Ornamentální motivy v koupelnách

Ornamentální motivy v koupelnách

Kategorie: KOUPELNY

anxiety attack meaning

anxiety treatment
Nečekané a vzrušující splynutí ornamentálních motivů a čistě definovaných forem

Umělecké zdobení hrnčířských výrobků má své počátky už někdy v době kamenné. Různé spletité ornamentální vzory a květinové motivy se těšily oblibě od prvopočátku, i když v průběhu let byly ovlivňované měnícími se trendy a vkusem. Na delší čas vstoupila do módy jednoduchost a minimalismus, které se projevili v nezdobeném porcelánu a koupelnách. Výrobci se zaměřili na klasickou bílou nebo pastelové barvy. Jednoduché dekory a jasné barvy výrobků jsou už minulostí.  Zůstaly pouhým inventárním doplňkem a pomalu se vytrácejí z katalogů návrhářů. Okrasné a umělecké motivy zažívají svůj comeback. Poptávka po nich je mnohem větší než kdykoliv předtím. Ve Villeroy & Boch měli odvahu z této koncepce vyjít a ornamentální motivy aplikovali v různých proměnách hned ve více produktových řadách, v neposlední řadě, zejména u umyvadel a koupelen.

 

Novinky veletrhu ISH: La Belle

 

Ideu květinových dekorů představily poslední novinky na mezinárodním veletrhu sanitární keramiky ISH 2009 v německém Frankfurtu. Detailně vypracované květy a stylizované výhonky La Rose zdobí nábytek i keramiku i ke kolekci přesně ladící vanové a umyvadlové baterie La Fleur. Klasika minulých časů se našla v romantismem inspirované kolekci La Belle nabízející exkluzivní nábytkový program v bílém a malinovém odstínu, který uspokojuje nejvyšší hodnoty a touhu po ženské jemnosti, dokonalosti a kráse.

 

koupelny-ornamenty-009.jpg

 

Memento New Glory

 

Zvlášť přitažlivá je kombinace strohých jednoduchých linií umyvadel Memento se současným neobarokním vzorem. Minimalistické obdélníkové tvary umývadel inspirované nestárnoucí školou Bauhaus jsou vyjádřením vysoké úrovně designérské úrovně značky Villeroy & Boch.  To sjednocuje funkcionalitu s racionalitou v unikátní cestě. Pevně zakořeněný v tradici květinového motivu se vzor New Glory ve filigránské variaci tón v tónu. Unikátní metoda, kdy je bílá sanitární keramika zdobená matným květinovým motivem na bílém pozadí s lesklou glazurou, vytváří vkusný, vznešený a velmi efektní detail každé koupelny. New Glory Platinum, nápadnější a zdobnější verze vzoru v platinovém provedení, se nabízí pro bílá i lesklá černá umyvadla a vytvoří z každé koupelny jedinečné přepychové místo pro relaxaci. Ať už si vyberete bílou variantu tón v tónu, nebo platinové zpracovaní, výsledkem je zaručeně luxusní řešení, které upoutá pozornost na první i tisící pohled.

 

Výběr obkladů New Glory

 

V perfektní harmonii s umyvadly Memento jsou neobarokní vzory obkladů New Glory, dostupné v základních matných obkladech, v bílé a krémové a také jako pronikavé plně dekorované obklady v krémové, tmavě červené, bílé a šedé barvě. Okraje a listely v různých barvách i v různých květinových motivech doplňují již tak velmi širokou základní nabídku. Obklady lze použít samostatně, jako doplněk k umyvadlům Memento nebo ke koupelnovému nábytkovému programu Shape. Individuálním výběrem a vhodnou kombinací je možné vytvořit harmonické, klasické barokní řešení od nejjednodušších, minimalistických až po ultra moderní mixy různých stylů.

 

Shape koupelnový nábytkový program

 

Shape koupelnový nábytkový program se může přizpůsobit na milimetry a uspokojit individuální požadavky. Všestrannost moderního designu nabízí množství kombinací a alternativ. Nové arabesky vtiskují koupelně nádech luxusu. Kombinuje opulentnost /hojnost, bohatost/ s lehkostí filigránu a zároveň drží krok s trendy dynamických dekorů. Skvělý dekor tón v tónu dává čisté linie dizajnu nábytkového programu Shape jako něčemu jedinečnému.  

 

Dřezový dekor Bílá perla

 

Málo častá a proto zvláštní a zajímavá je kombinace keramických kuchyňských dřezů s dekorem. Uvedením vzoru Bílá perla (White Pearl) na trh Villeroy & Boch poprvé reaguje na téma dekorace kuchyní. Inspirací byly dekory Šedá perla a Ivoiry (slonovina) úspěšné v divizi stolního porcelánu a keramiky této značky, které se použily na kuchyňských dřezech. Díky něžnému a přesto nepřehlédnutelnému zdobení se tak otevřely úplně nové možnosti kuchyňského designu. Krajkově jemný bílý vzor tón v tónu využívá efekt způsobený kombinací matné a lesklé keramiky. Nové jedno i dvoj dřezy se vzorem obohatily úspěšnou řadu Subway.

 

Díky množství variant, ať luxusních neobarokních ornamentálních vzorů nebo v jemném dekoru tón v tónu, si zákazníci mohou vytvořit vlastní ojedinělý styl koupelen a dokonce i kuchyní. Villeroy & Boch nabízí svými koupelnovými kolekcemi, obklady, nábytkem a také dřezy komplexní řešení a zároveň možnost vyzdvihnout jednotlivé stylové prvky koupelen a kuchyní díky unikátnímu a silně individualistickému desitnu svých výrobků.

 

koupelny-ornamenty-009a.jpg

 


Štítky



facebook  Doporuč přátelům


Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.

     



bydleti.cz


Životní styl