Čaje na hubnutí. Dva kilogramy za týden?

Čaje na hubnutí. Dva kilogramy za týden?

Kategorie: VAŘENÍ A RECEPTY

Čaje na hubnutí jsou nejúčinnější, pokud je pijete teplé a čerstvé. Pokud např. ale cestujete, není problém připravit si čaje do termosek. Tento článek Vám poradí, který čaj, kdy máte vypít, aby jste co nejvíce zeštíhleli.



Díky éterickým olejům, minerálním látkám, vitamínům horkým látkám a tříslovinám každým douškem hubnete. Pokud chcete, aby čajová kůra byla úspěšná, musíte vařit všechny druhy čaje a vpít denně 2,5 l čajů. Racionální strava je samozřejmostí, aktivním pohybem zhubnete ještě více.

 

08:00  Zelený čaj.

 

Ideální čaj pro snídani. (pro běžné pracující spíše svačina).  Díky svému kofeinovému obsahu nastartuje zelený čaj látkovou výměnu a přitom neškodí srdci. Vždy je nutno zalévat jej vřící vodou. Vysoký obsah manganu začne odbourávat tukové zásoby. Vitamín B zase působí močopudně.

 

10:00  Maté.

 

Tento čaj je  z lístků cesmíny. Je bohatý na vitamíny B.C a spoustu minerálních látek. Ideální zachránce, pokud vás přepadne nečekaná hlad. Detoxikuje organismus. Upravuje trávení, snižuje přílišnou chuť do jídla.

 

12:00  Březový čaj 

 

Čaj z březových listů vyplaví přebytečnou vodu z těla. Máte – li kulaté břicho, budete je mít ploché. Účinky čaje se zvyšují, smícháte – li jej s kopřivou žahavkou, nebo šalvějí. Kopřiva bude asi dosažitelnější. Ideální je kopřiva trhaná do 15.4. Jarní kopřiva.  Mladá. Plná síly.  Tato směs je mírně hořká. Ale účinná. Březový čaj pomáhá vyplavovat z těla nánosy ( balastní látky), příznivě ovlivňuje činnost jater. Z hlediska vyplavování přebytečných minerálů, je nejúčinnější rozpouštědlo čistá voda. Člověk ve věku kolem 50 let má v těle až 3 kg přebytečných minerálů. Tyto lze vyplavit i pitím obyčejné čisté pitné vody. Pití minerálek, není pro zdravého člověka nejlepší volba. Čistá pitná voda je nejúčinnější přírodní rozpouštědlo.

 

15:00  Roiboos

 

Pokud máte odpoledne chuť na něco sladkého, vypijte šálek tohoto čaje. Roiboos je jihoamerickým národním nápojem. Má sladkou chuť a červenohnědou sytou barvu.  Má močopudné účinky, snižuje hladinu cukru v krvi a vysoký krevní tlak. Příznivě působí i na zažívací potíže.

 

18:00  Lapacho

 

Neobsahuje kofein , lze jej pít i večer. Obsahuje mnoho minerálních látek. I Magnézium a fosfor. Čaj odstraňuje z těla různé nečistoty a posiluje činnost vnitřních orgánů. Podporuje trávení a látkovou výměnu. Zlepšuje prokrvení. Říká se, že pokud vypijete 1 šálek čaje denně, dožijete se 100 let.

 

Obecné rady:

Nejlepší je používat čerstvé lístky jednotlivých rostlin. Každý čaj luhujte 3 – 5 min. Březový čaj 10 minut. Ideální je, pokud si bylinku sami natrháte. Tyto bylinky jsou pak skutečně účinnější, než kupované.

 

Sladidla:

Cukr, med ani umělé sladidla nepoužívejte. Raději kousek skořice, zázvor, citronovou kůru, nebo mátu. Ideální je 2 – 3 lísky Stevie, přírodního nekalorického sladidla, které je až 300 krát sladší, než rafinovaný cukr. Nebo Lipii dulcis Colada – sladidlo Aztéků. Opět nulové kalorie, je však dokonce 1000 krát sladší, než rafinovaný cukr. Stevia i Lipia sladí více, jako sušená. V celém světě se používá v potravinářství, jako sladidlo. V EU  však potravinářské koncerny prosazují chemická sladidla. Obchod je obchod. Z jedné rostliny Stevie můžete získat až 0,5 kg sušených lístků.  

 

Autor: Pavla Sýkorová

 

Související články:

Stevia sladká a její pěstování
Lippia dulcis Colada a její pěstování
 
Vodní anděl. Zdravá pitná voda pro všechny?


Štítky



facebook  Doporuč přátelům


Vaše názory

 oprava - Autor: Markéta 8. 1. 2013

     



bydleti.cz


Životní styl