Přiostřené koupání

Přiostřené koupání

Kategorie: KOUPELNY

Tvar a styl nábytku, kterým se doma obklopujeme, si podvědomě vybíráme podle svého naturelu. Někdo sází na klasiku, jiný nedopustí na poslední trendy; jeden se cítí dobře v „zakulaceném“ prostoru, druhý si své okolí rád okoření ostrými hranami.

S touto rozmanitostí povah musí počítat také výrobci, aby každému svému zákazníkovi mohli vyjít vstříc. „V naší poslední kolekci nových van nabízíme opravdu „ostré“ zboží – vany Evia a Dupla nenechají na pochybách žádného milovníka jasných linií, pravoúhlých hran a geometrické čistoty,“ představuje Petr Štěpán nové vany z dílny Polysanu. Ostrých tvarů se však nemusí obávat ani ti, kdo se raději obklopují oblým, měkkým nábytkem – hranatá vana bude dokonalým zpestřením „měkké“ koupelny, která tak získá originální a nečekané oživení.

 

priostrene-koupani-009.jpg

 

Geometrie v podobě vany může být na několik způsobů, od jednoduše obdélných půdorysů, přes čtverec po různě tvarované trojúhelníky. Pravé úhly na těchto vanách přinášejí velkou volnost při výběru nejvhodnějšího místa v koupelně. „Vany s rovnými hranami a pravoúhlými rohy lze umístit jak kdekoliv ke stěně, tak do koutu koupelny,“ radí Petr Štěpán z Polysanu. „Své místo si najdou také jako zapuštěné do podlahy nebo nízkého parteru, eventuelně je lze zakomponovat jako solitér s obestavěnými panely,“ dodává Štěpán. Jasnou symetrii dodržuje zejména vana Dupla, která tak nabízí maximální volnost při výběru jejího místa v koupelně. Svým půdorysem Dupla vyvolává dojem, že ji tvoří dvě totožné vany položené vedle sebe, které si však jakoby unikají navzájem – ačkoli venkovní půdorys tvoří pravidelný obdélník, polovina vnitřku vany je posunuta o několik centimetrů, protilehlé stěny, v každé polovině na jiné straně, jsou skosené pro pohodlné opření. Dupla tak vybízí ke koupeli ve dvou – spolu a přesto každý na své půlce.

 

priostrene-koupani-009a.jpg 

 

Druhou možností, jak vytvořit vanu čistých linií, je rohová vana trojúhelného půdorysu. I zde mohou být dodržována striktní pravidla pravoúhlého nebo rovnoramenného trojúhelníku, nebo si její tvůrce může pohrát s jednotlivými stěnami a linie vany rozehrát. „U vany Evia nejdelší strana proniká do prostoru lehce vyklenutým profilem, její plocha je odlehčena jasným, minimalistickým designem, kdy spodní část stěny je nesouměrně „odříznuta“ a podsunuta pod část horní,“ přestavuje druhou horkou novinku Polysanu Štěpán. Vana tak působí méně usedle a celou koupelnu dostává do příjemného varu. Uvnitř vana nabízí nejen pohodlné koupání, ale také praktickou odkladní plochu v rohu, kterou lze využít i jako sedátko. Výhodou rohových van typu Evia je jejich nenáročnost na prostor, svými rozměry 160 x 100 x 47 cm se snadno vejde i do panelákové koupelny. Přiostřené koupání si své místo najde opravdu všude, stačí mít jen dost odvahy a vnést do interiéru své koupelny okořenění v podobě správně „ostré“ vany.

 


Štítky



facebook  Doporuč přátelům


Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.

     



bydleti.cz


Životní styl