Solitérní vana – požitek pro bohy

Solitérní vana – požitek pro bohy

Kategorie: KOUPELNY

Stejně jako Římané zahrnovali lázně a koupele do svých každodenních společenských radovánek, lze unikátní vanové solitéry zapojit více do života bytu či domu jejich zakomponováním na netradiční místo.

Soliterni-vana-3.jpgLidé si odedávna zdobili své domovy uměleckými díly. Již ve starověkém Římě bohatí patricijové utráceli nemalé částky za kopie řeckých uměleckých skvostů, nebo žádali umělce o vytvoření dokonalých soch krásných bohyní Afrodité či Venuše. Také římské lázně, s dekorovanými dlaždicemi, s výjevy boha Poseidóna nebo rozmanitých mořských živočichů, dochované v tragedii poznamenaných Pompejích či Herakliu, dokládají, s jakou péčí se lidé z dob Antiky starali o své zevnějšky a že nemalou pozornost věnovali i svým koupelnám. Jakou vanu by si však člověk s tehdejším vkusem vybral na dnešním trhu? Jednou z možných variant by mohla být vana solitérní, s dokonalým designem, který nepopírá svou původní funkci, naopak ji svými liniemi naplno vyhovuje. Právě takové jsou vany Herhis a Tess – čisté linie, jednoduchý tvar, maximální pohodlí. Tak má vypadat design, který vyhoví dnešnímu modernímu člověku, zároveň by určitě okouzlil také obyvatele římského imperia.Soliterni-vana-2.jpg

 

Solitérní vany jsou dnes oblíbeným vybavením větších koupelen, které svými prostorovými dispozicemi dovolí rozvinout jejich krásu a ojedinělost každé křivky. „Solitérní vana musí být dokonalá, designér musí promyslet její tvar z každé světové strany a zároveň zajistit její stoprocentní funkčnost,“ říká František Buchar ze společnosti Polysan. „Dnešnímu stylu interiéru udávají rytmus jednoduché, strohé, až minimalistické linie a tvary, tímto směrem se proto vydaly také solitérní vany,“ dodává Buchar. Své tvrzení dokládá na příkladu dvou novinek, van Herhis a Tess, kde je na první pohled jasně vidět, že právě tady našel tento styl své pravé uplatnění. Herhis se svými ostrými hranami provokuje, vybuzuje vášeň a dává jasně najevo, kdo je v koupelně dominantní. Naopak Tess působí díky oblým křivkám a jednoduchému oválnému tvaru jemně, celý interiér zklidní a vnese do něj harmonii.

 

Stejně jako Římané zahrnovali lázně a koupele do svých každodenních společenských radovánek, lze unikátní vanové solitéry Soliterni-vana.jpgzapojit více do života bytu či domu jejich zakomponováním na netradiční místo. V současnosti se objevuje nový trend umístit si vanu od renomovaného designéra třeba do své ložnice, a použít tak tento praktický kus „nábytku“ jako umělecké dílo, stvořené pro obdiv i příjemnou lázeň. Tento posun odpovídá také dnešní architektuře otevřených a vzájemně propojených prostorů, prostupujících celou atmosférou interiéru. Moderní domov tak dnes působí vzdušným, prosvětleným dojmem, zároveň se upouští od zažitých tradic a rozdíly mezi jednotlivými místnostmi se pomalu stírají. Nebojte se proto popustit uzdu své fantazii a zařiďte si svůj byt podle toho, jak vy sami chcete – vezměte si svou novou vanu třeba do ložnice!


Štítky



facebook  Doporuč přátelům


Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.

     



bydleti.cz


Životní styl