Práce na zahradě v únoru

Práce na zahradě v únoru

Kategorie: ZAHRADNÍ KALENDÁŘ

Lidová pragnostika říká: "Únor bílý pole sílí", ale to neznamená, že na zahradě není v únoru co dělat. Je potřeba se připravit na jaro, kdy se zahrada začne probouzet ze zimního spánku.



 

 

únorPrůklest okrasných stromů 

V únoru pokračujeme v průklestu okrasných stromů a keřů. Starší stromy, které potřebují přesadit, připravíme tím, že jim prosvětlíme koruny a obryjeme kořenový bal, s kterým se budou přesazovat.

V únoru si dejte pozor na zimu  

Při každé krátké oblevě zalejeme stále zelené dřeviny a jehličnany. Chráníme stálezelené rostliny před prudkým sluncem a před větrem přikrývkou chvojí nebo sněhu. Přišlápneme všechny dřeviny a trvalky, které povytáhl mráz. Choulostivým rostlinám uděláme stínění, aby je sluneční paprsky s mrazem nepoškodily.zazimování v únoru

 

 

Na skalku s vysokohorskými rostlinami nahrnujeme sníh, aby tam dlouho vydržel a rostliny se předčasně neprobudily. Pozor: ke konci února se zvyšuje intenzita slunečního záření, proto je vhodné chránit kmeny stromů nátěrem proti přehřátí.

Výsadba v únoru  

V únoru připravujeme truhlíky s dobrou zeminou pro výsev letniček. Vyséváme semena trvalek, přes které musí přejít' mráz. Oseté vyneseme do zahrady a  necháme zapadnout sněhem. Pokud je půda již rozmrzlá, můžeme přihnojovat průmyslovými hnojivy a kompostem, které mělce zapravíme do půdy. Dokončíme stříhání živých plotů. Zeleninu nebo nejranější sadbu již v únoru vyséváme do pařenišť.

Přesadíme řízky balkónových rostlin do truhlíků a květináčů. Pokračujeme v množení pelargónií.

 

Autor:-EŠ-

 


Štítky



facebook  Doporuč přátelům


Vaše názory

 ešlivá nebude březen ?  - Autor: za kamna vlezem 2. 3. 2012
 Únor - doba na koupi skleníku atd. - Autor: Jirka 3. 2. 2013
 Je čas sadit papriky. Již sadíte ?  - Autor: Zemědělec 9. 2. 2016

     



bydleti.cz


Životní styl