Koupelnová kolekce Aveo

Koupelnová kolekce Aveo

Kategorie: KOUPELNY

Koupelna jako útočiště: soukromý prostor, které nabízí ochranu a bezpečí. Koupelna jako místo, kam má stres a shon zakázán přístup, tam se nestydíme být sami sebou, být otevření a snad i trochu zranitelní.

koupelna_aveo.jpgKoupelna jako útočiště: soukromý prostor, které nabízí ochranu a bezpečí. Koupelna jako místo, kam má stres a shon zakázán přístup, tam se nestydíme být sami sebou, být otevření a snad i trochu zranitelní. 

 

Renomovaná londýnská designérská kancelář Conran & Partners interpretovala tuto ideu pro firmu Villeroy & Boch a ztvárnila novou koupelnovou kolekci Aveo z moderní série Metropolitan. Vychází ze symbolu vajíčka či kokonu - ochranné schránky a bezpečného prostoru, ve kterém vzniká veškerý život. Aveo neznamená pouze oddech a útočiště, ale i regeneraci. Koupelna, v níž se člověk denně cítí jako znovuzrozený, a která mu dává příležitost odpočinout si od všedního dne.

 

Koupelnová kolekce v sobě spojuje emocionalitu, funkčnost a vrcholnou estetiku. Vedle symbolické síly vajíčka fascinoval designéry z kanceláře Conran & Partners zvláště jeho organicky oblý tvar a přirozený půvab: „Tvar, který směřuje od předvídatelnosti a sterility symetričnosti.“ A keramický materiál jako by byl přímo stvořený pro měkké tvary inspirované přírodou. koupelna_aveo 2.jpg

 

Vedle výrazové estetiky a promyšlené šířky programu přesvědčuje Aveo také dokonale harmonizujícím koupelnovým nábytkem. Keramické prvky doplňuje nábytek z bambusu – v koupelně neobvyklého materiálu – nebo z ořechu, zpracovaný v dokonalé řemeslné kvalitě. Působení přírodního materiálu – dřeva – je znásobeno nepřítomností úchytů a kování.

 

V metropolitním životním stylu firmy Villeroy & Boch se odráží purismus, urbánnost a otevřenost světu. V tomto smyslu jsou navrhovány zařizovací předměty pro lidi, kteří kladou vysoké nároky na design. Ať již v moderních přestavbách, klasické staré zástavbě nebo v náročně přebudovaných venkovských staveních – na scéně se objevuje něco jedinečného.

 

Aqua  Air whisper masážní systémy - tišší než puštěná sprcha

 

Srdcem kolekce Aveo je quarylová vana, která může být jak volně stojící, tak zapuštěná. Hřejivá konejšivá náruč vás v momentě obejme a ochrání před zbytkem světa. Zapomenete na veškerenstvo a zůstane pouze pocit blaha a bezpečí mimo čas a prostor.

 

Toužíte po ještě větší rozkoši, doporučujeme pořídit si k Aveo vaně patentovaný masážní Whisper System. Vybírat můžete z perličky, jemné jako sklenka sektu, nebo relaxační masáže vodními tryskami nebo oba systémy zkombinovat v dokonalou souhru.

 

Tichý masážní systém Aqua&Air Whisper System od značky Villeroy&Boch dosáhl úrovně hluku menší než 16 decibelů a jsou tišší než zvuk puštěné vody. Jemné vzduchové bublinky vyvěrající na hladinu s hlukem menším než je šepotání. Dokonce i když je proudění vzduchu silné. Jemné šumění vody je jako relaxační hudba a zesiluje uklidňující efekt bublinkové koupele.

 

koupelna_aveo 6.jpgNechejte své tělo vznášet ve vaně plné šumících bublinek.Whisper Airpoolvás rozmazlí bubláním svých osmi plochých trysek umístěných na dně. Tlak i frekvenci si můžete průběžně přizpůsobovat pomocí elektronického systému nebo dálkového ovládání. Systém může fungovat podle zón nebo v postupných vlnách od vašich chodidel až po krk a záda. Přesně podle vaší potřeby.

 

Potěšení z prožitku a uvolnění pro vaše unavené svaly přinese Whisper Whirlpool nebo Whisper Combipool s masážními tryskami. Velmi snadno si vytvoříte závislost na osmi postranních difúzních tryskách systému, které budou jemně rozprašovat vodu vaší koupele. Pro efektivnější účinek z podvodní masáže můžete jednoduše měnit směr proudu a zvyšovat masážní sílu přidáním vzduchu do difúzních trysek. Trysky je možné naprogramovat nebo spustit odděleně pomocí volitelného LCD wellness ovládání. Na žádost klienta může být systém vybaven přídavnými tryskami pro oblast nohou/zad. Dokonce i za chodu všech masážních funkcí pro celkový prožitek zůstává  systém bezkonkurenčně nejtišší.

 

Ke standardnímu vybavení je možné si navíc pořídit dálkové ovládání s LCD obrazovkou a podvodní osvětlení.

 

 

Program  aveo:

 

Kolekce Aveo: 

 

- umyvadlo 60 cm a 70 cm s krytem sifonu nebo se sloupem

- umývátko 50 cm s krytem sifonu

- umyvadlo k postavení na desku a zápustné umyvadlo

- stojící a závěsný bidet

- různé varianty klozetu, pisoár

- quarylová vana 190 x 95 cm

 

Nábytkový program:

 

- spodní skříňky pod umyvadlo, otevřené nebo uzavřené

- uzavřené skříňky ve velikostech 64 cm a 42 cm

- police, zrcadlo, keramické polička

- keramická zadní stěna pro jednoduchou montáž nástěnných baterií

 

Čelní stěny, korpus a sokl: bambus přírodní lakovaný nebo ořech lakovaný. Umyvadlová deska potažená bílým melaminem nebo obložená.

 

Conran & Partners – puristický design v organické harmonii

 

Mimořádná kolekce Aveo vznikla ve spolupráci s renomovaným londýnským designérským studiem Conran & Partners. Tato mnohostranná designérská dílna slouží svými kreacemi zákazníkům na celém světě. Jak v oblasti interiérového a průmyslového designu, tak v grafických konceptech a architektonických návrzích přichází s novátorskými řešeními. Conran & Partners nechtěli stvořit Aveo jako jednoduchou kopii tvaru vajíčka – Sebastian Conran srovnává vejce se zdrojem inspirace, označuje ho za východisko tvaru, který roste a z něhož vzcházejí další tvary. Z tohoto pohledu znamená vajíčko evoluci a růst, pokrok a rozvoj.

 

Průmyslový design studia Conran & Partners se díky prostému, ale technicky a funkčně promyšleným návrhům těší vysokému uznání. Technické novinky a vynálezy v oblasti průmyslového designu byly často patentovány a jen v roce 2000 přinesly deset cen v oblasti inovace a marketingu.

 

koupelna_aveo 3.jpg


Štítky



facebook  Doporuč přátelům


Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.

     



bydleti.cz


Životní styl