Recenze na odšťavňovač OPTIMUM 600 (3. generace)

Recenze na odšťavňovač OPTIMUM 600 (3. generace)

Kategorie: ELEKTRO

Zeleninové či ovocné šťávy jsou stále populárnější nejen mezi vyznavači zdravého životního stylu, pomalu si nacházejí cestu do každodenního běžného jídelníčku mnoha z nás. V podobě smoothie si snadno přichystáte chutné a výživné jídlo, zastoupí třeba svačinu. Co dokáže odšťavňovač Optimum 600?



Jak používat odšťavňovač Optimum 600

K lepší extrakci přispívá v zařízení o 50 % větší odšťavňovací šroub. Díky tomu se z každého kusu zachová více živin. Vhodný je Optimum 600 pro lisování zastudena, což dále napomáhá k udržení maximálního množství prospěšných látek (vitamíny A, C nebo enzymy) v ovoci i zelenině. Použitá technologie se odráží i na senzorických vlastnostech džusu nebo pyré, které si udržuje specifickou chuť i vůni. Navíc se nemusíte zdržovat s krájením, odšťavňovač si dokáže poradit s celými kusy. Přístroj disponuje motorem o výkonu plných 600 wattů.

Plnící otvor má průměr hned 8 centimetrů, dále vám usnadní zpracovávání potravin i pěchovadlo. Efektivně tak vymačkáte například celá jablka či pomeranče nebo tvrdší zeleninu. U měkkých surovin je vhodné pěchovadlo používat přerušovaně, jinak by mohla být výsledná kvalita šťávy nepříznivě ovlivněna.

Bez problémů si Optimum 600 poradí i s bobulemi, v průběhu sezóny vám tak snadno nachystá kupříkladu rybízovou šťávu. Lisovat můžete rovněž mraženou zeleninu nebo ovoce, přístroj je dostatečně silný. Problémy na vás nečekají ani s dřevnatými součástmi třeba u brokolice a vkládat do něj můžete stejně tak i bylinky. Nutné je ale předem z ovoce odstranit veškeré tvrdé pecky. Neměli byste rovněž užívat odšťavňovač k extrahování rostlinného oleje. Univerzální použití zajišťují jemné i hrubé filtry.

Současně je výrobek vybavený i funkcí zpětného chodu. Ta umožňuje vytlačit ingredience směrem nahoru a zajistit tak vyřešení problémů se zaseknutým kusem ovoce či zeleniny. Abyste toto riziko minimalizovali, vkládejte suroviny postupně a pomalu.

odšťavňovač OPTIMUM 600

Objevte revoluční metodu zpracování ovoce a zeleniny

Odšťavňovač funguje na principu tzv. lisovací metody, jejímž výsledkem je mimořádně kvalitní šťáva. Pomalé odšťavňovače využívají při provozu nižší rychlost, čímž v porovnání s ostatními přístroji lisují ovoce i zeleninu jemněji a s vysokou výtěžností. Optimum 600 dokáže pracovat s pouhými 43 otáčkami za minutu a umí oproti odstředivým odšťavňovačům vyprodukovat až o 33 % šťávy a minimální množství odpadu. Vzniklá drť je navíc téměř suchá, což dále potvrzuje jeho efektivitu.

Spolu s dužinou zachovává i vysoký obsah vody v jednotlivých surovinách a omezuje oxidaci. Šnekový vrták napomáhá k maximálnímu uvolnění prospěšných látek a zároveň vám usnadní údržbu přístroje, protože se neucpává.

Při odšťavňování vás nebude zatěžovat ani příliš výraznou hlučností, při provozu dosahuje hladina hluku pouze 40 dB. Vyšší investice na počátku se tak v čase jednoznačně vyplatí. Jedinou drobnou nedokonalostí je jen občasný výskyt pěny ve šťávě, což jí ale samozřejmě nijak neubírá na zdravotní prospěšnosti ani skvělé chuti. Tomu se pokuste bránit otevíráním chytrého uzávěru, pokud vkládáte suroviny, které mají výraznější sklony k vytváření pěny v průběhu extrahování.

Chytrý uzávěr navíc dovoluje připravovat i šťávu z několika rozdílných druhů ovoce nebo zeleniny najednou, případně přidat i další tekutiny pro přípravu lahodného ovocného koktejlu například z mléka. Regulovat můžete i požadované množství dužiny ve výsledném nápoji.

Údržba a čištění odšťavňovače OPTIMUM 600 (3. generace)

Celkový objem nádoby činí 1,2 litru, díky tomu přichystáte najednou dostatek šťávy celé rodině například k snídani. Navíc se tento model vyznačuje použitím kvalitních materiálů a vysokou úrovní zpracování. Tím je zaručena i dlouhá životnost výrobku, a to i při každodenním používání. Ta je mimo to podpořena též výrobcem poskytovanou zárukou v délce 10 let na motor a 5 let na jednotlivé díly. Případné problémy s odšťavňovačem lze řešit prostřednictvím technické podpory, která funguje nepřetržitě.

Po použití celé zařízení velmi snadno omyjete, podobné je to i s jeho obsluhou, která je jednoduchá a rychle pochopitelná. Pro zahájení činnosti stačí stisknout tlačítko FORWARD. Z bezpečnostních důvodů však zabraňte v používání dětem. Nikdy jej nenechávejte běžet „naprázdno“ a neudržujte jej v chodu více než 30 minut najednou. Způsobili byste přehřátí a poškození motoru. Běžná provozní doba činí přibližně 45 minut.

Jednotlivé díly také nejsou určeny pro mytí v myčce nádobí, tím byste způsobili jejich časné opotřebování. Stejně tak není vhodné používat k čištění agresivní chemické přípravky. Součástí celé sady je speciální čistící kartáč a odšťavňovač využívá program na samočištění.

Pečlivě umyjte zařízení po každém použití. Zasychající nánosy by mohly způsobovat dále nižší výkon odšťavňovače a mohou ovlivnit i barvu jednotlivých plastových dílů. Současně si tak zkomplikujete i následnou demontáž a čištění. Ke standardní údržbě vám postačí teplá mýdlová voda. V případě nežádoucího zbarvení plastů použijte k jeho odstranění běžný rostlinný olej. Umýt byste přístroj měli i před úplně prvním použitím.

test odšťavňovače OPTIMUM 600

Design a příslušenství odšťavňovače OPTIMUM 600

Bezesporu oceníte i jeho designové provedení, které snadno sladíte s dalšími spotřebiči v kuchyni. K dispozici jsou barvy šedá, červená, černá a bílá. Elegantní pojetí zapadne do každé moderní kuchyně.

K zařízení náleží i příslušenství v podobě trojice nástavců. Ty jsou určeny na šťávu, smoothie a pyré z mraženého ovoce. Pomůže vám tak nejen s přípravou samotných šťáv, hodí se i na vytváření džemů a usnadníte si s ním i chystání příkrmů pro děti. Mnoho inspirace vám poskytne přiložená knížka s hned stovkou receptů.

Technické prametry odšťavňovače OPTIMUM 600

RPM (rychlost): 43 RPM
Průměrný hluk: 40-60dB
Počet wattů: 200 wattů
Nepřetržitý čas odšťavování: 30-45 min (doporučováno)
Záruka: 10 let na motor, 5 let na díly a funkčnost
Indukční motor
Průměr hrdla:8 cm
 


Štítky



facebook  Doporuč přátelům


Vaše názory

 odšťavňovače Optimum - Autor: Roman T.  1. 1. 2018
 Odsťavňovač  - Autor: Větvička 1. 1. 2018
 Co je na tom revolučního ?  - Autor: Rom  14. 1. 2018
 odšťavňova a recept - Autor: Kateřina7 30. 10. 2018
 Vyzkoušeno  - Autor: Jitka T. 8. 1. 2019
 odšťavňovač se vyplatí - Autor: Zuzka 28. 4. 2019

     



bydleti.cz


Životní styl