Saunování po japonsku

Saunování po japonsku

Kategorie: KOUPELNY

stromectol

stromectol

Saunování představuje osvědčenou metodu, která pomáhá utužovat zdraví, zlepšovat fyzickou kondici a posilovat obranyschopnost lidského těla, zejména v obdobích zvýšeného rizika nakažení chřipkou nebo nachlazením.



Očistná kůra, kterou tělesná schránka v sauně prochází, je také jednou z cest, vedoucí ke zvýšení odolnosti před civilizačními chorobami a neduhy, které sebou přináší současný životní styl. Jako u všeho, co je prospěšné pro naše zdraví, i při saunování je důležitá pravidelnost a vytrvalost, znatelné a trvalé výsledky se dostaví po několikerém opakování. Abychom takovému předsevzetí mohli skutečně dostát, není nic jednoduššího, než si domů pořídit modernější alternativu tohoto způsobu relaxace, a to s ještě výraznějšími léčebnými účinky – infrasaunu.

Tato metoda, která spatřila světlo světa v Japonsku a původně byla určena k lékařským účelům, si postupně našla cestu i do našich domovů, k dostání jsou již běžně i na českém trhu. „Naše společnost nabízí infrakabiny v několika variantách, materiál je ryze přírodní – dřevo, které se díky zvýšené teplotě příjemně rozvoní. Dle přání zákazníka lze kabinu obohatit o zabudované reproduktory nebo chromoterapie, které pobyt v ní ještě zpříjemní a prohloubí její učinky,“ představuje domácí variantu saunování Radovan Hruška ze Sapho. Infrasauna je založena na principu prohřívání těla pomocí přenosu tepla infrazářením, které sice nevidíme, můžeme jej však cítit jako intenzivní teplo. Tato forma energie prochází přímo objekty bez toho, aby se měnila teplota okolního vzduchu, do sauny tedy můžeme i oblečení, aniž bychom utlumili účinky infrazáření. Teplo prochází do tkáně přibližně tři centimetry hluboko, potřebná místa tak prohřívá mnohem účinněji než klasická sauna a také se mnohem intenzivněji potíme. Díky tomu dochází ke zvýšenému procentu vyloučených škodlivin z těla (tukové buňky a cholesterol, v tucích rozpustné jedy, kyseliny, těžké kovy, sodík a čpavek). Pokud se v klasické sauně s potem zbavíme přibližně pěti procent škodlivých látek, v infrasauně je to o deset procent více.

Infrasauna

A jaké konkrétní „následky“ bude infrasauna na naše zdraví mít?

Pro ženy bude příjemným efektem zhubnutí a ústup celulitidy, pro všechny pak mobilizace obranného systému těla, eliminace škodlivých látek v těle, celkové vylepšení stavu pokožky a v neposlední řadě pozitivně působí i na psychiku – omezuje stres a únavu. Díky nižší okolní teplotě vzduchu v infrasauně okolo 55°C je tato terapie přístupna i lidem, kteří se nemohou oddávat účinkům sauny ze zdravotních důvodů či lidem, kteří nesnáší vysoké teploty. Tato nižší teplota přináší také značnou úsporu elektrické energie.

Infrakabiny od firmy Sapho jsou vyráběny ze severského smrku s lavicemi z olše nebo lípy, druhou variantou je cedrové dřevo použité na kabinu a lavice vyrobené z cedru či olše. Obecně je doporučováno použití dřeva cedrového, které ještě po deseti letech užívání krásně voní. Infrasauny od firmy Sapho vynikají velice snadnou instalací, není nutné počítat se složitou stavbou ani zvláštní místností, nejmenší kabinka zabere místo o málo větší než jeden metr čtvereční. Zařízení se dá zapojit do běžné zásuvky s 220 V, keramické zářiče, které dodávají blahodárné infrazáření v teplotním rozmezí od 20 do 80°C, se vyznačují nízkým příkonem a velmi rychlou dobou rozehřívání. Pro zájemce o relax s hudební kulisou je k dispozici instalace reproduktorů do stropu sauny, na stejné místo lze instalovat také led diody chromoterapie. Digitální nebo manuální ovládání je možno zabudovat vně i uvnitř kabiny.

Infrasauna
 


Štítky



facebook  Doporuč přátelům


Infrasauna

Infrasauna

Infrasauna


Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.

     



bydleti.cz


Životní styl