Kolekce Lifetime - koupelna na celý život

Kolekce Lifetime  -  koupelna na celý život

Kategorie: KOUPELNY

Koupelnu si člověk zařizuje v průměru pouze dvakrát až třikrát za život. Poprvé, když se osamostatní, podruhé už s vlastní rodinou a malými dětmi a konečně zatřetí ve zralém věku, když ptáčátka vylétnou z hnízda. Při zařizování koupelen nehraje roli jestli je v módě mandarinková, vanilková nebo kiwi zelenkavá. Je důležité, aby byla nejen krásná, ale i pohodlná a vyhovovala vašemu stylu, potřebám a choutkám a poskytovala vám dostatek prostoru pro relaxaci. Při zařizování koupelny je dobré myslet na budoucnost.

koupelna Lifetime 007a.jpg

Zkuste malý test: při výběru nebo umísťování nábytku, sprchového koutu, umyvadla si představte sami sebe za deset nebo patnáct let. Jste překvapeni, jak se vám svět mění před očima?

 

Nová koupelnová kolekce Lifetime značky Villeroy & Boch je duchovním dítětem špičkového designéra Reinera Molla. Ojedinělý koncept koupelny připomínající funkčností kokpit letadla, kde je vše nadosah,  myslí na maximální uživatelský komfort v každém věku. Její důmyslně propracovaná koncepce, uplatňuje nejnovější poznatky z oblasti ergonomie a pyšní se množstvím vymožeností, které dávají vzniknout koupelně, která se nepodobá ničemu, co jste doposud viděli.

 

Moderní design zcela odpovídá nejnovějším světovým trendům. Kolekce Lifetime jde hlouběji pod povrchní krásu a líbivost. Některé funkce jsou elegantně skryté a nejsou patrné na první pohled, např. zapuštěná madla na umyvadle. Rozměry  všech prvků v řadě Lifetime jsou pečlivě navrženy tak, aby poskytovaly ideální rádius pohybu. Obsáhlá kolekce Lifetime se skládá z keramického sociálního zařízení, nábytkové řady a vanových a sprchových souprav.

 

Vše nadosah: koupelna podobající se kokpitu

 

koupelna Lifetime 007.jpgMultifunkční a proměnný charakter mnoha prvků zvyšuje komfort: mobilní stolek slouží jako úložný prostor a zároveň jako sedátko, které umožňuje uživateli např. holit se nebo nanášet make-up pohodlně vsedě nebo si ho přisunout  k vaně. Díky mobilnímu stolku se zamykatelnými kolečky má uživatel vše na dosah ruky, především přihrádky,  poličky a zásuvky otočné skříňky s velkým  zrcadlem, nebo také přihrádky postranní skříňky. Díky této speciální funkci se z koupelny se stává kokpit. Vozík se zamykatelnými kolečky nabízí mnoho úložného prostoru ve dvou vysouvacích přihrádkách. Když jej zrovna nepoužíváte, můžete jej odsunout pod umyvadlo. Doporučená cena: 17.250,- bez DPH (590x520x390 mm, 2 výsuvné díly, 4 aretační kolečka, sedátko)

 

Keramické sociální zařízení: čisté linie a funkčnost

 

Design keramického sociálního zařízení řady Lifetime se skládá z jednoduchých linií a jemných, oblých tvarů, které skýtají ergonomické výhody. Extrémně ploché umyvadlo je vybaveno speciálním vnitřní okraj umyvadla brání vodě v cákání ven. Velké okraje v pravé i levé části umyvadla slouží jako opěrky rukou, zatímco dvě zapuštěná madla na spodní straně poskytují další možnost opory. Dodává se ve velikostech 60 cm, 70 cm a 80 cm. Doporučená cena:  od 4.575,- bez DPH (600x520mm, 800x540 mm od 9.350,- bez DPH, Umývátko 450x370 mmm od 3.250,- bez DPH)

 

Ergonomie je také klíčovým aspektem záchodového sedadla. K dispozici je ergonomicky tvarované, pohodlné záchodové sedadlo, které bylo vyvinuto ve spolupráci se společností Frauenhofer Institut. Kovový držák na toaletní papír je vybaven rukojetí, kterou lze použít jako oporu při vstávání z WC. WC Lifetime (7.175,- bez DPH) a bidet Lifetime (7.175,- bez DPH) mají ergonomický tvar a jsou proto širší a delší než běžná zařízení připevněná na zeď. Záchodové prkénko je vybaveno funkcemi Soft Closing (pomalé sklápění) a Quick release (rychlé patentní vyjmutí prkénka) umožňují tichý provoz a snadné zacházení. Nejrůznější toaletní potřeby, hygienické produkty nebo časopisy můžete uložit do WC skříňky, která zároveň slouží jako polička nebo opěrka ruky. Doporučená cena: 12.650,- bez DPH (350x516x480 mm, s víkem, držadlem a držákem toaletního papíru)

 

Řada nábytku: inteligentní a atraktivní

 koupelna Lifetime 007b.jpg

Řada nábytku Lifetime nabízí zároveň impozantní design a funkčnost. Všechny modely obsahují vysouvací díly, které uživateli umožní snadný přístup k obsahu, ať už z polohy vestoje nebo vsedě. Kolekce obsahuje standardní toaletní skříňku, poličkový set s osvětlením uprostřed nebo poličkový set na zeď s osvětlenou střední poličkou. K dispozici je také postranní skříňka, skříňka připevněná na zeď, otočná toaletní skříňka, vozík se sedadlem a WC skříňka. Dvoudveřová zrcadlová skříňka  (31.825,- bez DPH, včetně zásuvky a osvětlení) a extra-dlouhé zrcadlo bez osvětlení, stejně jako praktická polička 2 v 1 završují řadu nábytku Lifetime.  Další variantou je dvoukřídlé zrcadlo se 2 svítidly, které je vybaveno hodinami a ukazatelem teploty ovládaných dálkovým ovládačem.(21.125,- bez DPH)

 

Vysoká toaletní skříňka, která je k dispozici v otočné nebo pevné variantě, nabízí velký úložný prostor a pomáhá tak v koupelně vytvořit pořádek a přehlednost. Obě strany otočné toaletní skříňky jsou vybaveny velkým zdcadlem a poskytují tak uživateli koupelny přehled bez kompromisu.

Doporučená cena: 47.150 bez DPH (350x2070x525 mm,  otočná skříňka, 1/3 hloubky skleněná police, 1 sklápěcí dvířka, 1 sklápěcí dvířka s košem na prádlo, 2 skleněné poličky 2/3 hloubky , zasouvací automatická dvířka, zrcadlo vlevo a vpravo. )

 

Poličkový set s osvětlenými poličkami skýtá další úložný prostor a vytváří v koupelně příjemnou atmosféru.  Doporučená cena: 10.150,-bez DPH, 3 poličky, prostřední osvětlená. Závěsný prvek se  spodní skříňkou a 3 poličkami 12.650 bez DPH. Protidíl 2 v 1 (6.325,- bez DPH. má dvě funkce: slouží jako polička i jako věšák na ručníky. Moderní zrcadlová skříňka se světly umístěnými za sklem dává koupelně vzdušný nádech.

 

Barva a povrch: Řada nábytku Lifetime je k dispozici s předními a krycími panely v bílé barvě nebo s červenou sametovou povrchovou úpravou a korpusem s imitací buď akátového, nebo kaštanového dřeva. Rukojeti mohou mít buď obloukový, nebo „knoflíkovitý“ tvar.

 koupelna Lifetime 007e.jpg

 

 

 

Vana: ergonomická a pohodlná

 

S patřičnou pozorností k aspektům pohodlí, estetiky a bezpečí, byla vyvinuta pro kolekci Lifetime vysoce kvalitní vana s velkostí 180 x 80 cm s integrovanými opěrkami ruky z materiálu Quaryl, která je vhodná jak pro koupání, tak  pro sprchování. Nakloněná ergonomická opěrka zad se postará o skutečný komfort při ležení, zatímco pro ty, kteří dávají přednost sprchování, je ve vaně umístěna speciální sprchovací plocha. Chromované rukojeti usnadňují nastupování i vylézání.

   

 

 

Sprchové kouty: střízlivé a praktické

 koupelna Lifetime 007c.jpg

Tyto sprchové kouty se hodí téměř do jakéhokoli rozvržení místnosti. Štíhlé a elegantní tvary vytvářejí dojem prostoru a také dodávají sprchovému koutu diskrétní vzhled. Překrývající se posuvné dveře se dají snadno rozpojit, čímž usnadňují čistění prostoru mezi skly. K dispozici jsou různé varianty: pro výklenky a rohové kouty, dveře s postraním panelem a kvadrantová varianta. Všechny tyto typy jsou vysoké 190 cm a jsou k dispozici v pravoruké i levoruké verzi. Velkorysé varianty XXL o rozměrech 120 x 120 cm a 150 x 150 cm usnadňují vstup i výstup. Rovné skleněné panely mají tloušťku 8 mm a zakřivené panely 6 mm. Lze je objednat i s povrchem VilboClear  pro snadné čištění. Sprchové kouty Lifetime mohou být instalovány na úrovni podlahy buď na dlaždičkách nebo se sprchovou vaničkou pro maximálně pohodlný vstup bez překážek. Baterie jsou zhotovené z mosazi s vysoce lesklým nebo saténově matným chromovým povrchem. Bokové lišty jsou vyrobeny z anodizovaného hliníku a jsou rovněž k dispozici v lesklé nebo matné povrchové úpravě.

 

Díky důmyslným funkcím, ergonomickým přednostem a vyspělé estetice konceptu Lifetime vytvořil Villeroy & Boch multigenerační koupelnu, která je stejně impozantní v oblasti designu, kvality i komfortu.

 

 


Štítky



facebook  Doporuč přátelům



bydleti.cz


Životní styl