Ropná krize ? Jak reagovat na zdražení benzínu a nafty ? II. - dotazy

Ropná krize ? Jak reagovat na zdražení benzínu a nafty ? II. - dotazy

Kategorie: ENERGETICKÝ AUDITOR RADÍ

Těžba ropy je nižší než poptávka. To je ideální stav pro zdražování. Psychologická hranice 30 Kč je překonána kvůli událostem v Mexickém zálivu. Další psychologická hranice je 35 Kč. I tuto je možné překonat oblíbeným podzimním argumentem, ropných kartelů – zásoby topných olejů v USA před nastávající zimou nejsou dostatečné. Načlánek přišlo nekolik dotazů tady jsou odpovědi.

 

Po článku  "Jak reagovat na zdražení benzínu a nafty ?" se nám sešlo mnoho dotazů. Na ty  nejzajímavější jsme právě zde odpověděli.

 

 

Dotaz :

 

Média nás straší, že rostlinné oleje likvidují motor. V novinách dokonce probíhají testy, příliš oleje nedoporučují. Co vy na to ?

Bezděk Bruntál

 

Odpověď:

 

Média zveřejňují informace zpravidla pro toho, kdo je platí. Dnes už těžko rozeznáte, který článek je reklamní ( PR) a který Vás skutečně informuje. Je možné, že některé články mají čtenáře zmást, nebo vystrašit.

Obrázek Nafta 1

 

 

 

 

Zde můžete vidět fotografie auta, které v ČR oficiálně jezdí na přírodní oleje. Systém je certifikovaný, se zárukami. Výfuk voní !!!

 Obrázek Nafta 4

 

 

 

 

Zde majitel ponechal nádobu na oleje v dodávce, v hlavní nádrži má naftu. Aby si skutečně lidi mohli ověřit, na co jezdí.

Ing. Sýkora

 

 

 

 

 

 

 

Dotaz :

 

Nejsou problémy s STK při jízdě na olej ?

Jarsl Vyorl, Praha

 

Odpověď:

 

Ne, STK říkají, že k přestavbě ani nepotřebují předložené certifikáty, nejedná se totiž o nebezpečnou přestavbu na plyn. Plynová nádoba ( u LPG) je vyhrazené technické zařízení podléhající revizím. Přestavba na olej nepodléhá žádným revizím.

 

Dotaz :

Je možné  snížit emise u starého Dieselu pro STK použitím oleje místo nafty ?

J.Š. Brno

 

Odpověď:

 

Ano, je – li Váš starý diesel na pokraji technického života, a nesplňuje – li emise, vyměňte naftu za rostlinný olej. Emise klesnou dle měření redaktorů Světa motorů několikanásobně.

Ing. Sýkora

 

 

Dotaz :

 

Kde mohu tankovat rostlinný olej ?

Ž. R.  Kouřim

 

 

Odpověď:Obrázek Nafta 2

 

 

V každé samoobsluze, ale může Vám být dodáno  i  v balení 200 l nebo 1000 l. Pokud by jste se rozhodla prodávat jej dále, lze získat zajímavý velkoobchodní rabat.  Velkoobchodní síť se teprve buduje, máte možnost se včas zapojit. Hlavní výhodou je, že neztrácíte možnost provozu na naftu. Ta zůstává. Neztrácíte ani kufr. Nebude v něm žádná tlaková nádrž na plyn.

 

 

Dotaz :

 

Jak je to se spotřebou ? O kolik se zvyšuje při provozu na olej ?

Vaňková M. Ústí n. Labem

 

Odpověď:

 

Pokud si namontujete certifikovanou sadu na olej, klesá vám i spotřeba nafty ! 

Spotřeba oleje klesá u nákladních aut cca o 2 l.

 

 

 

Na dotazy odpovídal ing. Sýkora, energetický auditor

 

 

Související články:

 

Jak reagovat na zdražení benzínu a nafty

 

 

Související odkazy:

 

www.kodek.cz


Štítky



facebook  Doporuč přátelům



bydleti.cz


Životní styl