Pusťte si jaro do koupelny

Pusťte si jaro do koupelny

Kategorie: KOUPELNY

Po dlouhých zimních měsících toužíme po hřejivých slunečních paprscích, optimismus dodávajícím světle a plných svěžích barvách jarní přírody. Stejně tak rádi si vpustíme jarní vítr do svých domovů, jejichž interiéry proměňujeme podle sezónní nálady. Zkuste letošní jarní ladění zaměřit kromě obývacího pokoje či kuchyně také na svou koupelnu.

koupelna-inspirace-008c.jpgDo této místnosti, malé rozměry, zato však velké svou důležitostí, směřují naše první kroky po probuzení, začínáme zde vnímat svůj nový den. Tak proč si každé ráno nezpříjemnit jarním barevným naladěním?

 

Do proměny koupelny se můžete pustit několika způsoby, záleží jen na vás, jak zásadní změny chcete dosáhnout. Pokud jste se současným stavem své koupelny spokojeni a chcete jen lehce oživit její celkové vyznění, stačí nakoupit jarní dekorace a klasické jarní květiny jako tulipány, narcisy či primulky, a s trochou fantazie je rozmístit po skříňkách, poličkách a okenních římsách. Chcete-li však dosáhnout zásadnější a trvalejší změny, pusťte se třeba do koupelnového nábytku. Porozhlédněte se po takovém, který bude souznít se stávajícím interiérem, ale zároveň jej výrazně oživí. Skvělým kandidátem pro jaro je novinka na trhu – nová řada nábytku Aila, která vás naladí svou jásavě červenou či sytě zelenou barvou. Aila vyniká kombinací těchto zářících barev a ladných oblých křivek čela skříňky, které zajímavě kontrastují a svou výrazností upoutávají pozornost. Skříňku  doplňuje umyvadlo Linn, celý komplet je v nabídce Sapho koupelny v několika šířkách a variantách odkladných ploch.

 koupelna-inspirace-008b.jpg

Pokud máte raději solitérní umyvadla, zkuste sáhnout po unikátních skleněných umyvadlech. Neobvykle barevná umyvadla z průsvitného materiálu osloví každého příchozího svou nevšední elegancí, čistotou provedení i světelným dojmem, který v koupelně vytvoří. Například z barevné škály skleněných umyvadel řady Krzemien si každý vybere tu správnou barvu pro svou koupelnu – od světle zelené přes kobaltovou, žlutou, medovou a malinovou po klasickou bílou. Vhodným pomocníkem při tvoření jarní atmosféry jsou také barevné koupelnové doplňky, které mohou být nejen z obvyklého plastu, ale také z elegantního skla. Výběrem skleněných doplňků řady Krzemien přesně sladíte s těmito umyvadly do dokonalého celku.

 koupelna-inspirace-008.jpg

Ještě zásadnější změny docílíte barevnou změnou stěn koupelny. Asi nejoblíbenější variantou povrchu v této místnosti jsou keramické dlaždičky, ať už pro široký výběr na trhu nebo jednoduchosti údržby a hygieny. Pokud zvolíte opravdu výraznou jarní barvu na koupelnové zdi, byla by škoda veškeré snažení zakrýt velkým kusem nábytku či celým sprchovým koutem. V takovém případě je vhodnější vybrat si kombinaci sprchové vaničky a konstrukčně jednoduché sprchové zástěny, která zastíní minimum stěny, ale zároveň poskytne dostatek prostoru pro pohodlné sprchování. Ideální pro toto řešení jsou sprchové zástěny s moderním minimalistickým designem a maximální funkčností, třeba zástěna Vision od firmy Reichel nebo zástěna od Roltechniku, jejíž výplně z tvrzeného čirého bezpečnostního skla jsou opatřeny úpravou povrchu Nanoglas. Ta vám pomůže udržet skla zástěny čistá a beze stop vodního kamene či jiných nečistot, které jednoduše odpuzuje.

 koupelna-inspirace-008a.jpg

Při jarním úklidu bychom neměli opominout ani toaletu – zkuste oživit nejmenší místnost v domě vtipným či jinak výrazným obrázkem na WC sedátku. Děti jistě ocení společnost myšáka se sýrem nebo roztomilého tuleně, decentnější variantou jsou pak slunečnice či jiné květiny, které se skvěle hodí právě v tomto ročním období, nebo kresba s nádechem exotiky v podobě kůže zebry. Pokud domácnost obývají věrní fotbaloví fanoušci, mohou si WC sedátko vyzdobit zeleným trávníkem s fotbalovým míčem. Meze vaší fantazii se v tomto případě opravdu nekladou. Berte úpravu koupelny a toalety jednoduše jako hru a přivítejte jaro novými svěžími barvami!


Štítky



facebook  Doporuč přátelům


Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.

     



bydleti.cz


Životní styl