Plastový nábytek sluší modernímu stylu

Plastový nábytek sluší modernímu stylu

Kategorie: NÁBYTEK

Comeback do nábytkářského průmyslu zažívá v posledních letech nábytek z umělé hmoty tzv. „plastový nábytek“. Ač si pod tímto názvem spousta z nás představí laciné věci, plastový nábytek nabízí mnohem více. Upoutá nejen snadnou údržbou, svěžestí barev či rozmanitostí a netradičními tvary, ale je také jedinečný ve své kombinaci např. s kovem nebo textilem.

Nábytkářský průmysl prožívá v posledních letech doslova renesanci v oblasti vývoje a produkce umělého nábytku. Doba návratu ke dřevu je na nějakou dobu opět pryč, moderní je dnes vybavit dům či byt výrobky z umělé hmoty. Na rozdíl od padesátých let, není „umělotina“ znakem levného produktu. I nejexkluzivnější nábytkářské značky na celém světě sází na kombinaci přírodních materiálů s plasty. „Vyzdvihuje to dnešní společnost a dnešního člověka – jakýsi střet moderního a přírodního, kombinace materiálu, ale také například barev,“ popisuje Miloslav Říha, majitel Nábytek Říha.

 

Slušivý a přitom snadný pro údržbu = praktický

 

Mezi velké výhody plastového nábytku patří bezesporu jeho snadná údržba. Ve většině případů stačí suchý, případně navlhčený hadřík. Na rozdíl od mnoha přírodních materiálů je také méně přitahován bakteriemi a je tedy vhodný například do prostor pro alergiky nebo dětských pokojů.

 

plastovy-nabytek-009.jpg

 

Jak radí Miloslav Říha „Plastový nábytek sluší modernímu stylu. Nicméně správně zvolená barevnost (černá, bílá) a design lze sloučit i se stylem klasickým. Speciálně plastové židle jdou snadno kombinovat se skleněnými stoly a kovovými konstrukcemi. Celému interiéru se tak dodá lehkost, světlo a eventuálně i barevná hravost. Správně zvolený plastový nábytek lze doporučit i do exteriéru – hlavní výhodou takového nábytku je v tomto případě jeho váha, lépe řečeno lehkost, odolnost, ale také cena“, dodává na závěr Miloslav Říha.

 

Výběr z plastových produktů je opravdu rozsáhlý, počínaje různými tvary, barvami, čirostí nebo ohebností či tvrdostí. Z plastových výrobků je přitom možné vybavit doslova celý byt. V nabídce Nábytek Říha jsou následující produkty, které se mohou při přemýšlení, jak byt či dům ozvláštnit, rozhodně hodit.


Štítky



facebook  Doporuč přátelům


Vaše názory

 Plastový nábytek sluší moderní - Autor: Astor 21. 8. 2009
 Plast je praktický - Autor: Petr 13. 8. 2012

     



bydleti.cz


Životní styl