Elegantní sprchování v každé koupelně

Elegantní sprchování v každé koupelně

Kategorie: KOUPELNY

Hledáte řešení pro malé koupelny? Zajímavou variantou je náhrada sprchového koutu tzv. vanová zástěna.

Sprchování dnes jednoznačně dominuje v osobní hygieně většiny z nás, není proto divu, že sprchový kout se stále častěji objevuje v nových i renovovaných koupelnách. Sprchování šetří čas, ale také stále vzácnější pitnou vodu, s kterou při častém napouštění plné vany proteče také tisíce korun ročně navíc. „Pro malé koupelny existuje jako velmi funkční náhrada sprchového koutu vanová zástěna, díky které se z vany stane variabilní prostor pro občasné koupání i každodenní sprchování celé rodiny,“ říká František Buchar z firmy Polysan. V prostornější koupelně, kde si můžeme dovolit hýřit místem, doporučuje Buchar zakomponovat samostatně stojící sprchový kout. Ten lze jednoduše vytvořit složením ze sprchové vaničky a zástěny, obě komponenty jsou dnes na trhu zastoupeny velkým výběrem tvarů i materiálů.

 

vanova-zastena-009a.jpg

 

Nejen na pohled nejefektivnější sprchové a vanové zástěny jsou vyrobeny z bezpečnostního skla, které opticky nezabírají příliš místa a nezmenšují prostor tak jako jiné, neprůhledné varianty. Právě takové jsou bezrámové pantové zástěny VITRA LINE, které vyrábí česká firma Polysan. „Sklo našich zástěn je u napevno zabudované části silné 8 milimetrů, na pohyblivé 6 milimetrů, díky čemuž je nebezpečí zranění omezeno na minimum,“ upozorňuje František Buchar z Polysanu. Dokonalý vzhled čistých skleněných ploch nenarušuje ani těsnění, které je vyrobeno z extra čirého, magnetického materiálu. Výrobce nezapomněl ani na jednoduchost úklidu a také jeho dlouhodobé trvání, když povrch skleněných stěn opatřil úpravou Antidrop, která usnadňuje stékání vodních kapek a zamezuje tak nechtěným stopám po vodním kameni.

 

Nezbytné kovové doplňky jsou vyrobeny z leštěného hliníku, jako v případě vyrovnávacího profilu a přetokové lišty, nebo pochromované mosazi, ze které jsou vyrobeny panty, madla a rohová vzpěra. Tyto dva přírodní materiály – tedy sklo a kov – k sobě dokonale ladí, o to více v doprovodu čiré vody. Polysan své zástěny vyrábí v široké nabídce rozměrů a tvarů, pro každý kout i vanu se najde ta pravá. Podle dispozic dané koupelny je na výběr ze čtvercového, obdélníkového, čtvrt i půlkruhového půdorysu, s pravoúhlými i zaoblenými rohy, různými variantami pevných a pohyblivých stěn. Vybrat si lze také jednostranné zástěny s držákem na ručníky, které se zabudují do připraveného sprchového koutu se zděnými zdmi. Jakékoliv vaně pak bude slušet zástěna také buď s napevno připevněnou, nebo s částečně pohyblivou skleněnou plochou. Každá ze zmíněných tvarových možností je navíc k dostání v několika rozměrových variantách. Elegantní sprchování v podobě skleněných zástěn tak bude slušet jakékoliv koupelně.

 

vanova-zastena-009.jpg


Štítky



facebook  Doporuč přátelům


Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.

     



bydleti.cz


Životní styl