Nové trendy v hygieně – voda místo papíru?

Nové trendy v hygieně – voda místo papíru?

Kategorie: KOUPELNY

Česká republika zaujímá podle statistik přední místo na světě ve výskytu hemeroidů. Očista vodou působí nejen preventivně, ale zmírňuje i příznaky již probíhajících obtíží, jako je svědění a pálení.

Je na čase, aby očista vodou po použití WC přestala být známkou luxusu a stala se hygienickou samozřejmostí. Citlivá oblast našich intimních partií by měla být udržována v perfektní čistotě po celý den. Dopřejte si tuto nejlepší péči i Vy.

 

Představte si, že se vrátíte zpocení domů a místo osvěžující sprchy se snažíte utřít tělo suchým papírovým ubrouskem. Nepříjemná představa, že? Totéž ale děláme po použití toalety a divné nám to nepřipadá. Česká republika patří k takzvaným „papírovým“ zemím, co se týká očisty na toaletě. A našich návyků se dost konzervativně držíme. Zatímco v jižní Evropě nebo Japonsku je bidet neodmyslitelnou součástí většiny koupelen, na sever od Alp tento způsob hygieny proniká jen velmi pomalu.

 

Právě hygiena spojená s použitím toalety je zásadní při zdravotních obtížích se zažívacím ústrojím, a to zejména hemeroidech. Při těchto nepříjemných obtížích lékaři doporučují se pokaždé opláchnout vodou. Ale ne vždy máme možnost se rovnou z WC přesunout do sprchového koutu a bidety u nás také ještě nepatří mezi běžné vybavení koupelen.

 

bidet-009.jpg

 

Podle nejnovějších průzkumů by vodě před toaletním papírem dala přednost velká část oslovených lidí. Od pořízení bidetu je ale odrazuje několik věcí – především nedostatek prostoru na WC a nechuť ke stavebnímu zásahu do stávající koupelny. Švýcarská firma Geberit přichází s řešením, které tyto problémy eliminuje. Nabízí totiž klozetová sedátka AquaClean (dříve známé pod názvem Balena), která po použití WC umožňují opláchnout konečník čistou teplou vodou.

 

Se sedátkem AquaClean není nutné přesouvat se na bidet nebo do sprchy. Omytí proběhne bezprostředně po použití WC pouhým stisknutím tlačítka. To ocení zvláště senioři, těhotné ženy a pohybově handicapovaní lidé, kterým vrátí nezávislost a důstojnost.


Štítky



facebook  Doporuč přátelům


Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.

     



bydleti.cz


Životní styl