Investice do designu se vyplatí

Investice do designu se vyplatí

Kategorie: NÁBYTEK

Na 40 českých firem již využilo službu „Analýza stavu designu ve firmě“, kterou nabízí agentura CzechTrade v rámci balíčku služeb Design pro export. Mezi nimi byly také nábytkářské firmy Nadop – výroba nábytku, Montanna, Neuk a firma Oldřich Bednář.

Design pro export znamená podporu průmyslového designu převážně v malých a středních firmách s cílem zvýšit jejich konkurenceschopnost a pomoci jim tak uspět na náročných zahraničních trzích.

 

Adresář designérů a analýza stavu designu

 

V rámci balíčku služeb Design pro export je od loňského roku k dispozici elektronický veřejně přístupný Adresář designérů, který nyní prezentuje více než osm desítek designérů a zprostředkovává tak kontakty firmám. Výsledkem tohoto propojení podnik-designér je i mezi firmami oblíbená služba „Analýza stavu designu ve firmě“. K realizaci této služby si firmy z adresáře nejčastěji vybíraly designéra Jana Čtvrtníka, Studio Faktum Design – Davida Johna, Ing. Michala Červu a MgA. Martina Tvarůžka.Za službu v hodnotě 40 000 Kč zaplatí firma v letošním roce pouze 10 000 Kč. Zbývající část hradí designérovi agentura CzechTrade.

 

Semináře a workshopy na téma průmyslový design

 

Jejich hlavní náplní je:

- Představení nové služby Design pro export a její přínos pro firmy.

- Jak aplikovat průmyslový design do výroby a úspěšně dobýt nové trhy.

- Co je součástí designérské služby a jaké jsou předpoklady úspěchu designérského projektu.

- Jak navýšit obrat společnosti díky investici do vývoje a designu.

- Jak může průmyslový design přispět k unifikaci součástí výrobků a co vše tím Vaše firma získá.

- Jak si upevnit pozici na trhu a zvýšit konkurenceschopnost.

 

Nejbližší seminář pořádá CzechTrade 13. března v Českých Budějovicích. Lektorem bude renomovaný designér Jan Čtvrtník, nominovaný letos na ocenění Designér roku 2009 a známý např. svou úspěšnou spoluprací s firmou POLSTRIN. V prvním pololetí letošního roku bude pořádat CzechTrade podobný seminář ještě v Brně a ve druhém pololetí budou tyto úspěšné akce pokračovat i v dalších regionech.

 

Propagace českého průmyslového designu v zahraničí

 

CzechTrade v nejbližší době plánuje účast českých designérů a firem na následujících zahraničních výstavách a veletrzích:

 

- Salone del Mobile, Miláno 21.-27. 4. 2009

 

- Code 2009 - First Nordic Design Fair (sekce Furniture/Interior), Kodaň 27.-31. 8. 2009 v rámci týdne designu „Denmark´s First International Design Week“, jehož patronem je následník trůnu, J.V. Princ Frederik.

 

- Index Dubaj, listopad 2009

 

Propagace průmyslového designu je realizována také prostřednictvím 33 zahraničních kanceláří CzechTrade ve 30 zemích.


Štítky



facebook  Doporuč přátelům


Vaše názory

 vestavěná skříň - Autor: karlik 23. 4. 2013

     



bydleti.cz


Životní styl