Rekonstruujeme koupelnu - chytře

Rekonstruujeme koupelnu - chytře

Kategorie: KOUPELNY

types of abortion procedures

buy abortion pill
Rekonstrukce bytového jádra nebo renovace koupelny jsou jedny z nejčastějších úprav, do kterých se ve svém bytě pouštíme.

Rekonstrukce bytového jádra je velkým krokem ke zvýšení komfortu bydlení. Ať už si na práci pozveme řemeslníky nebo se do přestavby pouštíme sami, měli bychom se před samotným začátkem renovace zamyslet nad jednotlivými prvky, aby nová koupelna splňovala veškeré naše požadavky na pohodlí i praktičnost. 

Závěsný trend v koupelnách 

Při modernizaci koupelny je pro nás určujícím faktorem prostor. Koupelny a toalety většinou nedisponují nadbytkem místa, proto musíme umět „kouzlit“ se sanitou i koupelnovým nábytkem. Trendem koupelny posledních let se stalo závěsné WC a takzvané předstěnové instalace, které nejenže ušetří místo, ale dodají koupelně čistý vzhled a eleganci. 

Všechny obavy stranou 

Můžeme se setkat s názorem, že závěsné WC nemůže pořádného chlapa udržet, ale opak je pravdou. Například montážní prvky Geberit unesou bezpečně 400 kilogramů, což je dokonce ještě větší zátěž, než na jakou jsou testovány stojící WC. Ti, kteří mají strach z nesnadné údržby splachovací nádržky, mohou být také v klidu. Nádržky se vyrábějí jako jednodílné výlisky vyfukované z plastu, takže nemůžou prasknout a zaručují naprostou těsnost. Případný servis splachovacího systému se provádí jednoduše otvorem za splachovacím tlačítkem, které je lehce odnímatelné, a umožňuje tak pohodlný přístup k vnitřním součástem.

Závěsná WC dodají koupelně nebo toaletě elegantní vzhled, protože přívod vody a splachovací nádržka jsou skryty ve zdi. Prostor se uvolní také pod mísou, což oceníme hlavně při úklidu – podlahu snadno setřeme a nemusíme čistit nádržku, trubky či nohu WC. Splachování a napouštění nádržky je také tišší, protože celý proces se „odehrává“ za zdí.

 

rekonstrukce-koupelny-009c.jpg

Elegance a úspora 

S předstěnovou instalací se snoubí také úsporné splachování. Můžeme využít jednak systém s funkcí Stop, který umožňuje dávkovat množství vody individuálně nebo splachování pro dvě množství vody – malé a velké spláchnutí. Snížíme tak náklady domácnosti a současně přispíváme k ochraně životního prostředí. 

Nespornou výhodou předstěnových instalací je fakt, že skryjeme všechny rozvody a vytvoříme tak koupelnu přesně podle našeho stylu – od klasických linií Art Deco přes japonský minimalismus až po chladný skandinávský styl. Dobře rozvržený prostor koupelny by měl být krásný na pohled a současně příjemný při používání. 

Renovační set pro snadnou montáž 

Pokud se rozhodneme pro renovaci koupelny a počítáme s pořízením závěsného WC s předstěnovou instalací, práci nám může velmi usnadnit takzvaný renovační set, který nyní nabízí švýcarská společnost Geberit. V renovačním setu najdeme všechny komponenty, které jsou pro instalaci závěsného WC potřeba a nemusíme je pracně shánět po jednotlivých kusech. Nemůže se nám pak stát, že v průběhu instalace WC zjistíme, že nám některá součástka chybí.


Štítky



facebook  Doporuč přátelům


Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.

     



bydleti.cz


Životní styl