Domácí vanilková zmrzlina
Kategorie:
VAŘENÍ A RECEPTYPřipravte si domácí zmrzlinu, díky které budete nejoblíbenější hostitelkou každé párty!
Vzpomínáte, když jste byli malí a vanilková točená zmrzlina byla tím, co jste v létě nejvíce milovali? Dobrá vanilková zmrzlina by měla být v repertoáru každé hospodyňky. Proto jsme vám připravili jednoduchý recept na tu nejkrémovější vanilkovou zmrzlinu, které nevyrovná žádná zmrzlina z cukrárny a vaše děti ji budou zbožňovat.
Připravte si
6 žloutků, 140 g krupicového cukru, 375 ml mléka, 375 ml smetany s min. obsahem tuku 30 %, 1 vanilkový lusk
Pár hodin před přípravou zmrzliny si dejte vychladit rendlík, ve kterém budete připravovat zmrzlinu, do mrazáku.
Jdeme na to!
Do rendlíků dáme mléko, smetanu, vnitřek vanilkového lusku a i samotný vanilkový lusk. Přiveďte k varu, odstavte a nechte pořádně vychládnout. Vanilkový lusk můžete už vyhodit.
Žloutky a cukr utřeme do pěny a obě směsi smícháme a přelijeme do čistého rendlíku. Vaříme cca 20 min na mírném plamenu do zhoustnutí.
Směs přelijeme do misky na zmrzlinu, zakryjeme fólií a dáme min. na 8 h zmrznout. Poté vyjmeme z mrazáku, našleháme ručním šlehačem, proto aby byla zmrzlina nadýchaná. Znovu dáme zmrznout alespoň na 3 hodiny a máme hotovou nejkrémovější vanilkovou zmrzlinu.
Domácí vanilkovou zmrzlinu využijte i jako základ pro přípravu zmrzliny svých snů. Zmrzlina s kousky oříšků, čokolády nebo ovoce? Inspirujte se příchutěmi v dalších článcích.
Související články:
Domácí zmrzlina bez zmrzlinového přístroje
Ochuťte si zmrzlinu podle svého!
Skvěle krémová jahodová zmrzlina
Jak si připravit příchutě k domácí zmrzlině?
Doporuč přátelům
Klasika - Autor: Ajin 5. 6. 2017