Co s malou koupelnou? Nechte si poradit…

Co s malou koupelnou? Nechte si poradit…

Kategorie: KOUPELNY

Máte pocit, že v koupelně pořád do něčeho narážíte a nic se vám do ní nevejde? Nebo zařizujete nový byt a prostor koupelny se vám zdá malý? Nezoufejte, problém není neřešitelný, jak se na první pohled může zdát.

Máte děti, které milují koupání, ale vy jste přesvědčeni, že vanu do tak malého prostoru na trhu nenajdete? Nebo můžete oželet vanu, protože stejně nemáte čas si v ní v klidu poležet a relaxovat? Odborníci na koupelny toto dilema dobře znají a řeší jej za vás. Vy si jenom na začátku musíte ujasnit, jak by měla vaše koupelna opravdu vypadat. Zda trváte na vaně, nebo zvolíte prostornější sprchový kout. Ovšem pokud máte na místo věnované očistě těla prostor cca 90 x 90 cm, je dilema vyřešeno. Budete se muset smířit jen se sprchovým koutem. Pokud je prostor větší, můžete i v malé koupelně popustit uzdu fantazii.

Pro koupelnu o rozměrech od 140 do 160 cm nabízí RAVAK  4 základní řešení:

1) malá vana,

2) velká vana,

3) obrovský sprchový kout,

4) dostatečně velká vana i sprchový kout.

Že to není možné? Ale je. Úhlopříčná vana, která má délku 150 cm, nabídne pohodlí klasické vany. Ti, kteří zvolí sprchový kout, budou překvapeni, jak mnoho místa pro hygienu touto volbou získají.

Malá – velká vana a pohodlné sprchování…  Jde to dohromady?koncept-Avocado-Ravak.jpg

Pokud trváte na vaně, zvolte si jeden z oblíbených konceptů RAVAK. AVOCADO nabízí nejmenší pohodlnou vanu spolu s umyvadlem na trhu. Hezky spolu ladí a vy získáte ještě místo pro pračku. Vana se vyrábí ve dvou variantách L/P a v rozměrech 150/160 x 75 cm. Umyvadlo je umístěné nad vanu a má dostatek odkládací plochy. Vana je pohodlná pro koupání, je praktická pro umístění i do nejmenší koupelny, ale má taky skvělý design. Sprchování a koupání v jednom nabízí praktický koncept BEHAPPY. Kromě umyvadla a vany, která se vyrábí v rozměrech 150/160/170 x 75 cm, koncept obsahuje vanovou zástěnu pro pohodlné sprchování. I tady umyvadlo využívá prostor nad zúženou částí vany a zároveň zachovává pohodlný přístup. 

 Koncept-Rosa-Ravak.jpg

 Nejprodávanější vana ROSA je součástí stejnojmenného konceptu. Koncept si získal popularitu tím, že vana zabere jenom 150 cm na délku, ale přitom nabízí pohodlí klasické obdélníkové vany. A možná mnohem více. Kolmá stěna a ploché dno vany poskytují maximální prostor pro sprchování, pohodlí při něm zabezpečí sedátko a sprchová zástěna. Vana se vyrábí v rozměrech 140/150/160/170 x 105 cm a můžete si k ní vybrat 1 ze 3 designových umyvadel. S konceptem Rosa budete mít v malé koupelně velkou vanu a zároveň velký sprchový kout.

 

A co sprchový kout místo vany?sprchove-dvere-Rapier.jpg

Pohodlný sprchový kout umístíte na standardním prostoru 90 x 90 cm. Možná stojí za to vzdát se vany a užívat si sprchu. A můžete zohlednit i své estetické nároky, protože nabídka je vskutku bohatá.

I zde platí základní pravidla:

1) velikost, s ní výrazně roste i komfort sprchování,

2) náročnost na prostor - je třeba mít na paměti, že dveře se otevírají směrem ven,

3) těsnost – pokud se chcete vyhnout problému s protékáním koutu, vyberte si produkt od výrobce, který má tradici a zkušenosti.

Oblíbené jsou jednoduché, čtvrtkruhové sprchové kouty. Řada SUPERNOVA od společnosti RAVAK je absolutně spolehlivá v hlavních atributech, kterými jsou bezporuchovost a odolnost vůči špatnému zacházení. Mechanizmus pojezdu je opatřený systémem AntiBlock, který zabraňuje zadrhávání a křížení posuvných dílů, a má tak zásadní vliv na životnost celého výrobku. Kromě této výhody řada nabízí zcela bezkonkurenční variabilitu. Pomocí ustavovacích, rohových nebo nastavovacích profilů a jejich kombinací s různými výrobky řady SUPERNOVA si můžete vytvořit vlastní rozměrovou nebo typovou variantu. Důležitým prvkem sprchových koutů je rovněž výplň, která se vyrábí buď z polystyrenového nebo bezpečnostního tvrzeného skla, které je standardně ošetřeno povrchovou úpravou AntiCalc®.

Sprchový kout šitý na míru si můžete vytvořit rovněž pomocí sprchových dveří. Využití niky (tzn. tři obložené stěny ve tvaru písmene U) je jednou z nejčastějších a nejoblíbenějších variant. Nestandardní rozměry (např. 82, 87 nebo 93 cm) se dají vyřešit použitím nastavovacích profilů – řada SUPERNOVA. Pokud chcete zvolit elegantnější řešení za příjemnou cenu, pořiďte si sprchové dveře RAPIER. Výška standardních koutů je od 185 do 190 cm. Pro všechny typy se vyrábí sprchové vaničky. U vaniček dbejte na řešení odtokového systému, neméně podstatná je jejich nosnost. Ty nejlevnější se vyrábějí z akrylátu, který je vyztužený laminátem.

A na závěr několik tipů a rad:

sedatko-Ovo1.jpgZmíněný systém AntiBlock anebo povrchová ochrana skla AntiCalc®. AntiBlock zaručí plynulý a tichý chod vašeho sprchového koutu, AntiCalc® vám zase ulehčí péči. Tato vodoodpudivá vrstva brání usazování kapek vody na povrchu skla a zanechávaní sedimentu. Údržba zabere minimum času a vy můžete mít radost z čisté koupelny. Praktická vanová zástěna by měla být ve vybavení každé malé koupelny. K dalším doplňkům patří podhlavníky do vany, madla a sedátka do sprchových koutů. Sedátka OVO ocení všechny věkové kategorie. Vyrábí se rovněž sklopná, které vám nebudou překážet, když je nepotřebujete. Nosnost sedátek je až 150 kg a jsou vyrobena z antibakteriálních a nekorodujících materiálů. Nevyžadují zvláštní údržbu, na výběr je více barevných provedení a cenově jsou dostupná.

Věnujte dostatečný čas výběru zařízení do své koupelny a zjistíte, že možná není tak malá jak se na první pohled mohlo zdát. Vytvořte si jedinečné místo, které vás optimisticky naladí na každý nový den. S výrobky společnosti RAVAK se i nemožné stane možným.


Štítky



facebook  Doporuč přátelům


Vaše názory

 Tomáš - Autor: Kde sehnat? 1. 5. 2016
 hezký článek - Autor: miamia 14. 5. 2016

     



bydleti.cz


Životní styl