Nábytek s elegantním designem 21. století

Nábytek s elegantním designem 21. století

Kategorie: NÁBYTEK

Slovo „porte“ znamená ve francouzštině brána, v češtině je synonymem pro luxusní nábytkový program družstva Dřevotvar Jablonné nad Orlicí, jehož součástí jsou skleníky, knihovny, komody, závěsné skříňky či vybavení ložnice, ale také jídelní stoly a konferenční stolky. Pokud náhodou právě zařizujete byt a nevíte, jaký styl zvolit, inspirujte se elegantním designem 21. století.

Do jídelen a obývacích pokojů

 

konferenční stoly 002.jpgKonferenční stolky...

Stejně jako v ložnici každodenně využíváme služeb „němého sluhy“, neobejdeme se v obývacím pokoji, jídelně nebo kuchyni bez dalších mlčenlivých, ale oddaných pomocníků – odkládacích stolečků, konferenčních stolků a jídelního stolu.

 

V široké nabídce družstva Dřevotvar Jablonné nad Orlicí najdete jak klasické čtvercové či obdélníkové stolky, tak atypické vysoké, ale uzounké odkládací stoly (40 x 120 x 85 v. cm) nebo mobilní televizní stolky s točnou. Nejmenší stolečky mají rozměry 28,5 x 28,5 x 25 v. cm, největší maxistolky až 100 x 100 x 37,5 v. cm. Typy s výškou nad 50 cm lze doplnit plnou nebo skleněnou policí. 

 

Stolky jsou (v souladu s aktuálními nábytkářskými trendy) vyrobeny v kombinaci masivu (tedy dřeva v celé jeho síle) a ekologické odýhované desky. Kromě přírodního provedení si zákazník může vybrat některý z dalších čtyř odstínů moření – tmavohnědý, světlehnědý, třešeň či calvados. Podnoží stolků (celého programu PORTE) je zhotoveno z masivního buku typického profilu a přichyceno pomocí povrchově upravených kovových profilů, které tento program vkusně doplňují. Hrany dýhových desek (plátů stolů, komod i polic) jsou většinou zkoseny a opatřeny silnější dýhou tl. 1,5 mm – jsou tak více chráněny proti poškození při nešetrné manipulaci. Některé typy stolků (TV či servírní) jsou opatřeny nábytkovými otočnými kolečky. Povrch nábytku je ošetřen vysoce odolným polyuretanovým lakem s UV filtrem, který zabraňuje vyblednutí barev.

 

Největší poptávka je po společenských stolcích doplněných spodní odkladní policí – buď odýhovanou, nebo skleněnou z tvrzeného skla.

 

 

Jídelní stolyjídelna 002.jpg

Stejně jako konferenční stolky jsou i jídelní stoly vyrobeny z kvalitního bukového masivu a přírodní dýhy (podnoží a hrany desek jsou z masivného buku, pláty z materiálu dýhovaného bukem – opět v přírodním provedení nebo v již zmiňovaných čtyřech odstínech moření), tloušťka stolových plátů se pohybuje v rozpětí 30 – 40 mm. Povrchová úprava je provedena vysoce odolným polyuretanovým lakem.

Vedle klasického jídelního stolu o rozměrech 140 x 90 cm nabízí výrobce i rozkládací stůl (Porte 12) pro velmi početné rodiny, nebo pro konferenční místnosti, jehož délku lze dvakrát prodloužit, takže může dosahovat 150, 200 nebo 250 cm.    

.

 

Komody, knihovny a skleníky

Pokud jste se při návštěvě prarodičů nemohli nabažit pohledu na půvabné porcelánové a skleněné poklady vyrovnané ve starobylém skleníku, nebo vůní prádla pečlivě složeného v zásuvkách starožitných komod, pořiďte si podobné solitéry také – ovšem v současném, moderním provedení.

 

Program PORTE zahrnuje velké množství druhů. Pro sběratele - začátečníky je určen jedno-dveřový skleník o rozměrech 45 x 40 cm (v. 190 cm), na větší sbírku vzácných porcelánových sošek je ideální širší dvoudveřový skleník (79,4 x 40 cm). Stejné rozměry má i knihovna, takže můžete z jednotlivých kusů snadno vytvořit kompaktní nábytkovou stěnu.         

Není komoda jako komoda – u těch z Dřevotvaru Jablonné nad Orlicí to platí doslova. Nabídka je tak rozmanitá, že si z ní vyberou opravdu všichni – kromě úzkých skříněk (širokých 50 nebo 75 cm a vysokých 99,5 cm) se třemi nebo šesti šuplíky jsou k dostání i tradiční 150 cm široké dvoudveřové komody (s plnými nebo průhlednými dveřmi), ale také dvoumetrový typ s výškou pouhých 49,5 cm. Konečná výbava této komody závisí pouze na přání a požadavcích zákazníka - může být doplněna jak pouze policemi, tak úzkými nebo vysokými (a objemnými) zásuvkami, které lze výškově seřídit pomocí otočných koleček umístěných na výsuvu. Aby to měl zákazník ještě těžší, nabízí výrobce ke komodám tři druhy úchytek - žensky zaoblený nebo „stříškový“ typ z kovu a „vaničkový“ (zafrézovaný) typ z plastu. Povrchová úprava úchytek je sladěna s kovovými profily na podnoži skříněk.     

 

Také tento nábytek (skleníky, komody, knihovny) je vyroben z velmi kvalitního bukového masivu a přírodní dýhy (barevné provedení v již zmiňovaných čtyřech odstínech moření). Skleněné výplně jsou z kvalitního tvrzeného skla tloušťky 6 mm, hrany jsou zabroušeny, policové podpěry jsou opatřeny přísavkou a jsou výškově stavitelné. Vodící dráhy výsuvů ani samouzavírací závěsy nevyžadují žádnou údržbu. Na konečnou povrchovou úpravu se i zde používá vysoce odolný polyuretanový lak, který snižuje možnost poškrábání nábytku a zajišťuje dlouhodobou barevnost stálost. 

 

Police a závěsné skřínky

obývací pokoj 002.jpgMáte konkrétní představu o složení nábytkové stěny, ale zatím jste nikde takové neviděli? Sestavte si ji sami – z prvků programu PORTE.

 

Volit můžete z několika typů skříněk – vysokých, dvoudveřových s otevíracími dvířky, nebo nižších s výklopným mechanismem. Obsah skříněk můžete zcela schovat za plnými dvířky, nebo ho nechat prosvítat za průhlednými výplněmi pískovaného skla uloženého v hliníkovém rámečkovém profilu. Dáváte-li přednost ještě vzdušnější variantě, složte sestavu z otevřených skříněk nebo polic, které doplníte „samostojnými“ policemi na nízkých nožičkách (celková výška je 20 cm) nebo některou z nízkých širokých komod.

 

 

 

Vybavení do ložniceložnice 002.jpg

Ačkoliv se ve známé písničce zpívá, že „… kdo má židli, ten bydlí…“, z praxe víme, že to platí spíše o lůžku. Na nafukovací matraci nebo karimatce sice zvládneme přespat i několik nocí za sebou, ale (ruku na srdce) pořádně si odpočineme jen v posteli s kvalitním roštem a matrací…

 

Jednolůžka i dvoulůžka z produkce družstva Dřevotvar Jablonné nad Orlicí odpovídají všem současným ergonomickým požadavkům. K pevnému dřevěnému rámu, zhotovenému v kombinaci masivního buku (nohy) a materiálu dýhovaného bukem o síle 25 mm (boky a čela lůžek), si může zákazník vybrat ze tří druhů roštů – lamelový polohovací, lamelový pevný nebo laťkový. Nabídka matrací je ještě bohatší – jsou v ní sendviče PUR pěna (damašek, Coolflex/PES rouno, Coolflex/prošitý úplet, zónovaný latex) zónovaný úplet atd.

 

K lůžku si lze samozřejmě pořídit také praktickou zásuvku pod lůžko, noční stolek nebo šatník. Všechny tyto prvky ložnice PORTE jsou zhotoveny z masivního buku a z materiálu odýhovaného přírodní dýhou (barevné provedení v již uvedených čtyřech odstínech moření - světle hnědá, tmavohnědá, třešeň a calvados). Na konečnou povrchovou úpravu se (stejně jako u všech ostatních kusů dílů sestavy PORTE) používá vysoce odolný polyuretanový lak.

 

Rozkládací pohovky k odběru ihned


Štítky



facebook  Doporuč přátelům


Vaše názory

 velký výběr - Autor: tomekk 28. 3. 2011

     



bydleti.cz


Životní styl