Toužíte po interiéru v přírodním stylu? Shrnuli jsme jeho tvorbu do pěti základních bodů

Toužíte po interiéru v přírodním stylu? Shrnuli jsme jeho tvorbu do pěti základních bodů

Kategorie: NÁBYTEK

Co se vám vybaví, když se řekne přírodní styl? Něco jednoduchého až strohého, téměř bez barev? Pak jste se na celý koncept až doteď dívali špatně. Příroda okolo nás přece o ničem podobném není.



Přírodní tedy neznamená jen „dřevěné“, byť tyto pojmy leckdy podvědomě zaměňujeme. Textura dřeva je sice skvělá, ale doplnit ji může i mnoho dalších prvků. Nechte se inspirovat našimi šikovnými nápady a návody.

Jak je to vlastně s tou jednoduchostí?

https://myloview.cz/obrazy/podle-kategorie/priroda/

Abychom domů přinesli ten správný obraz přírody, musíme jí především dát možnost vyniknout. Takže ať už vás uchvátily dřevěné poličky nebo jutové dekorace, v žádném případě bych jich u vás doma nemělo být příliš mnoho.

Bohužel se mnohdy snažíme být originální a využíváme omezené prostory našich domů a bytů k tomu, abychom do nich „vecpali“ co nejvíce jedinečných předmětů. Ale o tom přírodní styl opravdu není. Naopak. Mimořádnost je možné vytvořit i prostřednictvím několika málo věcí. Právě to je to pravé umění. Jedině na takovém místě se budeme cítit příjemně nejenom po estetické, ale také po praktické stránce. A to je něco, o co jde v přírodním stylu především.

Navíc tím pro sebe získáte i jednu velkou výhodu: pocitovou čistotu. Všechny věci budou mít své vlastní místo a vy se nebudete muset už nikdy zdržovat s dlouhým úklidem. V jednoduchosti je zkrátka krása a pro přírodní bydlení to platí dvojnásob.

interiér

Najděte způsob, jak vnést do svého domova co nejvíce odkazů na svět okolo nás

Příroda je něco, co nás formuje odmalička. Dodává nám energii i dobrou náladu a dokáže probudit naše lepší já. Takže čím více prvků s „přírodním zaměřením“ dokážete do svého domova dostat, tím lépe vám v něm bude.

Hlavní roli by samozřejmě měly hrát přírodní materiály. A to nejenom jako ústřední nosný prvek nábytku, ale také ve formě nápaditých dekorací. Ke všemu přidejte živé květiny nebo alespoň ty ve váze (musíte je však pravidelně měnit). A pokud se na péči o zeleň jednoduše necítíte, případně jí podle vás stále ještě není dost, vsaďte i na realisticky vyvedené obrazy s přírodou. Není nad ten pocit, kdy se usadíte do křesla se svou oblíbenou kávou, a přitom se zadíváte do útrob poklidného lesa nebo na horskou scenerii, jež dokáže díky moderním technologiím vypadat opravdu „jako živá.“

Pohled do zeleně navíc uklidňuje – a to i ve chvíli, kdy je jen namalovaná nebo dejme tomu vytisknutá. Takže pokud hledáte odpočinutí pro svou namáhanou mysl a oči, určitě svůj interiér nějakým obrazem či fototapetou s přírodou oživte.

Nebojte se vsadit na dřevo ve všech jeho podobách

https://myloview.cz/

Mezi přírodními materiály hraje dřevo jednoznačně prim. I když ho můžete doplnit kamenem, jutou a dalšími nature materiály, přesto bude v našich podmínkách vždy tím, co na sebe strhne pozornost jako první. A čím více ho bude, tím lépe. Dopřejte si proto bez výčitek třeba zeď s dřevěnými obklady nebo investujte do prvků z exotických dřevin, které vnesou do vašeho domova nejenom exkluzivní vzhled, ale jako bonus i odlišnou barevnost.

A když už jsme u toho – skuteční milovníci dřeva si neváhají pořizovat přímo dřevostavby. I tak však na každé zdi visí nejméně jeden obraz přírody a všechny kouty se doslova utápějí v záplavě živé zeleně.

interiér

Nebojte se ani fúze s jinými styly

Ve světě najdeme mnoho možností, v nichž se inspirovat. Příkladem nám můžete být třeba provensálský či venkovní styl ze střední Evropy, severský Hygge nebo orientální Japandi. Dnes už není problém nalézt v obchodech nábytek, určený přímo pro skandinávský a východní styl a totéž platí i o drobných doplňcích. Vaší fantazii tak nebude zaručeně nic stát v cestě.

Dbejte i na světlo a maximální využití prostoru

Přírodní zdi v kombinaci s podlahami se vzorem dřeva nebo třeba kamene mohou dohromady působit až příliš ponuře. Proto si vezměte na pomoc bílou barvu. Může se skvět na nábytku, sedací soupravě či třeba na všech domácích textiliích. Prostor zesvětlí a také opticky zvětší a vy se v něm tedy budete cítit maximálně příjemně a pohodlně.


Štítky



facebook  Doporuč přátelům


Vaše názory

 Podlaha - Autor: Radka 1. 1. 2022

     



bydleti.cz


Životní styl