Je vhodné pořídit si kusový koberec? Známe několik výhod!

Je vhodné pořídit si kusový koberec? Známe několik výhod!

Kategorie: NÁBYTEK

Podlahová krytina, která hřeje, je měkká, příjemná na dotek, slouží jako designový doplněk a navíc jí lze libovolně přemístit, kam potřebujete. Pokud nejste zrovna fanoušci celoplošných koberců, možná u vás právě kusové koberce zabodují! Přečtěte si v tomto článku 7 důvodů, proč je dobré pořídit si kusový koberec.



V posledních letech se kusové koberce dostávají stále více do módy a to nejen kvůli tomu, že jde o skvělý designový doplněk, který změní celý vzhled místnosti, ale také díky svým výhodným a praktickým vlastnostem.

koberec

7 důvodů, proč si pořídit kusový koberec

Dokonalý vzhled

Kusový koberec lze vnímat jako výjimečný designový prvek, který dokáže vylepšit vzhled celé místnosti. Jelikož se převážně dává na místo, které by jinak bylo prázdné, stává se z kusového koberce dominantní prvek interiéru. Díky širokému sortimentu můžete vybrat do domácnosti přesně takový, který skvěle padne do vaší místnosti. Pokud se i vy chystáte koupit kusový koberec, nejprve promyslete, jaký do vašeho interiéru skvěle padne. Nezapomínejte na to, že můžete vybírat podle tvaru, vzoru, barvy, materiálu, nebo výšky vlasu. Díky takto širokému výběru vytvoříte pokoji dokonalý vzhled, který bude působit útulně a v neposlední řadě navodíte přesně takovou atmosféru, kterou potřebujete.

Zlepšuje akustiku

V prostorných a prázdných místnostech jsou většinou velmi špatné akustické vlastnosti a vzniká v místnosti ozvěna, protože stěny nejsou schopny pohltit zvukové vlny a odrážejí je. Pokud však do místnosti umístíte koberec akustika se zlepší a ozvěna se eliminuje. Kusový koberec rozhodně ocení i vaši sousedé, kteří bydlí pod vámi, protože i tlumení kročejového hluku je skvělou vlastností koberce.

Udržuje teplo a zahřeje

Je vám doma často zima od nohou? Díky kusovému koberci, který má hřejivé vlastnosti už vás toto trápit nemusí. Představte si ráno, kdy vstáváte z postele přímo do teplého a huňatého kusového koberce, místo studené podlahy. Věřte, nebo ne, ale to dokáže zpříjemnit celý zbytek dne. Velmi často se kusové koberce pořizují pod konferenční stolek v obývacím pokoji, abychom se při posezení na gauči příjemně zahřáli od nohou. Nesmíme zapomenout ani na oblíbené dětské kusové koberce. Starostlivé matky ho kupují pro své děti, aby nebyly stále v kontaktu se studenou podlahou. Platí to hlavně pro malé děti, které dětský kusový koberec využívají jako místo na hraní.

Bezpečnost

Kusové koberce jsou mnohem bezpečnější než hladká podlaha, po které velmi snadno uklouznete. Aby kusový koberec na hladké podlaze neklouzal, potřebuje gumový podklad. Pokud máte kusový koberec bez gumového podkladu, doporučujeme koupit protiskluzovou podložku, která se dává pod kusový koberec.

Nízká cena

Mezi další výhodu řadíme velmi nízkou pořizovací cenu, proto se nemusíte bát toho, že se vám koberec za nějakou dobu okouká a budete muset za draho kupovat úplně jiný. Cenu však ovlivňuje především rozměr koberce, a tak můžete mít kusový koberec klidně i za několik stovek.

Pohlcuje prach

Pokud máte doma hladkou podlahu, tak prach na ní volně leží a s každým vaším pohybem ho rozvíříte a prach i s alergeny se dostává do vzduchu, který následně dýcháte. Kusový koberec prach zachytí a už ho jen tak nepustí, díky tomu je vzduch v místnosti o něco čistější.

Snadná údržba

Velkou výhodou kusových koberců je to, že se dobře a snadno čistí. Kusový koberec je dobrý lapač prachu, z toho důvodu je potřeba provádět pravidelné čištění. Není nic jednoduššího, než prach z koberce vysát, nebo vzít kusový koberec ven a pořádně ho vyklepat. Pokud kusový koberec není příliš velký, lze ho vyprat v pračce


Štítky



facebook  Doporuč přátelům


Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.

     



bydleti.cz


Životní styl