostech 140 x 90 cm, 160 x 90 cm a 180 x 90 cm doplnily existujících pět rozměrů úspěšné řady superplochých vaniček Squaro Superflat. Aby Villeroy & Boch zajistil, že sprchová vanička bude ladně integrována do povrchu podlahy, vyvinul čtyři nové matné barvy Squaro Colorline, které korespondují s barvami, používanými v moderních podlahových krytinách: antracitovou, šedou, hnědou a krémovou. To otevřelo zcela nové a atraktivní možnosti designu v oblasti pro sprchování a dláždí cestu elegantnímu a stejnorodému koupelnovému designu.

 

Všechny sprchové vaničky Squaro mají výšku pouhých 10 cm včetně integrovaného skrytého odpadu a jsou vyrobeny z Quarylu®, materiálu, který umožňuje výrobu rovných, přesně tvarovaných rohů a perfektně plochou instalaci. Sprchové vaničky z Quarylu® se také vyznačují protiskluzovým, ale přesto hladkým povrchem, který je teplý na dotek a vysoce odolný. Díky bezpórovému a bezespojovému povrchu se oblast pro sprchování obzvláště dobře udržuje čistá.

 

sprchove-kouty-009.jpg

 

Squaro Walk-In – extravagantní sprchové řešení pro nejnáročnější požadavky

 

Sprchový kout Walk-In je dodáván se sprchovacími vaničkami Squaro ve velikostech 120 x 80/90 cm a 170 x 80 cm a nyní i v nových velikostech 140 x 90 cm, 160 x 90 cm a 180 x 90 cm. Pro nové velikosti jsou dodávány pouze ve verzi fitness s integrovanou sprchou. Díky otáčecím dveřím sprchovacího koutu Squaro Walk-In, který je možno otevřít až do 180°, si uživatel sám může definovat hranice sprchovací plochy. Dveře se dají celkem pohodlně čistit zvenku bez toho, aby se muselo vstoupit na vlhkou plochu.

 

Zástěny Futurion Walk-In jsou od března 2009 vyráběny také ve 4 nových královských velikostech, a to 140 x 70 -120 cm, 160 x 70-120 cm, 170 x 70-120 cm a 180 x 70-120 cm buď jako sada se stejnou sprchovou vaničkou Futurion nebo k odpovídajícím sprchovým vaničkám Squaro nebo Subway.

 

VilboClear – povrch skla pro snadnou údržbu

 

Jednotabulové bezpečnostní sklo sprchových koutů Walk-In řad Squaro a Futurion má standardní povrch v úpravě VilboClear. VilboClear je hydrofobní, tj. vodu odpuzující úpravou povrchu. Tento vodu odpuzující efekt způsobuje, že voda na povrchu skla tvoří malé kapičky, které stečou do odtoku spolu se špínou a vodním kamenem. Výsledek: excelentní vlastnosti péče. Panely se jen musí pravidelně otírat čistou vodou a jemným hadříkem nebo houbičkou.

 

srchove-kouty-009.jpg


Štítky



facebook  Doporuč přátelům


Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.

     



bydleti.cz


Životní styl