Porte není jen brána

Porte není jen brána

Kategorie: NÁBYTEK

Slovo „porte“ znamená ve francouzštině brána, v češtině je synonymem pro luxusní nábytkový program družstva Dřevotvar Jablonné nad Orlicí, jehož součástí jsou skleníky, knihovny, komody, závěsné skříňky či vybavení ložnice, ale také jídelní stoly a konferenční stolky. Pokud náhodou právě vybavujete byt a nevíte, jaký styl zvolit, inspirujte se elegantním designem 21. století.

Do jídelen a obývacích pokojů

 

Konferenční stolky

 

Stejně jako v ložnici každodenně využíváme služeb „němého sluhy“, neobejdeme se v obývacím pokoji, jídelně nebo kuchyni bez dalších mlčenlivých, ale oddaných pomocníků – odkládacích stolečků, konferenčních stolků a jídelního stolu.

 

V široké nabídce družstva Dřevotvar Jablonné nad Orlicí najdete jak klasické čtvercové či obdélníkové stolky, tak atypické vysoké, ale uzounké odkládací stoly (40 x 120 x 85 v. cm) nebo mobilní televizní stolky s točnou. Nejmenší stolečky mají rozměry 28,5 x 28,5 x 25 v. cm, největší maxistolky až 100 x 100 x 37,5 v. cm. Typy s výškou nad 50 cm lze doplnit plnou nebo skleněnou policí. 

 

Stolky jsou (v souladu s aktuálními nábytkářskými trendy) vyrobeny v kombinaci masivu (tedy dřeva v celé jeho síle) a dýhovaných prvků přírodní dýhou. Kromě přírodního provedení si zákazník může vybrat některý z dalších čtyř odstínů moření – tmavohnědý, světlehnědý, třešeň či calvados. Podnoží stolků (celého programu PORTE) je zhotoveno z masivního buku typického profilu a přichyceno pomocí povrchově upravených kovových profilů, které tento program vkusně doplňují. Hrany dýhových desek (plátů stolů, komod i polic) jsou většinou zkoseny a opatřeny silnější dýhou tl. 1,5 mm – jsou tak více chráněny proti poškození při nešetrné manipulaci. Některé typy stolků (TV či servírovací) jsou opatřeny nábytkovými otočnými kolečky. Povrch nábytku je ošetřen vysoce odolným polyuretanovým lakem s UV filtrem, který zabraňuje vyblednutí barev.

 

Největší poptávka je po společenských stolcích doplněných spodní odkladní policí – buď odýhovanou, nebo skleněnou z tvrzeného skla.

 

Ceny stolků se pohybují od 1 386 Kč za nejmenší varianty (28,5 x 28,5 x 25 (výška) cm) do 5 618 Kč za velký televizní stolek s točnou. V ceně všech výrobků Dřevotvaru je jejich doprava i montáž.

 

nábytek-Porte.jpg

 

 

 

Stolky Porte jsou vybaveny zajímavými detaily – v tomto případě stříbrnou spojnicí nohy a desky stolu. Fotografie Dřevotvar Jablonné nad Orlicí

Stolek Porte 2, 2 790Kč, stolek může být vybaven policí dřevěnou – 3 950 Kč, nebo skleněnou – 3 640 Kč. V ceně nábytku od Dřevotvaru je jejich doprava i montáž. 

 

 

 

nábytek-Porte-2.jpg

 

 

 

Obývací pokoj Porte. Fotografie Dřevotvar Jablonné nad Orlicí

Stolek Porte 2, 2 788 Kč, police s nožičkami Porte M12,

5 040 Kč, police Porte M3, 1 850 Kč, závěsné skříňky K2,

21 660 Kč, Porte komoda H se dvěmi zásuvkami, cena 13 100 Kč, Porte komoda P se šesti zásuvkami, 16 940 Kč, sedací souprava Amigo, 40 250 Kč. Nábytek je namořen na barvu třešeň. V ceně nábytku od Dřevotvaru je jejich doprava i montáž. 

 

 

Jídelní stoly

 

Stejně jako konferenční stolky jsou i jídelní stoly vyrobeny z kvalitního bukového masivu a přírodní dýhy (podnoží a hrany desek jsou z masivního buku, pláty z materiálu dýhovaného bukem – opět v přírodním provedení nebo v již zmiňovaných čtyřech odstínech moření), tloušťka stolových plátů se pohybuje v rozpětí 30 – 40 mm. Povrchová úprava je provedena vysoce odolným polyuretanovým lakem.

 

Vedle klasického jídelního stolu o rozměrech 140 x 90 cm nabízí výrobce i rozkládací stůl (Porte 12) pro velmi početné rodiny, nebo pro konferenční místnosti, jehož délku lze dvakrát prodloužit, takže může dosahovat 150, 200 nebo 250 cm.    

 

Cena „pevného“ stolu činí 5 909 Kč, nastavovací maxi stůl pořídíte za 15 200 Kč.

 

nábytek-Porte-3.jpg

 

Jídelní stůl Porte rozložíte podle bohatosti tabule nebo počtu strávníků. Fotografie Dřevotvar Jablonné nad Orlicí

Porte 12 – jídelní stůl rozkládací, 15 200 Kč, židle Miriam, cena za kus 1 870 Kč, dvě police Porte M3, 3 700 Kč, závěsné skříňky Porte K1, 14 960 Kč, sestava skříní Porte K1+K3+K1, 18 720 Kč, na obrázku jsou také zachyceny: dvě závěsné skříňky Porte L1, 9 460 Kč, Porte komoda G se dvěmi zásuvkami, 11 050 Kč. Nábytek je namořen na barvu calvados. V ceně nábytku od Dřevotvaru je jejich doprava i montáž. 

 

 

nábytek-Porte-4.jpg

 

 

 

Pokoj vybavený sestavou Porte 11  a závěsnými skřínkami a komodami Porte. Fotografie Dřevotvar Jablonné nad Orlicí

Porte, jídelní stůl 11, 5 900 Kč, židle OP99, cena za kus

2 250 Kč, Porte komoda A2 s dvířky, 17 220 Kč, dvě závěsné skříňky Porte L2, 11 600 Kč, sestava skříněk K1+K2+K3, 49 600 Kč. Nábytek je v přírodní barvě buku. V ceně nábytku od Dřevotvaru je jejich doprava i montáž. 

 

Komody, knihovny a skleníky

 

Pokud jste se při návštěvě prarodičů nemohli nabažit pohledu na půvabné porcelánové a skleněné poklady vyrovnané ve starobylém skleníku, nebo vůní prádla pečlivě složeného v zásuvkách starožitných komod, pořiďte si podobné solitéry také – ovšem v současném, moderním provedení.

 

Program PORTE zahrnuje velké množství druhů. Pro sběratele - začátečníky je určen jedno-dveřový skleník o rozměrech 45 x 40 cm (v. 190 cm), na větší sbírku vzácných porcelánových sošek je ideální širší dvoudveřový skleník (79,4 x 40 cm). Stejné rozměry má i knihovna, takže můžete z jednotlivých kusů snadno vytvořit kompaktní nábytkovou stěnu. 

        

Není komoda jako komoda – u těch z Dřevotvaru Jablonné nad Orlicí to platí doslova. Nabídka je tak rozmanitá, že si z ní vyberou opravdu všichni – kromě úzkých skříněk (širokých 50 nebo 75 cm a vysokých 99,5 cm) se třemi nebo šesti šuplíky jsou k dostání i tradiční 150 cm široké dvoudveřové komody (s plnými nebo průhlednými dveřmi), ale také dvoumetrový typ s výškou pouhých 49,5 cm. Konečná výbava této komody závisí pouze na přání a požadavcích zákazníka - může být doplněna jak pouze policemi, tak úzkými nebo vysokými (a objemnými) zásuvkami, které lze výškově seřídit pomocí otočných koleček umístěných na výsuvu. Aby to měl zákazník ještě těžší, nabízí výrobce ke komodám tři druhy úchytek - žensky zaoblený nebo „stříškový“ typ z kovu a „vaničkový“ (zafrézovaný) typ z pokoveného plastu. Povrchová úprava úchytek je sladěna s kovovými profily na podnoži skříněk.     

 

Také tento nábytek (skleníky, komody, knihovny) je vyroben z velmi kvalitního bukového masivu a přírodní dýhy (barevné provedení v již zmiňovaných čtyřech odstínech moření). Skleněné výplně jsou z kvalitního tvrzeného skla tloušťky 6 mm, hrany jsou zabroušeny, policové podpěry jsou opatřeny přísavkou a jsou výškově stavitelné. Vodící dráhy výsuvů ani samouzavírací závěsy nevyžadují žádnou údržbu. Na konečnou povrchovou úpravu se i zde používá vysoce odolný polyuretanový lak, který snižuje možnost poškrábání nábytku a zajišťuje dlouhodobou barevnost stálost. 

Ceny produktů odpovídají kvalitě provedení - komoda se zásuvkami stojí 16 949 Kč, dvoudveřový skleník 15 343 Kč, knihovna 17 254 Kč.

 

nábytek-Porte-5.jpg

 

 

 

Obývací pokoj se závěsnými i stojícími komodami Porte. Fotografie Dřevotvar Jablonné nad Orlicí

Komoda Porte R se šesti zásuvkami, 19 050 Kč, komoda Porte P se šesti zásuvkami, 16 940 Kč, police Porte M11, 4 072 Kč, police M1, 1 186 Kč, čtyři závěsné skříňky Porte K2, 43 320 Kč. Nábytek je namořen v barvě calvados. V ceně nábytku od Dřevotvaru je jejich doprava i montáž. 

 

 

 

nábytek-Porte-6.jpg

 

 

Nábytková sestava Porte může být různobarevná. Fotografie Dřevotvar Jablonné nad Orlicí

Porte komoda C2 s prosklenými dvířky a šest zásuvek, cena 22 700 Kč. V pozadí jsou zobrazeny: Čtyři závěsné skříňky Porte K2, 43 320 Kč, Porte komoda H nízká, cena od 10 365 Kč, police M1, 1 186 Kč, stolek Porte 2, 2 788 KČ, sedací souprava Amigo, 40 250 Kč. Nábytek je namořen v barvě třešně, doplněn bílým emailem. V ceně nábytku od Dřevotvaru je jejich doprava i montáž. 

 

 

Police a závěsné skřínky

 

Máte konkrétní představu o složení nábytkové stěny, ale zatím jste nikde takové neviděli? Sestavte si ji sami – z prvků programu PORTE.

 

Volit můžete z několika typů skříněk – vysokých, dvoudveřových s otevíracími dvířky, nebo nižších s výklopným mechanismem. Obsah skříněk můžete zcela schovat za plnými dvířky, nebo ho nechat prosvítat za průhlednými výplněmi pískovaného skla uloženého v hliníkovém rámečkovém profilu. Dáváte-li přednost ještě vzdušnější variantě, složte sestavu z otevřených skříněk nebo polic, které doplníte policemi na nízkých nožičkách (celková výška je 20 cm) nebo některou z nízkých širokých komod.

 

Orientační ceny závěsných skříněk, závěsných polic a polic na nožičkách nejsou (s ohledem na použitý dřevěný masiv) vysoké - závěsná horní skříňka s plnými dvířky stojí 7 481 Kč, závěsná skříňka s prosklenými dvířky 10 830 Kč, závěsná skříňka bez dvířek 2 500 Kč, závěsná police 100 x 24 x 4 cm 1 427 Kč, police 200 x 54,5 x 20 cm s nožičkami 5 037 Kč.    

 

nábytek-Porte-7.jpg

 

 

 

Designově zajímavé úchytky závěsné skříňky Porte. Fotografie Dřevotvar Jablonné nad Orlicí

Tyto úchytky typu A najdete například u závěsné skříňky Porte K2, 10 830 Kč. V ceně nábytku od Dřevotvaru je jejich doprava i montáž. 


Štítky



facebook  Doporuč přátelům


Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.

     



bydleti.cz


Životní styl