Styl otevřeného bydlení - nový design koupelen

Styl otevřeného bydlení - nový design koupelen

Kategorie: KOUPELNY

Koupelna přestává být čistě soukromým prostorem osobní hygieny. Stává se přirozenou součástí životního prostoru. Zejména moderní technicistní styl otevřeného bydlení (Open Space) otevírá prostor pro zcela novou dimenzi designově orientovaných koupelen. Ve stylové harmonii, která dává vyniknout přepychové směsi materiálu, barvám a tvarům, je koupelna přirozeně propojena s ložnicí, která nenuceně přechází ve společný obývací prostor a kuchyňský kout.

koupelna 005.jpgVilleroy & Boch plně drží krok s nejnovějšími mezinárodními trendy, které z koupelny chtějí mít „pečovatelskou místnost“, všestranný prostor určený k hýčkání mysli, těla i duše, místnost, která v sobě dokáže zkombinovat činnosti kosmetického salonu, cvičebny a šatny. Funkční hlediska, ačkoliv jsou veskrze praktická, jsou i naprosto skrytá, a vše je maximálně soustředěno na výsledný stylistický vzhled. Díky tomu vzniká nové, lehké a vzdušné atmosféře v koupelně. Právě v moderních prostorách se nejlépe uplatňují luxusní samostatné designové objekty určené lidem, kteří si vybírají nábytek s důrazem na exkluzivitu, individualitu a opravdovou výjimečnost.

 

Představujeme vám dvě čerstvé novinky z největší světové výstavy koupelen a welness ISH 2007 ve Frankfuru a designový skvost v podobě unikátního umyvadla Liaison.

 

SmartBench WC mísa pro inovativní design koupelen015_07_City Life WC.jpg

 

Když uvidíte a otevřete City Life WC SmartBench mísu poprvé, je to opravdové překvapení, neboť tento elegantní kus nábytku v sobě skrývá keramickou mísu, kterou je možno zahlédnout pouze, pokud je sedák otevřen. WC s keramickým povrchem Ceramicplus pro snadnější údržbu, dřevěným sedátkem, které ladí s celkovým designem, úchytem na role toaletního papíru a štětkou jsou umístěny uvnitř glazurovaného skleněného panelu v rámci jednoho kusu nábytku. Díky technologii Soft Closing (Lehké Zavírání) mohou být veškeré funkce toalety bezhlučně uzavřeny ve vteřinovém časovém úseku. Výsledek: atraktivní sedací zařízení z dýhy ve stylu skutečného dřeva, které zdůrazňuje celkový vzhled koupelny. „Neviditelné WC“ otevírá naprosto nové možnosti naplánování koupelny jako prostoru pro regeneraci a cvičení. SmartBench může být použit také jako dekorativní prvek.

 

Úspěšná řada City Life je nejen plná překvapení, ale také esteticky vzhledná. Dalšími novinkami je čistě tvarované a minimalistické, 100 cm široké kosmetické umyvadlo bez odpadu a oválná samonosná vana z Quarylu o rozměrech 190 x 80 cm, která je nainstalována na pravoúhlém dřevěném podstavci. City Life dává možnost získat neobyčejně náročného, značky znalého a na design zaměřeného zákazníka, který hledá koupelnový design spojující současné trendy a vysoce kvalitní řešení spolu s exkluzivním, moderním a inovativním vzhledem.

 

Nový zážitek při sprchování v pohodlí sprchového koutu: Squaro Walk-in

 

koupelna 005c.jpgRozšířením řady výrobků  Squaro představuje firma Villeroy & Boch  vysoce kvalitní “wellness” koncept, jenž kombinuje zvětšené nároky na estetické provedení s ergonomickým komfortem. Díky širokým výkyvným dveřím, které mohou být otočeny o 180°, může uživatel nastavit rozmezí prostoru pro sprchování podle svého přání. Navíc je zde nová super rovná Squaro sprchová vanička, která je pouhých 10 cm vysoká. Pro extrémě mělkou sprchovací vanu, vyrobenou z vysoce kvalitního materiálu Quaryl,  je klíčová skutečnost, rozšiřující pohodlí uživatele tím, že může být instalována v rovině s podlahou, čímž plně vyhovuje požadavkům návrhů bezbariérových koupelen. Sprchovací vana je v nabídce se zabudovaným odpadem v pěti variantách: buďto ve tvaru pravoúhlého obdélníku o rozměrech 90 x 90 cm, 100 x 100 cm , 90 x 120 cm a 170 x 80 cm  nebo ve tvaru čtvrtiny kruhu  o poloměru 90cm a nabízí individuální použití jak pro sprchový kout, tak pro vanu. Toto je možné pouze díky tomu, že sprchová vanička a integrovaný plochý sifon jsou vyrobeny jako jediný kus. Skleněné dveře s povrchovou úpravou VilboClear, snadno omyvatelné zvenku, aniž by bylo nutno vstoupit do mokrého prostoru sprchy, zamezují průvanu a slouží jako ochrana proti odstřikující vodě.  

 

Liaison –  podmanivé spojení keramiky a sklakoupelna 005b.jpg

 

Zjevně kontrastní materiály umyvadla Liaison od Villeroy & Boch – keramika a sklo – vytvořily neuvěřitelně stylově čistý design. Výsledkem je exkluzivní umyvadlo se skleněnou mísou a keramickým zadním panelem – výtvor, který kombinuje neodolatelnou fyzickou blízkost s lehkostí a přehledností. Hladký a zářivý keramický povrch se snoubí s čistým sklem, které vytváří decentní azurový oblouk přes čistě bílý obdélníkový blok. Liaison je podmanivou kombinací, která přináší nový a nečekaný pohled na důvěrně známý  funkční nábytek.

 

Liaison není odklonem od tradičních umyvadel pouze ve vizuálním smyslu – obsahuje také technické inovace. S Liaisonem je možno nainstalovat baterii i výpusť bez stavebních zásahů. Liaison byl navržen jako organický celek s plně integrovaným designem. Všechny technické komponenty, např. upevnění na zeď, sifon a rohové ventily jsou plně zapuštěné do keramického zadního panelu.

 

Ideální sklon mísy a elegantně navržený zvýšený přední okraj efektivně brání cákání vody mimo umyvadlo, což dokázaly laboratorní testy, které jsou součástí kvalitativní kontroly. Mísa z předpjatého bezpečnostního skla je bezpečně spojena s keramickým zadním blokem. Systém Liaison má rozměry  60 x 50 x 48 cm a je dodáván v alpské bílé.

 

koupelna 005d.jpg

 

Související články:

Rozsáhlá řada nábytku Central Line je nadále vyvíjena
Koupelna je chápána jako zorný úhel domova


Štítky



facebook  Doporuč přátelům


Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.

     



bydleti.cz


Životní styl