Koupelna podle pravítka

Koupelna podle pravítka

Kategorie: KOUPELNY

Design současných koupelen se stále zjednodušuje. Kdo chce mít interiér své koupelny moderní a zároveň funkční, měl by sáhnout po čistých, jednoznačných liniích, které působí jasným, minimalistickým, až chladným dojmem.

Design-koupelen-008b.jpgOstré hrany sanitární keramiky a nábytku zjemní zaoblenější koupelnové doplňky, květinová dekorace či jiné přírodní materiály, které do koupelny vnesou život a celý prostor zútulní. Kdo však má rád ostré, nekompromisní linie, nechá svou koupelnu v zajetí čistého designu, jehož jediným kořením bude lesklý povrch ušlechtilého kovu, průzračná čistota skleněných ploch, případně doplněných o společnost exotického dřeva.

Koupelna ostrých hran a linií vyhovuje současnému životnímu stylu městského člověka, jehož tempo se stále zrychluje a potřebuje proto přehledný a snadno zapamatovatelný a použitelný prostor. V designově jednoduchém, zato však promyšleném interiéru je vše rázem po ruce, řada praktických poliček a snadno ovladatelných šuplíků nabídne dostatek místa pro vše, co do každodenně používané koupelny patří. Také odkladové plochy, které jsou součástí řady umyvadel, nabízených dnes na trhu, budou vhod při ranní či večerní očistě. Ke snadnému používání koupelny patří také umyvadlové a vanové baterie či vybavení sprchového koutu, kde očekáváme jednoduchost ovládání a bezproblémové užívání po dlouhá léta.Design-koupelen-Mastermax

I milovníci čistých linií však jednou za čas zatouží po obměně interiéru své koupelny, avšak jak dosáhnout změny, aniž by koupelna ztratila svou minimalistickou tvář? Odpověď lze hledat v použitých doplňcích a detailech, jednoduše vyměnitelných a nabízejících řadu variant. Takový nápad využívají nové vodovodní baterie , které na sebe mohou vzít hned tři různé podoby – tělo baterie zůstává stále stejné, zato ovládací páka nabízí hned tři možnosti: základní podobu s klasickou širokou chromovanou pákou lze vyměnit za širokou dřevěnou nebo za variantu s úzkou páčkou z matného chromu. Tyto proměny je možné provést u všech typů vodovodních baterií, interiér koupelny bude proto vždy krásně sladěn.

Sprcha Angul detail.jpgJinou variantou rychlé změny, zasahující také do funkční stránky koupelny, je výměna ruční sprchové hlavice. Pokud přícházíte po dlouhém dni unaveni a potřebujete dobít novou energií, ideální pro vaši koupelnu bude namontování některé z masážních hlavic, které sprchový kout rázem promění v relaxační masážní box. Větší investici jak časovou tak i finanční vyžaduje zabudování masážního panelu do prostoru sprchového koutu, odmění se však nenahraditelným požitkem při sprchování. Celistvý panel lze nahradit také malými nástěnnými masážními sprškami, které vykukují ze stěny sprchového koutu. Přes svou nenápadnost nabídnou několik stylů proudu vody tak, aby zasáhly a promasírovaly nejunavenější místa na těle. Sprchové hlavice i masážní panely dnes již splňují také vysoké estetické nároky zákazníků, mohou se proto stát výrazným solitérem, který oživí prostor koupelny.

Pokud vám vyhovuje jednoduchý ráz a strohost interiéru, oceníte jistě také praktické výhody minimalisticky zařízené koupelny – snadno se udržuje v čistotě, je na první pohled otevřená a přehledná a každá změna je v ní ihned vidět. Nepotřebujete proto radu odborníka pokaždé, když se rozhodnete v této místnosti něco změnit – stačí opravdu málo, a pozitivní efekt se dostaví okamžitě.

Design-koupelen-008.jpg


Štítky



facebook  Doporuč přátelům


Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.

     



bydleti.cz


Životní styl