Nádobí Zepter udává směr

Nádobí Zepter udává směr

Kategorie: KUCHYNĚ

S neustálým vývojem produktů pro domácnost se na trhu objevují i nejmodernější druhy kuchyňského nádobí, které s sebou přinášejí i nové metody vaření. Lidé kladou stále větší důraz na zdravé zpracování potravin a zároveň rostou i jejich požadavky na funkčnost a design používaného nádobí. Společnost Zepter patří ke společnostem, které udávají směr a přicházejí na trh s převratnými novinkami.

Zdraví především

 

Zepter 006b.jpgNádobí Zepter je vyrobeno z ušlechtilé chrom-niklové nerezové oceli, která má na rozdíl od jiných něžně používaných materiálů bezpočet výhod. Je prakticky nezničitelná, neuvolňuje do potravin žádné škodliviny, je pachově i chuťově neutrální a navíc rovnoměrně rozvádí teplo. Díky tomu se potraviny nepřipalují a lze je zpracovávat i bez použití tuku. Rovněž je možné vařit bez soli. Pokrm tak odpovídá principům zdravého stravování, aniž by ztratil chuť.

 

Použití nejmodernějších materiálů a technologií umožňuje nejen zpracovat potraviny zdravě, ale přináší také úsporu času a energie. Varné nádoby Zepter jsou vybaveny patentovaným,

10 milimetrů silným akutermickým dnem, které je vyrobeno z několika vrstev speciálních slitin. Ty akumulují teplo a rozvádějí ho rovnoměrně po nádobě i při minimální teplotě ohřevu, což vede      k úspoře až 70 procent energie.

 

Stěny nádob jsou naproti tomu široké přesně jeden milimetr a zahřívají se mnohem pomaleji než dno. V důsledku toho uvnitř nádoby cirkuluje vlhký vzduch, což umožňuje vařit bez přidané vody. Takto si potraviny uchovají několikanásobně více vitamínů, minerálů i dalších přírodních látek, než při běžných způsobech úpravy.

 

Zepter 006.jpg

 

Rychlá a bezpečná příprava

 

Nádobí Zepter nabízí hned několik možností, jak přípravu pokrmu výrazně urychlit a tím

i zpříjemnit. Jednou z nejmodernějších metod je vaření v několika vrstvách – v tzv. varném sloupci. Využívá se při tom cirkulace vlhkého vzduchu uvnitř nádob a jejich vzájemné kompatibility. Ušlechtilá chrom-niklová ocel zajišťuje dokonalý rozvod tepla mezi jednotlivými „patry“ a díky tomu lze připravovat na jedné plotýnce i několik jídel zároveň. Při manipulaci s nádobami přitom není třeba dávat pozor na horká ucha, neboť úchyty jsou vyrobeny tak, aby odolávaly i těm nejvyšším teplotám a zůstávaly vždy studené.

 

Nádobí Zepter je vhodné také pro moderní indukční vaření, jehož obliba u spotřebitelů stále roste. Při této metodě se totiž zužitkovává prakticky veškeré teplo varné desky, které je okamžitě přenášeno rovnou do nádoby. Proces vaření tak začíná ihned, nedochází k žádnému úniku energie a příprava je výrazně rychlejší než při vaření na plynu nebo elektřině. Indukční vaření zajišťuje také větší bezpečnost, neboť při odstavení nádoby z indukčního vařiče se převod tepla okamžitě zastaví. Odpadá tak riziko popálení se o varnou desku.

Zepter 006a.jpg  

Nádobí Zepter nabízí i speciální poklice. Jejich okraj zajišťuje dokonalé těsnění a brání úniku nejen tepla, ale také cenných živin. Navíc jsou navrženy tak, aby se v jejich středu hromadila pára, která posléze kondenzuje a odkapává na dno nádoby. Exkluzivním doplňkem poklic Zepter je tzv. „termokontrol“, který zajišťuje neustálý přehled o teplotě uvnitř nádoby a informuje o průběhu vaření. Je-li ukazatel ve žlutém poli, nádoba je studená nebo se teprve zahřívá. Zelené pole značí ideální teplotu pro vaření – asi 95°C – a červené pole upozorňuje, že se nádoba přehřívá a je třeba snížit teplotu ohřevu. Zcela revoluční je ovšem patentovaná poklice Zepter SYNCRO-CLICK®, s jejíž pomocí se doba vaření zkrátí až o 80 procent – z hodin na několik minut. S tím je spojena i úspora energie až 60 procent. Využitím poklice SYNCRO-CLICK® nádoba v podstatě funguje na principu Papinova hrnce, jelikož teplota v ní dosahuje až 120°C při současném tlaku jeden bar, avšak manipulace je mnohem snadnější a bezpečnější.

 

Jak dlouho Vám bude trvat příprava oblíbeného jídla při použití poklice Zepter SYNCRO-CLICK®?

 

 

Pokrm

Doba přípravy

Guláš

15-20 min

Kuře

25-30 min

Roštěnka

20-25 min

Hovězí polévka

35-40 min

Květák

6-8 min

Brambory

7 min

 

Chytré nádobí pro všechny způsoby úpravy

 Zepter 006c.jpg

SystémZepter Home Art zdaleka není tvořen pouze klasickými varnými nádobami. Přináší řadu výrobků pro nejrozmanitější metody zpracování potravin.

 

Široká oblá pánev Zepter Wok s akutermickým dnem umožňuje rychlou přípravu jídel při nízké teplotě a s minimem tuku. Je ideální pro úpravu masa nebo zeleniny, ale není problém v ní připravit i moučník nebo dokonce tradiční pečínku. Doplňuje ji speciální vypouklá poklice.

 

Samostatnou kategorií jsou grilovací pánve Zepter, které nahradí remosku, troubu i gril. Díky nim si lze užít radost z grilování za jakéhokoliv počasí. Mají leštěné vlnité dno, na které se maso nelepí a rychleji se díky němu upraví. Ve výsledku má navíc vroubkovaný povrch jako z grilovacího roštu. Žlábky vlnitého dna zachycují šťávy a zamezují tak dušení. Velkou výhodou grilovacích pánví je jejich univerzálnost. Nehodí se totiž pouze k přípravě masitých lahůdek – stejně dobře se na nich dají upéct moučníky, koláče, a dokonce i bábovka. Lze je též použít jako zapékací mísy.

 

Blízkými příbuznými grilovacích pánví jsou tzv. grilery – elegantní nádoby s pyramidkovým dnem, na němž lze připravit křupavé pečené masové plátky stejně dobře jako efektní palačinky a omelety. Grilovací pánve i grilery jsou vybaveny poklicemi.

 

V sadě Zepter Home Art nechybějí ani děrované nádoby na přípravu těstovin nebo speciální nádoby na přípravu rýže. Do detailů promyšlený systém zkrátka nabízí nádobí pro jakýkoliv způsob úpravy potravin. Unikátní užitkové vlastnosti však ještě umocňuje nadčasový design, který k nádobí Zepter neodmyslitelně patří a dělá z něj elegantní doplněk moderní kuchyně.


Štítky



facebook  Doporuč přátelům



bydleti.cz


Životní styl