Recepty pro pohodové léto

Recepty pro pohodové léto

Kategorie: VAŘENÍ A RECEPTY

Léto je tady, a tak přinášíme letní inspiraci do kuchyně ve formě zajímavých receptů.



Banánovo - pomerančový dort

 

2 balíčky dětských piškotů, 1 měkký tvaroh, 1 kelímek zakysané smetany, 2 pomeranče, 2 banány, 500ml želatiny, cukr dle libosti, mléčná čokoláda, šlehačka.

 

Připravíme si dortovou formu nejlépe o průměru 28 centimetrů. Její dno vyložíme rozdrcenými piškoty do výšky zhruba jeden centimetr. Rozdrcené piškoty nemačkat.Na piškoty poskládáme banány a pomeranče, které si předtím nakrájíme na kolečka nebo proužky. Piškoty není potřeba ničím spojovat, protože se o to postará želatina. V míse utřeme jemnou hmotu s tvarohu a zakysané smetany a podle potřeby přisladíme. Do vzniklé hmoty postupně vmícháme želatinu připravenou dle návodu na jejím obalu. Vzniklou mírně tekutou kaši vlijeme do dortové formy a necháme v chladničce ztuhnout. Zdobíme strouhanou čokoládou a šlehačkou. 

 

 

Marinované jehněčí kotletky

 

4 porce

12 jehněčích kotletek ( 50g ), 3 stroučky česneku, 1 cibule, 1 lžíce grilovacího koření , drcený pepř, rozmarín a tymián dle chuti ( od každého trošku ), 4 červené cibule, 4 rajčata, 1 citron, 8 chilli papriček

 

Oloupaný česnek a žlutou cibuli nasekáme nadrobno a v misce promícháme s olejem, grilovacím kořením,pepřem a bylinkami. Kotletky naklepeme potřeme marinádou a necháme minimálně 2 hodiny uležet v ledničce. Poté proleželé kotletky opečeme na grilu s obou stran. Nakrájenou cibuli a citron na malé měsíčky, kolečka rajčat a chilli papričky krátce ogrilujeme. Kotletky podáváme s grilovanou zeleninou.

 

 

Kuřecí špíz s broskvemi

 

2 porce

2 kusy kuřecích prsíček, 4 broskve, 1 lžíce drceného koriandru, sůl, pepř, 2 lžíce medu, 2 lžíce citrónové šťávy, 2 lžíce oleje, na potření půlka citronu, olivový olej

 

Prsíčka nakrájíme podélně na tenké plátky, osolíme, opepříme, posypeme koriandrem, , zalijeme citrónovou štˇávou , medem, olejem a necháme uležet. Broskve nakrájíme na kousky a zakapeme citrónovou šťávou, aby nezhnědly. Střídavě s masem je napícháme na špejle nebo grilovací kovové jehly. Potřeme olejem a na grilu opečeme ze všech stran.

 

 

Grilované kotlety plněné brynzou

 

4 porce

4 kotlety ( asi 250g ), 200g brynzy, 1 lžíce nasekaných bylinek ( tymián, bazalka ), sůl, 3 lžíce oleje, 1 lžíce grilovacího koření, mletý pepř, oregáno

 

Do omyté a očištěné kotlety uděláme otvor. Brynzu rozmícháme s bylinkami a mírně osolíme. Kotlety naplníme brynzou a uzavřeme párátkem nebo špejlí. V oleji důkladně rozmícháme grilovácí koření, pepř a oregáno. Naplněné kotlety potřeme ochuceným olejem a grilujeme asi 20 minut s obou stran.

 

 

Recepty nám dodal pan Šenkyřík ze Zlína

 

Související články:

Vychytávky v kuchyni a při vaření I. 
Vychytávky v kuchyni a při vaření II. 
Recepty pro pohodové léto
Recepty z kuřecího masa – I.díl 
Recepty z kuřecího masa – II.díl

 

 


Štítky



facebook  Doporuč přátelům



bydleti.cz


Životní styl