Práce na zahradě v červenci

Práce na zahradě v červenci

Kategorie: ZAHRADNÍ KALENDÁŘ

Na zahradě v červenci jsme uprostřed léta. Je čas dovolených a čas prázdnin. A my máme plné ruce práce. Je potřeba se o zahradu dobře starat. Je i čas sklízet naše výpěstky. A je taky vhodné období pozvat přátele třeba na zahradní grilování.



Zahrada v červenci

V červenci jsme uprostřed léta. Je čas dovolených a  čas prázdnin. Naše zahrada, ale dovolenou nemá a tak je  v plném rozkvětu a my máme plné ruce práce.  

Sestřihujeme živé ploty. Hlavně nesmíme zapomenout na ploty ze stálezelených dřevin, jejichž listy. nebo jehličí by při zimním řezu zhnědlo.

Květiny v červenci

V červenci přihnojujeme růže vhodnými hnojivy. Přihnojování dusíkem již u všech rostlin končíme. Vyvazujeme vysoké jiřinky. Slabší rostliny s nažloutlým nebo kadeřavým listem odstraníme a spálíme, mohou být napadeny některou virovou chorobou.

zahrada v červenci

Květiny v červenci

Přepichujeme dvouletky vyseté v červnu a vysazujeme karafiáty vyseté v květnu. Měli bychom už také řízkovat fuchsie a pelargónie i ostatní běžné pokojové a balonové rostliny.  Záhony co nejčastěji plejeme a půdu kypříme. U všech květin stále odstraňujeme odkvétající květy. Odkvetlou vysokou ostrožku seřízneme asi 10 cm nad zemí.

zahrada červenec

Pravidelně sečeme trávník.  Pokud chceme mít trávník pěkný tak jej přihnojujeme a při suchu i stříkáme vodou. Nezapomínejme vydatně zalévat ke kořenům rostlin.Je to však čas, kdy začínají zrát bobuloviny, třešně, višně, meruňky a broskve. Po sklizni peckovin je vhodná doba k řezu i omlazení korun stromů.

Provedeme též postřik proti padlí. Po sklizni rybízu vyřežeme staré větve z keřů a u angreštu likvidujeme hnědé americké padlí spálením napadených plodů a větviče.

Zelenina v červenci

V červenci sklízíme okurky, papriky, rajčata, cibuli a česnek. Meruňky a rané broskve sklízíme. V polovině měsíce sklízíme česnek a cibuli se sazečku. Také v polovině měsíce  vyséváme  pekingské zelí, Dá se ještě vysévat letní hlávkový salát, kadeřávek, kapusta ředkev, vodnici, červenou řepu a   čínské zelí.  

Zábava v červenci

Červenec je ideální období na pořádání večerních zahradních párty. Pozvěte přátele na prohlídku vaší červencové večerní zahrady. Můžete napříklat grilovat, opékat, rožnit a nebo si dopřát kotlíkový guláš. 

Autor: - Š.E. -

 


Štítky



facebook  Doporuč přátelům


Vaše názory

 Sláva červenec.  - Autor: zemědělec, opravář,  11. 7. 2012
 No jo, ale proč právě v červenci pochoduje  - Autor: pozor 11. 7. 2012
 Ten kotlík vypadá dobře . Nebude nějaká - Autor: kotlík kotlíkovič 11. 7. 2012

     



bydleti.cz


Životní styl