Osvětlení nábytku

Osvětlení nábytku

Kategorie: NÁBYTEK

Osvětlení je důležitou a nezbytnou součástí každého interiéru. Může hodně pomoci nebo také pokazit. Pomáhá dotvářet kouzlo domova.

Osvětlení

 

Osvětlení můžeme rozdělit na:

 

1. napájení 230V

 

a. Klasická - žárovka (běžná či halogeny)

Systémy na 230V jsou při pořízení levnější (nevyžadují transformátor), mají však při stejné svítivosti jako 12V systémy vyšší spotřebu a

jsou také robustnější.

 

b. Luminiscenční osvětlení (zářivky)

Luminiscenční osvětlení je mohutnější a nevýhodou je stroboskopický jev.

 

2. napájení 12V

 

a. Halogenové nábytkové osvětlení

12v Halogenové osvětlovací systémy jsou dražší při pořízení, (potřebují transformátor) jsou však poměrně drobné, poskytují dobrou

světelnost v porovnání se spotřebou, vyžadují však splnit určité podmínky při montáži.

 

b. Diody

Diody jsou novinkou v trendech. Mají téměř nulový odběr a možnost,i které nabízejí jsou specifické. Převážně jsou vhodné více jako doplněk interiéru než jako vlastní osvětlení.

Obrázek osvětlení 1 

Jak je z výše uvedeného patrné, každá z možností má své pro a proti. Jednotlivé varianty je běžné v interiéru kombinovat a vše více méně záleží na požadavku klienta.

 

Důležitou součástí je možnost koupě ucelené řady svítidel. Pokud kupuji hlavní světlo, měly by ve stejném designu být také k dispozici doplňkové svítidla, případně vypínače a další doplňky. Pro výrobce a obchodníky jsou důležité i další věci. Jelikož se jedná o elektrické zařízení, také velkoobchodník, od kterého kupuji, by měl mít nějakou historii, výrobky musí být opatřeny CE certifikací. Výhodou je, pokud dodavatel nabízí také potřebný montážní materiál.

 

Příklady možností osvětlení horních skříněk. Horní skříňky slouží také pro umístění osvětlení pracovní desky. Zde je běžné použití halogenových lamp, halogenových bodovek (zabudovaných například do dvojitého dna“ nebo použití luminiscenčních zářivek. Na spodní skříňky mohou být upevněnu též zásuvky a vypínače. K moderním trendům patří umístění halogenových bodovek do kovových lamp. Toto provedení může být ve formě obdélníků, nebo trojúhelníků.

 Obrázek osvětlení 2

U značkových výrobků SKOFF u obou typů existuje možnost přikoupení ve stejném barevném provedení jak zásuvek, tak vypínačů. Jednotlivé komponenty se dodávají v několika barevných variantách (nerez lesk, nerez brus, hliník, staro-mosaz, staro-měď). Jednotlivé komponenty je možno zakoupit jak kusově tak v setu (zakoupení výrobku v setu má nemalou výhodu jednodušší montáže).

 

Diody mohou být použity například použity k prosvětlení polic. Patentovaný systém od firObrázek osvětlení 3my SKOFF využívá pro vedení světelného toku hrany skla. Při použití na matné nebo broušené sklo pak celou polici či vybroušený vzor rozzáří „vnitřním světlem“. Diody jsou v barvách modrá, zelená, červená a bílá. Výhodnou možností je pak využití možností zakoupení setů s podporou pro montáž. Set obsahuje propojovací kabely, připevněné konektory, transformátor, lampy, žárovky. Výhodou použití setů je rychlost a jednoduchost montáže, jednoduché skladování a objednávání. V neposlední řadě také garance kvality použitých komponentů.

 Obrázek osvětlení 4

 

 

Obrázek osvětlení 5

 

Kontakty na obchodníky s výrobky pod značkou SKOFF ve Vašem okolí dostanete  po zaslání dotazu na mail info@idealtrade.cz

Obrázek osvětlení 6

Kompletní sortiment naleznete také na internetu na adrese www.idealtrade.cz

 

článek připravil Aleš Ingr, Ideal Trade.

 


Štítky



facebook  Doporuč přátelům



bydleti.cz


Životní styl