Subway – klasika v koupelnách, která slaví úspěchy

Subway – klasika v koupelnách, která slaví úspěchy

Kategorie: KOUPELNY

Koupelnová kolekce Subway patří k nejprodávanější v moderní historii firmy Villeroy & Boch. Úspěch slaví již od svého uvedení v roce 2003 na evropských i zámořských trzích ve všech 125 zemích, kde se značka prodává. Méně je více, taková je devíza tvarově dokonalého ztvárnění.

Subway.jpgKolekce Subway svým puristickým, přímočarým a moderním designem uvádí tuto zásadu v život. Úspěch kolekce také spočívá v její mimořádně příznivé ceně. Subway pro mnoho zákazníků znamená vstup do světa Villeroy & Boch. V letošním roce se úspěšná kolekce Subway rozšířila o řadu akrylátových van a sprchových koutů z oblasti wellness.

 

Designér Reiner Moll a jeho tým vytvořili pro sérii Subway vůbec nejširší sortiment čítající přibližně 80 prvků. Nejnápadnějším jednotícím prvkem kolekce je rovný široký okraj. Design, který je redukován na svou podstatu, vyzdvihuje samu esenci výrobku. Díky svému čistému výrazu a funkčním přednostem Subway oslovuje především aktivní, nekomplikované a praktické lidi.Zákazníky, kteří se rozhodují pro moderní a současně nadčasová jednoduchá řešení. Vyhovuje také architektům a projektantům, kterým umožňuje zařadit do svých individuálních konceptů čistý design. Kolekce Subway je nekomplikovaná, mnohostranná a vynikající z hlediska estetiky a funkce.

 

Dokonalá koupelna z jedné ruky

 Subway 2.jpg

V centru kolekce stojí obdélníkové umyvadlo, díky němuž koupelna upoutá pozornost – ať již je na malém či velkém prostoru. Estetika čisté keramiky, buď v barvě bílá, pergamon nebo manhattan, podtrhuje redukovaný tvar korpusu. Ovšem dobrý design, to není pouze estetika – Subway nabízí i praktické výhody: okraj umyvadla tu slouží jako odkládací plocha. Suchá a mokrá oblast jsou od sebe zřetelně odděleny.

 

Zlatým hřebem pak je multifunkčnost umyvadel: lze je instalovat jak samotné, tak i kombinovat s konzolou nebo se skříňkou. Díky tomu se lze pro spodní skříňku rozhodnout i později. Výhody nabízejí také keramické sprchové vaničky: se svou výškou 6 cm jsou mimořádně ploché a díky protiskluzové úpravě mimořádně bezpečné.

 

Koupelna se stává dokonalou s vhodným nábytkovým programem Central Line, který splňuje všechny požadavky na praktický a příjemný koupelnový nábytek: nabízí úložný prostor a vytváří v koupelně útulnou atmosféru.

 

Subway wellness pro dobré zdraví - novinky roku 2007.

 

Vany Subway – tvar a velikost pro každou koupelnu

Subway 3.jpg

 

 

Villeroy & Boch vyvinul řadu 13ti nových akrylátových van s širokým výběrem tvarů, velikostí i krycích předních panelů v cenově velmi výhodném rozpětí. Vany Subway poskytují to pravé řešení pro všechny prostorové dispozice při splnění nejvyšších nároků na pohodlí, ergonomii i design. V nabídce jsou vany obdelníkové, oválné, šestiúhelníkové a  rohové vždy v několika rozměrech. Nová je také offsetová vana 170 x 80 cm, která je při jednom konci zúžena a je dostupná buď pro levostrannou nebo pravostrannou instalaci. Poskytuje unikátní řešení problému s místem v malých koupelnách, kde je vana přitom nezbytností. Zlatým hřebem této řady je rohová vana bez rohů o velikosti 140 x 140 cm. Tato vana je vhodná pro rekonstrukce koupelen, jelikož ji lze instalovat všude tam, kde nám například potrubí rozvodů neumožňuje umístit klasickou rohovou vanu.

 

 

 

 

Vanové a sprchové zástěny Subway bez rámu – pro dokonalou čistotu a snadnou montáž

 

Subway 4.jpg

 

 

Nové bezrámové vanové a sprchové zástěny Subway dovádějí do dokonalosti koncept koupelen Subway. Vysoce kvalitní zástěny z pravého 6-8mm bezpečnostního skla se pyšní moderním a záměrně jednoduchým designem. Nová kolekce zahrnuje deset rozdílných modelů (výklenek, rohový vchod, půlkruh, pětiúhelník, vanové zástěny a varianta Walk-in s přímým vstupem), které jsou kompatibilní s celou škálou sprch a van ze současné kolekce Villeroy & Boch. Zástěny lze namontovat spolu se sprchovou vaničkou, na obklad, nebo v jedné rovině s podlahou. Otvírají se ven, což spolu s plochým otočným kováním výrazně usnadňuje jejich čištění. Všechny zástěny jsou volitelně dostupné s patentovanou voděodpudivou povrchovou úpravou VilboClear.

 

Při vývoji nových vanových a sprchových zástěn Subway byla upřednostněna jednoduchost a bezpečnost. Výsledný systém je obzvláště snadné instalovat bez speciálního zaměření či přizpůsobení, a to díky variabilním profilům spojujícím stěny,  které dokáží vyrovnat přesah stěn až o 16 mm na každé straně.

 

Program kolekce Subway

 

- umyvadla ve velikostech 65 cm, 60 cm a 55 cm

- umývátka ve velikostech 45 cm a 37 cm

- umyvadla na skříňku ve velikostech 80 cm, 100 cm a 130 cm a dvojumyvadlo 130 cm

- klozety – stojící nebo závěsné

- WC sedátko s mechanismem Quick-Release a na přání se systémem Soft-Closing

- pisoár – s poklopem nebo bez něj

- keramické sprchové vaničky: čtvercové 80 cm, 90 cm a 100 cm, obdélníková 90 x 75 cm, čtvrtkruhová 80 cm

- akrylové vany – 16 typů (rohové, obdélníkové,oválné,offsetové – zúžená v prostoru pro nohy), z toho 13 novinka 2007

- sprchové a vanové zástěny 10 variant (včetně novinky 2007 – Walk-in) s možností vodoodpudivé úpravy VilboClear pro snadnější čištění.

Výška sprchových zástěn je 190 cm, varianta Walk-in s přímým vstupem je vysoká 200 cm a vanové zástěny 150cm.

Profily jsou dostupné v odstínu buď matného, nebo vysoce lesklého hliníku.

Sklo má tloušťku 8 mm v případě rovných panelů a 6 mm u panelů zaoblených.

 

Nábytkový program Central Line

 

- spodní skříňky pro umyvadla různých šířek

- volně stojící skříňky v různých výškách

- varianty zrcadlových skříněk – buď se skleněnými poličkami a / nebo s panely

- zrcadlo, s lampou a zásuvkou nebo bez nich

 

Barvy nábytku:

 

- čelní strana třešeň, bílá, šedá lesklá, světle zelená hedvábně matná nebo šedomodrá lesklá

- korpus bílý, stříbrný nebo třešeň, na přání v barvách čelních stěn šedá lesklá, světle zelená hedvábně matná a modrošedá lesklá

 

Umyvadlová deska skleněná nebo potažená bílým melaminem s hliníkovou hranou

 

Molldesign = užitečný design

 

Reiner Moll již dlouho patří k nejvýznamnějším průmyslovým designérům, kteří svou prací pro firmu Villeroy & Boch spoluutvářejí identitu značky. Již po tři desetiletí navrhuje tento známý designér ze švábského Gmündu funkční a estetické výrobky a patří k nejúspěšnějším představitelům svého řemesla. Mollův přístup k designu vychází jednak z tradice ulmské uměleckoprůmyslové vysoké školy a jednak ze svobodného umění. Jeho návrhy jsou proto syntézou funkcionálních řešení orientovaných na potřebu a emocionálních prvků.

 

Za svou práci obdržel Reiner Moll četná vyznamenání a ocenění doma i v cizině. Je členem porot a autorem odborných publikací. V roce 1991 zvolilo Centrum designu v Severním Porýní – Vestfálsku Molldesign za „designérský tým roku“.

 

Po úspěšné umyvadlové sérii Loop ztvárnil Reiner Moll a jeho tým pro firmu Villeroy & Boch nové geometrické členy rodiny Loop & Friends. Čisté linie a prosté geometrické tvary vybízejí ke kombinaci a při instalaci ponechávají spoustu volného prostoru pro fantazii.

 

Série Subway redukovaná na samu podstatu působí minimalisticky. Umyvadlo Subway zcela odpovídá mollově devíze „užitečného designu“ – je multifunkční, a to jak při montáži, tak i s ohledem na budoucí uživatele. Za zvláštní výzvu považoval Molldesign navržení  vhodného koupelnového nábytku a armatur. Reinera Molla nadchla myšlenka „koordinovaného designu“ – ztvárnění designérského konceptu, který zdůrazňuje harmonickou souhru jednotlivých výrobků.

 

Villeroy & Boch

 

Společnost Villeroy & Boch byla založena jako rodinná firma v německém Mettlachu v roce 1748. S více než 250letou historií patří k nejstarším rodinným firmám v Evropě. V roce 1987 se stala akciovou společností a od roku 1990 je obchodována na burze. V současné době společnost působí ve 125 zemích světa a disponuje 22 výrobními závody v Evropě a v Mexiku. Zaměstnává více než 10 000 lidí.


Štítky



facebook  Doporuč přátelům


Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.

     



bydleti.cz


Životní styl