Slovníček pojmů u domácích spotřebičů – část 2

Slovníček pojmů u domácích spotřebičů – část 2

Kategorie: ELEKTRO

Domácí spotřebiče mnozí z nás nekupují každý den. Když se čas od času k tomuto kroku odhodláme (nebo jsme poruchou starého spotřebiče donuceni), nestačíme se v obchodech a v nabídkových letácích divit, kolik pojmů a různých zkratek si na nás výrobci vymysleli. Vyznat se v nich, a hlavně jim porozumět, není vždy jednoduché. 



Třída A+

Nové chladničky Indesit s označením Třída A+ nabízejí maximální výkon při minimální spotřebě energie. Ušetří o 25 % více elektrické energie než chladničky třídy A. 

Total No Frost

Total No Frost je systém konstantního proudění chladného vzduchu průduchy na zadní stěně chladničky, který zabraňuje vzniku námrazy. Předchází tvorbě ledu v mrazicím prostoru (a ušetří nás neoblíbeného odmrazování), zabraňuje přimrzání a slepování zmrazených potravin a zajistí tak jejich lepší a dlouhodobější konzervaci. Díky systému Total No Frost, který vytváří v ledničce neustále konstantní teplotu, již nemusíte přemýšlet, do jaké výšky konkrétní potraviny uložíte. V chladničce se netvoří kondenzace, dokáže předejít tvorbě námrazy na pokrmech a udržuje tak jejich originální chuť a kvalitu. 

Super Hygiene

Hygiene Control chrání před množením bakterií. Uvnitř chladničky je speciální film, který ošetřuje její stěny od tvorby plísní a vzniku bakterií. Tato technologie ochrání Vaše potraviny a uchová je čerstvé po dlouhou dobu. 

Funkce Eco

Je-li termostat nastaven do polohy Eco, lednička si automaticky nastaví ideální teplotu pro uchování potravin s minimální spotřebou energie. 

Supercool

Tlačítko Supercool se používá, když do chladničky vložíte potraviny, jež vyžadují rychlé zchlazení.

Na stanovený čas se teplota sníží na minimum a po jeho uplynutí se chladnička automaticky vrátí do normálního režimu. 

Funkce Holiday (dovolená)

Pokud odjedete na delší dobu z domova, funkce Holiday zachová mrazničku ve standardním chodu, chladničku přitom udržuje při teplotě kolem 12 stupňů a umožňuje vám ponechat ji prázdnou a se zavřenými dveřmi. Tak lze zabránit tvorbě plísní a nepříjemných pachů. Spotřeba energie je minimální a po návratu domů na vás nebude čekat žádné nepříjemné překvapení. přitom

Super freeze

Tlačítko Super freeze aktivuje speciální funkci, která po krátké časové období sníží teplotu mrazáku na minimum. Používá se k urychlení procesu zmrazování čerstvých pokrmů, aby se lépe zachovaly jejich původní kvality (např. čerstvé maso). Po zmrazení potravin vrátíte teplotu na normální hodnotu opětovným stisknutím tlačítka Super freeze. Pokud zapomenete, mraznička to udělá automaticky za vás. 

Play zone

S Play zone lze do ledničky ukládat plechovky a láhve všech velikostí a zachovat v ní přitom pořádek. Láhve a plechovky již nemusíte vršit na sebe s obavou, že se při neopatrné manipulaci se převrhnou. Díky Play zone se nápoje rychleji vychladí, neboť vzduch prostorem mezi láhvemi lépe cirkuluje. Tento systém lze použít na kterékoliv poličce v lednici, a to buď na plocho pro uložení lahví vína, nebo je možné ho upravit na třípatrovou konstrukci připravenou pojmout mnoho láhví různých tvarů a velikostí (například s vínem, pivem, vodou, ovocnými šťávami, vitamínovými nápoji, dózy apod.). Play zone je neobyčejně jednoduchý, snadno se sestavuje a demontuje, přemisťuje a vyndává. Jednoduše se čistí, ale je ho možné umýt také v myčce na nádobí.

Flex cool box

Průhledný flexibilní zásobník, který lze umístit do různých částí chladničky. Ve spodní části může sloužit k ukládání masa a ryb, které díky němu vydrží dlouho čerstvé, nebo ho lze používat jako šikovný zásobník na sýry v horní části ledničky. 

ICE3

Pro zachování co největšího prostoru využitelného pro potraviny jsou nyní u  dvoudveřových chladniček zásobníky na ledy umístěny ve vnitřních dvířkách mrazničky, u kombinovaných modelů jsou integrovány do zásuvek. Díky svému speciálnímu tvaru jsou praktičtější a hygieničtější, při manipulaci s nimi neodkapává voda a led je v uzavřeném zásobníku udržován odděleně od pokrmů, které by mohly kostky ledu zašpinit.


Štítky



facebook  Doporuč přátelům


Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.

     



bydleti.cz


Životní styl