Jak vybrat ten správný vysavač? Na tohle se zaměřte

Jak vybrat ten správný vysavač? Na tohle se zaměřte

Kategorie: ELEKTRO

Vybrat si v dnešní době ten správný vysavač není vůbec jednoduché. Nabídka je obrovská. Klasický podlahový vysavač, tyčový, sáčkový či bezsáčkový. Přemýšlejte, zda využijete mokrého vysávání, zda si chcete vyluxovat pořádně sami anebo vsadíte na robotický vysavač. Z čeho můžete vybírat?



Sáčkové vysavače

Pokud stále nevíte, zda si pořídit robotický vysavač, klasický vysavač je prověřený dlouhou historií. Sáčkový vysavač v základu pořídíte i za tisíc korun, ale opravdu se spokojíte s nižším sacím výkonem, omezenými funkcemi a příslušenstvím? Tyto modely se hodí do malých bytů s hladkými povrchy. Pokud ale máte doma větší plochy a koberce, zaměřte na vysavače střední a vyšší kategorie.

Jednorázové sáčky a na opakované použití

U jednorázových sáčků počítejte s vyššími náklady kvůli pravidelné výměně. Oceníte však hygieničtější řešení. Kvalitní jednorázové sáčky jsou vybaveny záklopkou pro snazší manipulaci. Sáčky na opakované použití se vyklepávají opakovaně, časem dochází ke ztrátě pevnosti a úniku nečistot. Ověřte si, zda se časem dají koupit i náhradní.

Bezsáčkové vysavače

S bezsáčkovým vysavačem ušetříte za nové sáčky. Musíte však pravidelně vysypávat nádobku na nečistoty a hlavně čistit filtr. Věnujte pozornost způsobu, jak se vysypává a čistí nádoba na nečistoty. Snadná manipulace a údržba je velkou předností. Kvalitní modely jsou vybaveny cyklonovou technologií, která umožňuje vysoký sací výkon, i když je nádoba plná téměř po okraj.

Akumulátorové vysavače

Akumulátorové vysavače jsou unikátní v tom, že se vám při luxování nebude plést pod nohama elektrický kabel. Vysavač a dobíjecí stanici umístíte na stěnu nebo do skříně. Sledujte dobu, po kterou vydrží vysavač vysávat na jedno nabití. Na výběr jsou ruční vysavače, tyčové vysavače nebo kombinované 2v1, kde z velkého vysavače jen oddělíte ten malý ruční. Některé vysají i tekutiny.

Víceúčelové vysavače

Konečný výběr vysavače vám usnadní také rozhodnutí, zda chcete domů přístroje na mokré vysávání, které zvládnou vysávat i tekutiny. Na koberce doporučujeme funkci šamponování, které vyčistí i čalounění. Je skvělá i při čištění sedadel v autě. Promyslete, zda tuto funkci upotřebíte.

Robotické vysavače

Stále častěji saháme po robotických vysavačích, které hravě vysají hladké povrchy a nízké koberce. Při výběru porovnávejte výšku vysavače s nábytkem, ať může vysát i pod ním. Důležitá je doba nabíjení a výdrž na jedno nabití. Některé robotické vysavače lze ovládat na dálku přes aplikaci v chytrém telefonu. Kvalitní přístroje s pokročilou navigací nenarážejí do nábytku a vysávají efektivněji.

Antibakteriální vysavače

Alergici ocení antibakteriální vysavače na postele, matrace, čalounění, polštáře i koberce proti roztočům a alergenům, které způsobují potíže s dýcháním i alergické reakce. Jsou vybaveny dezinfekční UV lampou, která zničí 99,9 % bakterií, alergenů a roztočů. Možná se vám budou hodit.


Štítky



facebook  Doporuč přátelům


Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.

     



bydleti.cz


Životní styl